Tur virtual al închisorii de la Râmnicu Sărat

închisoare, tur virtual, ramnicu sarat

Închisoarea politică de la Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure stabilimente de corecţie ale represiunii comuniste, reconstituie istoria într-un tur virtual cutremurător.

La un moment dat, un prieten ghid îmi cerea bancuri din perioada comuniştilor (într-o perioadă eram mare amator de bancuri), grupurile de turişti pe care le ghida fiind interesate de aşa ceva. Zilele trecute am observat că echipa Guided Bucharest are un tur al “atracţiilor” comuniste, dacă le putem spune aşa.

Turul virtual al închisorii de la Râmnicu Sărat doar completeze lista turismului negru din România, interes pentru astfel de obiective existând după cum am punctat mai sus.

Cei ce opteză pentru o vizită virtuală a închisorii au acces la clădirea şi curtea fostei închisori, dar şi în fostele celule, cum ar fi cea în care a decedat liderul ţărănist Ion Mihalache.

Pe parcursul vizitei virtuale, vizitatorii din faţa calculatorului au acces la informaţii despre personalităţile politice încarcerate în respectivul loc şi interviuri audio cu aceştia, şi la informaţii despre fosta închisoare şi regimul de detenţie.

Turul virtual a gost creat de Imago Factory, în portofoliul căreia se mai găsesc tururi virtuale ale unor muzee din București.

Până în 2016 închisoarea va fi transformată în Memorialul Victimelor Comunismului. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc intenţionează să o transforme într-un centru de interes pentru proiecte culturale, documentare şi turistice.

[Tur Virtual al Închisorii din Râmnicu Sărat | via mediafax.ro]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

#diariosdebicicleta en Palma de Mallorca

Next Article

Cum se seteaza o campanie de remarketing (4)

Related Posts
Total
0
Share