RAT Craiova va introduce biletele de călătorie prin SMS

RAT Craiova, tramvai

Foto: Felix O, Romanian tram, Craiova, 1988 via Flickr, Creative Commons Attribution

La sfârșitul lunii iulie 2013, RAT Craiova a anunțat că se află în discuţii cu două companii cu experiență în plata prin SMS, una din Craiova şi una din Bucureşti, pentru a implementa soluția de plată a biletului de călătorie prin SMS.

Regia de transport își dorește un sistem de intermediere pentru emiterea biletului de călătorie ce presupune trimiterea unui SMS cu numărul trasului pe care se va circula la un număr unic, și confirmarea călătoriei printr-un mesaj imediat în care se va specifica și durata de valabilitate a biletului de călătorie.

Conform regiei de transport, prețul biletului va fi de 2,25 de RON, echivalentul a 0,50 euro, din care compania ce procesează plata își va opri un comision, regia de transport vânzând biletul cu 2 lei.

Alternativa de plată vine la aproximativ 3 ani de zile după ce regia de transport a implementat pe liniile de transport public validatoarele duale (în cadrul proiectului MODERN, proiect finanțat prin fonduri europene în cadrul inițiativei CIVITAS PLUS) și a instalat automate pentru emiterea biletelor și reîncărcarea cardurilor de călătorie în stațiile de autobuz.

[via cvlpress.ro]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Exclusions, sectiunea uitata din Google AdWords

Next Article

laPensiuni.ro este accesibil și în varianta mobilă

Related Posts
Total
0
Share