Ferrocaril de Sóller, tur virtual #cutrenul pe Instagram și Youtube

Printre multele atracţii pe care le oferă Palma se numără si plimbarea cu trenuleţul istoric de la început de secol XX. Ferrocarril de Sóller, calea ferată ce leagă Palma de Sóller, a fost dată spre folosinţă în anul 1912 şi a fost electrificată în anul 1924. În 1913 a fost dată în folosinţă şi linia de tramvai ce face legătura între Sóller şi Port de Sóller.

Scopul căii ferate a fost acela de a susţine comerţul cu portocale şi lămâi, comerţ ce a cunoscut un boom în acea perioadă.

Staţia de plecare din Palma de Mallorca se găseşte în Placa d’Espana, aproape de Parcul Estacio Intermodal, parc sub care se găseşte cea mai mare staţie de metrou din Palma. Nu cred să existe oraş în Spania care să nu aibă un loc central numit Placa d’Espana.

 

Eusebio Estada, 1
Palma de Mallorca
Islas Baleares

Tel.: +34 971 75 20 51
Web: www.trendesoller.com

Calea ferată cu ecartament îngust trece prin lanţul muntos Sierra de Tramuntana, având staţii în câteva orăşele de pe traseu, chiar şi un punct de belvedere.

Prima stație de pe traseul trenului a fost halta Sfânta Maria. În stația Bunyola, trenurile se așteaptă unul pe altul pentru a se face transferul dintr-o direcție în alta, traseul căi ferate beneficiind doar de un sens de mers.

După Bunyola, urmează cel mai lung tunel de pe traseu care străpunge munții Sierra de Alfàbia.

Odată traversat lanțul muntos, se ajunge în punctul de belvedere Mirador de’s Pujol de’n Banya, de unde se pot vedea Valea Sóller și Munții Sierra de Tramontana.

Pe tot acest traseu, călătorii se pot bucura vizual de câteva livezi de lămâi și de plantațiile de măslini ce își găsesc loc în solul pietros și roșiatic al insulei.

Odată ajunși în Sóller, călătorii își pot continua drumeția către Port de Sóller cu tramvaiul istoric.

 

Cum noi nu suntem foarte buni prieteni cu timpii foarte lungi de așteptare, am decis să renunțăm la această parte și să ne bucurăm de atracțiile din centrul orașului. Pe dinafară … pentru că am nimerit fix în timpul siestei. 🙂

Stația din Sóller își întâmpină vizitatorii cu o expoziție de lucrări semnate Picasso și Joan Miró. Cei ca mine vor observa, evident, și centrul de control al trenului istoric.

 

Plaça d’Espanya, 6
Sóller
Illes Balears

Tel.: +34 971 63 01 30

Nu a fost o problemă pentru că ne-am bucurat de mica piațetă cu fântână arteziană din fața Bisericii Sf. Bartholomew și de o plimbare pe străduțele înguste, unde eu m-am preocupat de pozat mânere de uși. 🙂

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Comenzi taxi de pe terminalele Touch & Go ale Speed Taxi

Next Article

Journey, proiect online de turism demarat în cadrul Timișoara StartUp Weekend

Related Posts
Total
0
Share