Skip to main content

Chioșcuri cu touchscreen pentru comenzi taxi în Gara de Nord

Pentru a evita problema taxiurilor pirat, CFR S.A. a instalat în Gara de Nord, zona coloane, 4 terminale touchscreen pentru comanda taxiurilor. Acestea sunt funcționale începând de sâmbătă, 16 noiembrie 2013.

Pentru moment, pe dispozitivele cu touchscreen sunt afișate numele firmelor de taxi autorizate pentru preluarea clienților și tariful practicat de acestea. Terminalele de comandă pot fi folosite în 6 limbi de circulație internațională plus limba română și fac parte dintr-un sistem de preluare al pasagerilor monitorizat video și păzit.

Cele două firme care asigură serviciul de taxi controlat la Gara de Nord, sunt Meridian Taxi și Taxi Pelicanul, ambele având disponibile și aplicații mobile pentru utilizatori.

De asemenea, pentru a câștiga încrederea utilizatorilor Meridian Taxi a inclus în aplicația mobilă proprietară funcția de Cost Control, ce va permite utilizatorilor să verifice costul cursei cu tariful afișat de aparatul de taxat. Se rezolvă astfel problema șoferilor care încearcă să fure la aparat, fără a mai fi nevoie de o aplicație separată cum ar fi Taxi Checker.

[via Gara de Nord pe Facebook]

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.