Motor de căutare dinamică pentru oferte de tip charter

charter, veltravel
Cei interesaţi de serviciile turistice de tip charter au acum posibilitatea de a căuta mai uşor pachete de servicii specifice folosind motorul de căutare dedicat de pe situl agenţiei de turism Veltravel.
Acest lucru este posibil datorită integrării fluxului de date generat prin MerlinX, un GDS cu focus pe pachetele charter conectat la zeci de turoperatori.
Motorul de căutare dinamică permite agenţiei să afişeze pe situl propriu atât oferte proprii, cât şi de la alţi turoperatori români sau străini.
În motorul de căutare dinamică, utilizatorii sitului Veltravel pot selecta dintr-o listă predefinită punctul de plecare, durata de ședere în destinație, precum şi data dorită, astfel fiindu-le afişate destinaţiile pe care se operează zboruri în data respectivă şi pentru care există soluţii. Acest lucru limitează și lista destinațiilor, ceea ce îi va face pe turiști să își piardă timpul căutând destinația dorită.
charter, veltravel
Cred că cea mai la îndemână soluție ar fi fost afișarea unor câmpuri de căutare pentru punctul de plecare și punctul de destinație, iar în ceea ce privește data, în calendarul dat să fie evidențiate doar datele de plecare pentru charterele în cauză, acestea variind de la o destinație la alte, așa cum se poate găsi pe situl agenției de turism Paralela 45, de exemplu.
Alegerea categoriei de confort, a orașului de destinație și a tipului de masă e disponibilă abia după afișarea rezultatelor.
De integrarea facilităţii de căutare în situl agenţiei s-a ocupat firma specializată în software turistic Acqua Development. Situl agenţiei mai include module de rezervari pentru servicii de cazare, de bilete de avion, pachete dinamice de tip cazare și bilete de avion.
Pentru moment, pachetele charter nu pot fi plătite cu cardul pe situl Veltravel, asta pentru că plata nu este corelată cu sistemele de rezervări ale touroperatorului. Dacă clienții Veltravel ar plăti cu cardul, aceștia nu ar avea pachetul de servicii asigurat o dată cu plata online, așa cum se întâmplă când aceștia își rezervă direct biletele de avion sau cazarea la prestatorul de servicii.
Reprezentanții MerlinX sunt de părere că plata cu cardul poate fi implementata corect fiscal doar dacă turoperatorul încasează banii direct pentru o rezervare, putând apoi să emită documentele de călătorie în cel mai scurt timp posibil.
[via traveltechnews.ro]

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Cum se pot promova pachetele turistice în ecosistemele digitale

Next Article

AVATAR, detectorul de minciuni din aeroport

Related Posts
Total
0
Share