Noi destinații Prestige Tours pe anul 2014

gala, prestige tours

În week-end-ul ce doar s-a încheiat, a avut loc la Sinaia Gala Primăverii Prestige Tours, gală înainte de care au avut loc conferințele Prestige Tours, conferințe dedicate prezentării partenerilor și pachetelor de vară Prestige Tours.

Eu am fost prezent la eveniment în calitate de blogger oficial și am transmis live highlight-uri din cadrul acestuia, pe pagina de Facebook și pe Twitter. În caz că le-ați ratat, am să le reiau mai pe larg în articolul de față.

După ce dl. Javier Garcia del Valle, CEO Happy Tour Group, grup din care face parte și agenția de turism Prestige Tours, a urat audienței un Happy Mărțișor, reprezentantul Neva Travel Company, agenția de turism cu care Prestige Tours lucrează pe destinația Turcia, a introdus hotelierii turci ce și-au prezentat hotelurile pe care Prestige Tours le promovează prin pachetele sale pe Turcia.

Antalya, paradisul all inclusive

Agențiile partenere Prestige Tours prezente la conferință au avut ocazia să vadă ceea ce hotelierii turci oferă în materie de servicii și activități în zona Antalya. Mai toate hotelurile din zona Antalya sunt adevărate centre de timp liber şi relaxare, gândite de aşa natură să ţină turistul în incinta complexurilor hoteliere cât mai mult.

Ni s-au prezentat pe rând Akka Hotels (Antalya), Ela Quality Resort Hotel, Emirhan Hotel and Spa, Kaya Palazzo (din lanţul Riu Hotels, Bellek), Mardan Palace, Susesi Luxury Resort, Wow Resort şi Zen, The Inn Alanya. Evident, toate complexurile hoteliere pe care le-am amintit sunt complexe de lux, de 5 stele, calitatea serviciilor prestate efectiv fiind barometrul ce le acordă acest statut.

După cum v-am spus, complexurile hoteliere sunt adevărate centre timp liber şi relaxare, de obicei plasate în adevărate paradisuri acvatice şi deservite de centre spa ce oferă servicii pe măsură şi posibilităţi de petrecere a timpului liber nelimitate. Sunt curios dacă aceste centre de timp liber ar reuşi să mă ţină captiv în incintă, eu unul preferând explorarea împrejurimilor de obicei.

Mardan Palace - Leonardo Da Vinci Bridge Mardan Palace Mardan Palace

Mi-a plăcut mult prezentarea celor de la Mardan Palace, complex hotelier ce aparţine miliardarului azer Telman Ismailov. Îndrăgostit de Istanbul, acesta a cerut ca în cadrul complexului, printre bazinele cu apă, să fie construite replici ale Turnului Galata, Palatului Dolombahce şi o replică a podului lui Leonardo Da Vinci de peste Bosfor, pod ce nu a mai fost construit.

Turcia, a 5-a ţară din lume pe incoming în ceea ce privește turismul medical

Emin Cakmak, Gala Prestige, Prestige Tours
Emin Çakmak, membru fondator Global Healthcare Travel Council

Pe finalul primei părţi a conferinţei din cadrul Galei Primăverii Prestige, Emin Çakmak, membru fondator al Global Healthcare Travel Council, a vorbit audienţei despre un fenomen care încearcă să se facă prezent şi în România, turismul medical.

Turcia este una din ţările unde acest fenomen aduce în ţară peste 12.000 de pacienţi în 2013. Printre serviciile medicale cele mai căutate de cei ce vin în turcia în acest scop se numără oncologia, operaţiile pe cord, cardiologia, radiologia, transplanturile de organe (Turcia a fost prima ţară din lume care a făcut primul transplant de inimă artificială, în 2011), tratarea psoriasis-ului etc.

Turism medical în Turcia

Ce este interesant e faptul că tot ce înseamnă turism medical se face printr-o structură centralizată, printr-un consiliu naţional ce reglementează toată această activitate, Turkish Healthcare Travel Council.

Acest consiliu autorizează și reglementează activitatea spitalelor generaliste, a clinicilor stomatologice și generaliste, a hotelurilor ce găzduiesc pacienți, a centrelor spa (pentru a intra în programul de turism medical, centrele spa trebuie să aibă minim 5000 metri pătrați și să ofere o grămadă de alte facilități) și termale și de frumusețe și a altor facilitatori (292 membri).

În ceea ce privește capacitatea de primire a structurilor mai sus amintite, Turcia are active peste 2000 de spitale ce însumează 100.000 de paturi, 700 de complexuri termale ce însumează 60.000 de paturi, 296 de centre spa de 5 stele ce însumează 100.000 paturi și 500.000 de patrui în unități de cazare de 5 stele.

Pacienți din Germania, Olanda, Norvegia și alte țări aleg Turcia pentru tratamente, în 2013 înregistrându-se 656.000 de pacienți ce au ridicat industria la 4.6 miliarde dolari. La nivel mondial, industria de turism medical are un potențial de aproximativ 500 miliarde dolari.

În funcție de numărul de pacienți ce vizitează țara în scopuri medicale, Turcia se clasează pe locul 5, după SUA, Germania, Thailanda și India.

După cum am specificat mai sus, toată activitatea se face prin susținerea reciprocă între actorii implicați. De exemplu, Turkish Airlines oferă o reducere de 15% celor ce călătoresc în scopuri medicale în Turcia sau rebooking gratuit celor ce sunt nevoiți să își prelungească șederea datorită tratamentelor.

Dacă ar fi să comparăm cu România, deși nu e cazul, la noi turismul medical se face cu precădere pentru lucrări stomatologice și mai puțin pentru alte tratamente și la nivel descentralizat; cei implicați nu colaborează la un nivel atât de complex și nu există o autoritate care să supravegheze acest fenomen. De la amicul Florin, știu că s-au făcut conferințe tematice la Târgu Mureș și la Târgul Ocna.

Ofertele de vară Prestige Tours. Chania (Creta), destinaţie în premieră pentru piaţa românească

În cea dea doua parte a conferinței, au fost prezentate destinațiile de vară operate de Prestige Tours, nu înainte ca Mădălin Măncilă, marketer al grupului Happy Tour, să ne prezinte programul de fidelitate Lumea Exploratorilor Prestige. Dar despre acesta într-un articol pe turism20.ro.

Mai jos găsiți destinațiile de vară din portofoliul Prestige Tours.

Pachete charter Turcia

Antalya

Bodrum

 • cursă charter începând cu 4 iunie, cu Blue Air

CITEȘTE ȘI: Jurnal de călătorie: Kuşadası, Turcia (2009)

Pachete charter Spania

Mallorca

CITEȘTE ȘI: articolele călătorului digital despre Mallorca

Tenerife

Costa de Sol

Pachete charter Portugalia

Lisabona

Pachete charter Cipru

 • 1 cursa pe saptamâna, program social până la sfârșitul lui mai cu reîncepere în octombrie

Pachete charter Grecia

Rhodos

 • 2 curse pe saptamâna, 1 cursa din Cluj

Kos

 • din 1 mai, 1 zbor saptamână cu Aegean Airlines

Creta

 • curse charter începând cu sfârșitul lui aprilie 2014 până pe 1 octombrie
 • 1 cursa pe saptamâna, 7 sau 14 nopți

Chania

 • destinație în premieră pe piața româneasca, zbor pe Heraklion; se pleaca și din Bacău

Mykonos și Santorini

 • combinații între insule, program combo – pachete formate din 3 nopți Santorini și 4 nopți in Mykonos

Corfu

 • din 15 aprilie, 1 cursă Aegean Airlines pe saptamâna, pâna în iunie când va intra și cea de-a doua cursa Tarom

Pachete charter Israel

 • circuite, El Al Airlines

Mai multe detalii despre fiecare pachete în parte găsiți pe situl Prestige Tours.

Total
0
Shares
2 comments
 1. Pingback: #GalaPrestige fotografii si impresii | Piata turistica din Romania by InfoTravelRomania
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Fii la curent cu evenimentele din Cluj cu aplicaţia Nappoca

Next Article

Prestige Online şi programul de loialitate pentru agenţi Lumea Exploratorilor Prestige

Related Posts
Total
0
Share