3TS Capital Partners a investit 5 milioane euro în Interactive Travel Holdings, acționarul majoritar vola.ro

Vola, vola.ro
Agențiile de turism online Vola.ro din România și FRU.pl din Polonia, deținute majoritar de Interactive Travel Holdings Sp. z.0.0. (ITH), au primit o investiție de 5 milioane euro, ce va susține expansiunea pe alte piețe și dezvoltarea tehnologică.
Tranzactia a fost încheiată luna aceasta între acționarul majoritar al celor două agenții de turism online amintite mai sus, ITH, și investitorul 3TS Capital Partners, prin fondul de investiții Technology in Central and Eastern Europe S.C.A. SICAR (TS–Cisco Growth Fund III). În urma investiției, fondul deține ~16% din capitalul ITH, deși în vara lui 2013, acționarii grupului anunțau că 30% din acțiunile grupului sunt de vânzare. TS–Cisco Growth Fund III a fost creat în 2007 de către 3TS Capital Partners și Cisco Systems Inc. pentru a investi în companii de tehnologie, media și comunicații pe piețele din Europa Centrală și de Est. Din 2011 până în 2013, Vola.ro a deținut titlu de cea mai dinamică companie românească de tehnologie.
Agenția de turism online Vola.ro, lasată în 2007, rulează anual afaceri de peste 20 milioane euro, în 2014 înregistrând o cifră de afaceri de 122.3 milioane RON (27.5 milioane euro), și se diferențiază de alți jucători de pe piață prin instrumente unice, precum calendar tarife, alerte tarife, pachete de city break și vacanțe, pentru care se selectează dinamic cel mai mic preț de pe piata pentru zbor și cazare.
Investiția va ajuta vola.ro să contine dezvoltarea și promovarea platformei de city break-uri, unde oficialii companiei văd un mare potențial de creștere și doresc transformarea acesteia într-o linie de business la fel de mare ca cea a biletelor de avion. Tehnologia pe care se bazează city break-urile (pachete dinamice formate din bilet de avion, hotel și asigurare medicală) este unică pe piață, fiind dezvoltată pe un internet booking engine proprietar. În urma acest investiții, în 2015 agenția de turism online vola.ro estimează o creștere de 50% a ci­frei de afaceri.
Pentru reprezentanții fondului de investiții 3TS, investiția în cauză ar putea juca un rol inportant în consolidarea pieței în materie de servicii turistice online, în prezent aceasta fiind foarte fragmentată în Europa Centrală și de Est. În materie de investiții în tehnologie, oficialii fondului de investiții văd oportunități, în 2015, în zonele de software, data analytics, local, mobile, social și servicii bazate pe cloud.
[via smark.ro]

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Channel managerul, instrument ce ține la zi inventarul locurilor de cazare pe platformele de rezervări online

Next Article

Agenția de turism Aerocenter și-a lansat platforma de rezervări online

Related Posts
Total
0
Share