Unde mâncăm în Slănic (PH)?

restaurant, slanic prahova, roberto, salata

Recenziile de restaurante au fost destul de rare pe blogul de față, fiind tratate mai degrabă ca aspecte secundare de care să țineți cont dacă vizitați una din destinațiile despre care vă povestesc. De azi înainte voi încerca o altă abordare, prima stațiune vizată fiind Slănic.

Atunci când vrem să evadăm din București, dăm o fugă de week-end la Slănic, Județul Prahova, asta pentru că ne plac zonele mai liniștite decât Valea Prahovei.

Și cum bălăceala în lacurile sărate ale Slănicului și plimbările lungi prin stațiune deschid apetitul pentru o gustare, Slănicul nu se dezice și oferă câteva opțiuni de servit masa.

Restaurant Grota Miresei, Complex Baia Baciului

Restaurant Grota Miresei

Strada Grotei
Cod Poștal 106200, Slănic
Județul Prahova

Una dintre opțiuni e chiar în incinta complexului Baia Baciului, Restaurantul Grota Miresei, un restaurant cu terasă în aer liber fix lângă lacul sărat, cu priveliște asupra acestuia și asupra dealurilor înverzite ale Slănicului.

Restaurantul este cu specific românesc, cu un interior destul de încărcat decorativ, din punctul meu de vedere. În vara lui 2014 am încercat restaurantul și, cum în escapadele noastre dietele sunt ignorate cu încăpățânare, nu puteam să nu încercăm din preparatele cele stimulatoare de simțuri autentice românești.

Până la delectarea propriu-zisă a trebuit să așteptăm ceva mai mult decât ne-am fi așteptat pentru a primi meniuri, probabil din cauza faptului că chelnerii se reorganizau pe terasă după ploaia ce tocmai încetase. Oricum, aerul tare de munte ne-a ținut nerăbdarea în frâu ca pe un cal blând, servirea rapidă de după liniștind ploaia ce se anunța. Ploaia ce ne îneca cavitatea bucală după ce citisem prin meniuri.

Din 2 vizite pe care le-am făcut la restaurant doar o singură dată ni s-a întâmplat să cerem ceva și să ni se spună că nu au.

În rest, ne-am delectat cu ciorbițe de curcan și de fasole, pulpe de rață pe varză sau lipie ciobănească.

Lipie Ciobaneasca, Restaurant Grota Miresei

Lipia ciobănească mi-a atras atenția prin compoziția sa, mâncare grea ca pentru oamenii ce au trudit peste zi ce au nevoie de forțe proaspete: o lipie pufoasă cu pat de cartofi țărănești peste peste care tronau cârnați de oaie, slană (mă rog, un kaiser gras prăjit în tigaie), frigărui și castraveciori murați, alături de muștar și ketchup. Merge bine mai ales dacă îi dai și cu bere după, de preferat bere din hamei și malț. Eu a trebuit să aleg un Holsten, pentru că oferta nu era foarte variată.

Restaurant Grota Miresei

Restaurant Grota Miresei

Restaurant Grota Miresei

Restaurant Grota Miresei

Cum preturile sunt de vacanță, o masă pentru două persoane, doar ciorbițe, cu chifle și băuturi te poate duce la 60-70 de lei, iar și cu felul doi poate sări de 90 de lei. Dar merită pentru priveliștea de pe terasă, trilurile de păsărele și pentru aerul curat și servirea decentă (chiar dacă au existat mici lipsuri), dacă e să dau un verdict final.

Restaurant Roberto

Restaurant Roberto

Strada Slănic Prahova
Cod Poștal 106200, Slănic
Județul Prahova

Cum cobori de la Baia Baciului și ajungi în intersecția cu drumul județean, imediat pe stânga e Hotel Roberto, un hotel de 3 stele deservit de un restaurant și o terasă, unde îți poți potoli foamea. Noi am încercat terasa, ferită de stradă de un gard verde înalt și stufos.

Chelnerii au fost destul de prompți și amabili, cu spirit de glumă, deși în materie de servire mai puteau fi aduse îmbunătățiri. Și aici am mâncat de vreo două ori și am încercat atât ciorbele, cât și felul doi și salate speciale precum salata Roberto și alte mâncăruri rapizi gen frigărui sau pizza pe care am asortat-o cu o bere brună Leffe.

Salată, Restaurant Roberto

Dacă frigăruile au fost puțin uscate, pizza și Salata Roberto au compensat, ca să nu mai vorbim de papanașii cu dulceață – nebunie curată pentru pofticioși.

Prețurile sunt mai jos decât la Restaurantul Grota Miresei, o masă de două persoane cu tot cu al doilea fel și desert mergând până în 70 de lei.

Singurul lucru care chiar m-a revoltat a fost felul în care arăta toaleta ce deservea terasa și restaurantul: robineți ruginiți, bazin ars cu țigara, chiuvetă nespălată, mai degrabă o toaletă de 1-2 stele decât de 3. Sper doar că bucătăria lor nu arăta la fel. A, și aș mai adăuga aici și câinii maidanezi ce se mai aventurează printre mese.

Acestea au fost experiențele noastre cu restaurantele din Slănic, în mare, fiind relativ mulțumiți de alegerile pe care le-am făcut. Dacă la întoarcerea acasă vă piere cheful de a vă mai face până și un sandwich, puteți încerca foodpanda. Aplicația vă ajută să alegeți cea mai bună pizza din București în funcție de zona în care vă aflați.

Total
0
Shares
6 comments
  1. Azi am fost la hotel / restaurant Roberto. O mizerie de mancare. Pizza cu produse de la conserva. Nimic fresh. Plus bonus berea Stella fara alcool era expirata din luna a 4 a. Nu recomand.

  2. Nu recomand restautantul Roberto!
    Am comandat o ciorba de burta si o saramura de pui cu mamaliga. Ciorba de burta nu avea nici-un gust, apoasa, fara sare (stiu ca ti-o faci cum vrei tu dar un minim de condimente trebuie sa aiba), burta avea miros ciudat, fara gust mai pe scurt.
    Saramura a uitat sa o aduca, am comunicat chelneritei si a zis nonsalant ” aaa am uitat de ea hahaha”. Am uitat, sucul fanta era vechi,neacidulata si pe fundul sticlei avea un fel de smevlez. Nu recomand, servicii tipice romanesti-scumpe si proaste.

    1. Mulțumesc pentru comentariu, Cristi! Evident, lucrurile se schimbă în timp. Ai adus la cunoștință personalului toate astea, în afară de faptul că au uitat de saramură? Cum au reacționat?

  3. Avem o tara superba! Pacat ca e populata! Nici o tara nu are ce avem noi. Puneti mana la munca si cereti bani multi pentru servicii de top! Nu merge cu las ca merge si asa smenarilor! Cu stima! Radu C.

    1. Din păcate, turismul românesc e activitate care lasă loc de las’ că merge și așa.
      Doar uitați-vă la cum s-au construit pensiunile, la cum se prestează serviciile (la modul, nu-ți convine, ura și la gară, eu am oricum clienți) etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

e-Turism Bref 02/2015: rezervări online, Facebook și PayPal pentru afacerile din agroturism

Next Article

Oradea City App, ghidul turistic mobil al Municipiului Oradea

Related Posts
Total
0
Share