#CycletheAmericas cu Radu Păltineanu

cycletheamericas, Radu Paltineanu, biking, cicloturism

Radu Păltineanu este un aventurier româno-canadian, călător, autostopist și cicloturist care încearcă să dovedească românilor că spiritul aventurier trăiește în fiecare din noi, doar că trebuie descoperit. Cel mai recent proiect al său vizează traversarea celor două Americi, de la nord la sud, din Deadhorse, Alaska, în Ushuaia, Argentina.

Ieri seară i-am ascultat planurile, alături de alți bloggeri de călătorii, unde altundeva dacă nu la Journey Pub, un local cu priză la călători.

După un tur al Europei de Nord-Est, Est, Sud-Est pentru conștientizarea situației de la Roșia Montană și un tur al țărilor baltice cu autostopul cu direcția Iran, Radu se pregătește psihic pentru turul pe bicicletă al Americilor, un tur care însumează 24.000 km. Curajos, nu? Câți dintre voi ar ieși din zona de confort pentru o asemenea aventură?

El își va începe aventura la începutul lui august 2015 și estimează că o va termina în mai 2016. 4400 și ceva de kilometri vor corespunde cu celebra rută de MTB Great Divide, iar Radu va înfrunta condiții climatice specifice atât zonei montane, cât și de deșert. Mai jos puteti viziona trailerul documentarului Ride the Divide din 2010 pentru a va face o idee.

Trecerea în America Latină se va face totuși pe mare datorită gradului mare de risc pe care îl prezintă zona de trecere între Americi (junglă, trafic de droguri etc.).

Radu speră că anul nou îl va găsi în Columbia și că în luna mai 2016 va ajunge în Ushuaia. Pe lângă experiența propriu-zisă, proiectul lui Radu are și o parte educațională, un grup de copii de școală generală având posibilitatea de a asista la câteva ore de geografie altfel prin video chat via Skype cu Radu.

El va pedala în jur de 150 km pe zi pe o bicicletă Cross Quest și va căra după el 4 genți de bicicletă. În materie de navigare, deși va avea la dispoziție un GPS, va folosi harta, experiența hărții de hârtie având mai multă esență pentru aventura sa. De asemenea, întreaga sa aventură va putea fi urmărită live pe situl său, cei interesați putând vedea cu o întârziere de 5 minute poziția sa pe traseu. Actualizări de pe traseu vor fi făcute publice atât pe situl personal, cât și prin intermediul partenerilor media, fie în format text, fie în format video. Aventura sa se va bucura chiar și de un documentar video.

Știu că în fiecare dintre voi zace un pic de spirit de aventură, așa că vă invit să îl susțineți pe Radu în aventura lui așa cum știți și vă pricepeți voi mai bine: un mesaj de un încurajare pe sit, un share pe Facebook sau o mică donație pe IndieGoGo. Evident, orice alt ajutor e bine-venit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Perfect Tour a implementat programul de loializare bazat pe date în timp real

Next Article
furt biciclete, biciclisti, biciclete, Otto Broker

București, Cluj-Napoca și Brașov, coșmarul ciclo-turiștilor

Related Posts
Total
0
Share