Review de călător: aparat de ras electric Braun 197s-1

braun, series 1, aparat de ras electric, aparat electric de ras

Nu știu cum e pentru tine, dar pentru mine bărbieritul e un ritual, urmez curbe și trasez contururi, la mustață cum ar veni, căci port cioc, lucru ce îmi poate lua și vreo 30-40 minute, în funcție de cum vreau să arate.

Ei bine, în călătorii ritualul ăsta e chiar un lux, așa că am zis să fac o schimbare și să trec la un aparat de ras electric, așa că mi-am exprimat dorința și am primit unul de ziua mea, anul ăsta, un Braun Series 1 197s-1.

CITEȘTE ȘI: Gadgeturile călătorului

Background personal

Ca orice millenial care se respectă am început să mă bărbieresc cu aparatul clasic de ras, cel cu lame înlocuibile, și spumă de ras la tub sub presiune, arare ori folosind pastă de ras și pămătuf. N-am putut să mă rad niciodată cu aparatele de ras de tip Bic, dar am trecut într-un timp la Gillette Mach3. N-am rezistat mult, că trebuia să mă rad des, și mi-am luat un aparat clasic de ras ieftin de la Wilkison, cu lame înlocuibile.

Cum obișnuiesc să mă bărbieresc la săptămână, am nevoie de ceva care să taie bine barba relativ deasă și mare. N-am prospectat piața, pentru că mie îmi place să fiu surprins, așa că m-am pricopsit cu un aparat de ras electric cu sită de la Braun din prima generație, Series 1 197s-1.

Și uite așa sunt nevoit să mă rad mai des decât o fac de obicei, pentru că aparatele de ras electrice cu sită sunt recomandate celor care se rad zilnic, nefiind la fel de utile la barbă de câteva zile.

Experiența Braun 197s-1

Prima tentativă de folosire a aparatului de ras Braun Series 1 197s-1 a fost la o barbă de 3 zile, după ce am făcut prostia să mă spăl pe față, deși recomandările producătorului spun clar că bărbieritul se face pe barba uscată. Asta e, mi-a venit să mă spăl pe față.

Până m-am obișnuit cu aparatul m-a ciupit, mi-a agățat barba, dar nu m-a făcut să urlu ca din gură de lup. Ori suntem bărbați, ori nu mai suntem? Pot confirma că aparatul rade bine obrajii și mustața și la o barbă de 3 zile, deși la mustață trebuie insistat puțin. Îl ajută cele 3 lame vibratoare, peste 2 din ele fiind câte o sită de ridicare/direcționare a părului cu rol de protecție a pielii.

braun, series 1, 197s-1, lame de ras, aparat de ras cu sita, aparat de ras electric

braun, series 1, 197s-1, aparat electric de ras cu sita, aparat de ras cu sita

braun, series 1, 197s-1

Din păcate, nu s-a descurcat foarte bine sub mandibulă și în zona gâtului, indiferent de cât de mult am tras eu de piele și-am încercat să poziționez aparatul în unghi de 90 de grade pe gât.

După a doua încercare, la barbă de 2 zile, rămân la aceeași părere în privința obrajilor și mustății, pe obraz fiind necesare 2 curse pentru a bărbieri definitiv. Sub mandibulă e nevoie de ceva efort suplimentar pentru un rezultat satisfăcător, dar cu timpul tind să cred că se rezolvă și asta, după ce deprinzi complet folosirea aparatului electric de ras, iar în zona Mărului de Adam n-am reușit neam să mă fac ca lumea.

Pentru mine trimmer-ul n-a fost neapărat util, nu dă dovadă de precizie. Nu mi-a dat prin cap ca prin zonele în care aparatul n-a performat să bag întâi trimmer-ul.

braun, series 1, 197s-1, trimmer barba, aparat de ras cu sista, aparat de ras electric

În pozele comparative de mai jos poți vedea cam care e precizia trimmer-ului la conturul unui cioc.

braun, contur trimmer, series 1, 197s-1, aparat de ras electric cu sita, aparat de ras cu sita

E posibil ca în zona mandibulei și sub ea rezultatul rasului să nu fie uniform, așa că nu ți l-aș recomanda dacă după bărbierit mergi la vreo întâlnire de afaceri sau la vreo întâlnire intimă. Nu, nu că ce rămâne zgârie, dar de aproape se observă micile iregularități.

De iritat irită la un nivel minim, în cazul meu a fost vorba doar de o ușoară usturime, fără înroșirea pielii, motiv pentru care am simțiți nevoia să folosesc un after shave de la Nivea pentru piele sensibilă. Balsamul cred că se pretează cel mai bine la astfel de situații.

Braun 197s-1, caracteristici și accesorii

braun, series 1, 197s-1, accesorii, unboxing, aparat de ras cu sita, aparat de ras electric

Forma aparatului de ras se mulează pe mâna decent, indiferent că îl ții ‘ca pe sabie’ sau perpendicular pe degete în momentul în care treci la rasul efectiv. În cea de-a doua poziție, trimmer-ul se nimerește fix sub buricele degetelor și îți dă senzație de instabilitate. Tind să cred că e vorba de obișnuită, totuși.

braun, series 1, 197s-1

braun, series 1, 197s-1

Aparatul de ras are acumulator încorporat și funcționează inclusiv cu fir. Acumulatorul Ni-MH îi asigură o autonomie de 40 de minute la încărcare de o oră (prima încărcare durează 4 ore), spre deosebire de alte aparate de ras electrice din același segment de preț pentru care încărcarea durează chiar și 8 ore. Tipologia și capacitatea acumulatorului îl fac inclusiv un aparat de ras pentru călătorii, numai bun de cărat în bagajul de mână. Un alt lucru care face aparatul ideal pentru călătorii e cablul de alimentare și tehnologia din el ce permite adaptarea la voltaje între 100 și 240 V, în funcție de caracteristicile rețelei de electricitate din țara în care se călătorește.

braun, 197s-1, series 1, mufa cable alimentare, aparat de ras electric

Din păcate, comparându-l în dimensiuni cu instrumentele clasice de ras și carcasele lor de protecție, nu face economie de spațiu și nici de o greutate în plus, dar e util dacă vrei să îți reduci timpul dedicat bărbieritului. Plus de asta îți oferă flexibilitate în mișcare în încăpere, putând face și alte lucruri în timp ce te bărbierești, fără grija de a da pe parchet sau pe haine cu spumă de ras.

Pentru eficientizarea spațiului în bagaj poate fi transportat într-o trusă specială de transport similară unui toc de ochelari.

După folosire, aparatul poate fi spălat sub jetul de apă, aparatul fiind certificat IPX7, iar în repaus capul aparatului de ras se protejează cu un capac de plastic.

Braun Series 1 197s-1 folosește accesorii din categoria 30B, care fac cât 33% din valoarea aparatului. 🙂

Concluzii

Așadar, dacă nu trebuie să îți trasezi contururi la barbă sau cioc și ești genul care se rade la maxim 2 zile, Braun Series 1 197s-1 este pentru tine. Merge și dacă ai cioc, dar îți ia ceva să te obișnuiești cu trimmer-ul și datul conturului la cioc. Îl încerci pe barba ta. 🙂

Chiar dacă ție nu îți iese bărbieritul cu Braun 197s-1 pentru întâlnire, don’t let her shave for nothing. 😀

Alternative

După ce m-am documentat personal după ce-am primit cadoul, am ajuns la concluzia că mi-ar fi prins bine un aparat electric de ras cu discuri rotative. Mi-ar fi permis un bărbierit cu aceeași frecvență ca și până acum și, probabil, mai puțin efort pentru bărbieritul în zona gâtului. În același buget ca și pentru Braun Series 1 197s-1 m-aș orienta spre Philips s5110-06 (redus cu 11% la momentul publicării acestui articol).

CITEȘTE ȘI: Gadgeturile călătorului

Secțiunea de comentarii este deschisă pentru împărtășit experiențe cu aparate de ras electrice și sugestii de tips & tricks pentru aparate de ras electrice potrivite pentru călătorii.

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
muntenegru, perast

Top 15 destinații fascinante ale Europei mai puțin cunoscute în rândul turiștilor

Next Article

Concediu.com intră în afiliere prin platforma 2Performant

Related Posts
Total
0
Share