Skip to main content

Bilete de călătorie mai ieftine pe liniile Tursib la plata cu cardul contactless

Pe măsură ce instituţiile financiare şi tehnologia facilitează accesul la noi instrumente de plată, companiile publice sau din mediul privat adoptă aceste noi modalităţi de plată, lucru vizibil şi printre companiile sau regiile ce operează liniile de transport în comun. Azi vă supun atenției modalitățile de achiziționare a biletelor de transport pe liniile operate de Tursib S.A., operatorul de transport public din Sibiu.

Începând din septembrie 2012, la un an de zile după ce Tursib a adoptat aparatele de emitere bilete de transport pe baza plăților contactless cu ajutorul cardurilor BRD MultiPass Transport, călătorii ce folosesc serviciile operatorului de transport pot achiziționa bilete de la cele 181 de aparate contactless și cu ajutorul unor brelocuri special concepute. Aceste instrumente de plată de tip Instant Pay sunt echipate cu tehnologia contactless MasterCard® PayPass și pot fi folosite atât pentru achiziționarea biletelor de transport, dar și la comercianții ce au afișată sigla PayPass.

Mai mult de atât, operatorul de transport împreună cu banca emitentă a mijloacelor de plată au hotărât să ofere o reducere a prețului călătoriei cu 40% celor ce folosesc aceste mijloace de plată. Această reducere se va aplica biletelor cumpărate până la data de 30 noiembrie 2012.

Vă aduc în atenţie astfel de aspecte, pentru că transportul este unul dintre principalii factori ce pot influenţa gradul de satisfacţie a turiştilor pe parcursul unei călătorii. Pentru turişti contează atât sursele de informare asupra modalităţilor de transport, cât şi modalităţile de plată în avans sau la urcarea în mijlocul de transport, ce reduc contactul cu oamenii nevorbitori de limbă engleză. Cu toate acestea, astfel de tehnologii sunt predispuse atacurilor informatice; găsiți mai multe informații despre vulnerabilitatea acestui tip de carduri contactless pe blogul de tehnologie ro.m-sec.net, blog pe care vi-l recomand în caz că sunteți interesați de securitatea mobilă.

Cei ce nu beneficiază de carduri sau brelocuri contactless pot folosi în continuare bilete emise de automatele de bilete amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun, automate de la care se pot cumpăra și tichete de parcare.

[via turnulsfatului.ro]

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

One thought to “Bilete de călătorie mai ieftine pe liniile Tursib la plata cu cardul contactless”

  1. Pingback: Județul Sibiu așa cum ar trebuie să îl știe orice turist | Ghid Turistic Digital 2.0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.