Raport The Value of Travelling: călătoriile frecvente reduc intoleranța în lume

Conform unui sondaj global realizat de momondo, The Value of Travelling (Valoarea Călătoriilor), generația mai tânără arată niveluri mai scăzute de încredere în ceilalți oameni. Doar 36% dintre cei mai tineri respondenți (18-35 de ani) consideră că majoritatea oamenilor pot fi de încredere, comparativ cu 40% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 36 și 55 de ani și cu 50% dintre persoanele în vârstă de 56-65 de ani. În ciuda acestor constatări, rezultatele sondajului evidențiază, de asemenea, influența pozitivă pe care o au călătoriile asupra oamenilor deoarece 61% dintre respondenți consideră că, dacă oamenii ar călători mai mult, ar exista o mai mică intoleranță în lume.
În baza rezultatelor sondajului mai sus aminitit, momondo a demarat campania Dear mom and dad pentru a crește gradul de toleranță și respect în rândul tinerilor.
Dear mom and dad se bazează pe viziunea pe care momondo o împărtășește – aceea de a rupe barierele dintre oameni pentru a deschide o lume a noastră, a tuturor. Copiii sunt viitorul nostru, astfel încât pentru a ajuta următoarea generație să fie mai deschisă, momondo a finanțat un CISV International Village, o tabără unde copii din întreaga lume s-au reunit în São Paulo pentru a lega prietenii transfrontaliere.
Potrivit lui Rachel Kuck, doctorand la Universitatea din Michigan School of Education și membru al Comitetului pentru Programe Educaționale la CISV International, poate fi mai ușor să lupți împotriva prejudecăților în rândul copiilor decât al adulților:

În unele privințe, este mai ușor pentru copii să lupte împotriva prejudecăților deoarece, în multe cazuri, ei nu au avut experiențe de viață care au reafirmat ipoteze negative despre alte grupuri de oameni, pe care un adult le-ar putea avea.

momondo i-a invitat pe copii să-și împărtășească sentimentele de la începutul taberei scriind o carte poștală părinților lor. Apoi, două săptămâni mai târziu, ei le-au scris o a doua carte poștală, de data aceasta despre modul în care înțelegerea diferențelor dintre ei și ceilalți copii s-a schimbat pe parcursul taberei. Cuvintele din aceste cărți poștale scrise de copii au fost adunate într-un scurt film care surprinde dezvoltarea pozitivă de care au avut ei parte.

Pe baza raportului momondo The Value of Travelling am putut observa că 70% dintre noi credem că toleranța și respectul față de ceilalți sunt cele mai importante calități pe care copiii le pot învăța acasă. Prin urmare, este foarte încurajator să auzim de la copiii din tabăra CISV cum experiența de întâlnire și de petrecere a timpului cu alți copii din întreaga lume le-a deschis mintea și le-a oferit o mai bună înțelegere asupra altor naționalități și culturi.

Rachel Kuck

Pentru a ajuta la răspândirea mesajului dincolo de această tabără momondo a creat, de asemenea, două activități educaționale gratuite pentru școli, menite să ajute copiii să înțeleagă importanța toleranței și respectului reciproc. Activitățile numite Equally Different” (La fel de diferiți”) și Our Colorful World” (Lumea noastră în culori) vin să ne învețe cât de ușor este să aplicăm (și să eliminăm) etichetele și stereotipurile despre oameni. Aceste activități includ materiale cu exerciții, ghiduri de predare și, suplimentar, filme scurte care ilustrează importanța dezvoltării unei minți deschise.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Creșteri record în căutările românilor pentru destinații ca Belgia, Franța și Portugalia

Next Article

Studiu Mercury Research: cele mai de încredere agenții de turism online

Related Posts
Total
0
Share