Experience Bucharest și Experience Romania, promovare pozitivă cu buget redus pentru România în valoare de milioane de euro

În prezența unei audiențe de câteva zeci de persoane, organizatorii evenimentelor Experience Bucharest și Experience Romania au prezentat, la Târgul de Turism al României, în cadrul conferinței Cum se promovează turismul din România internațional?, rezultatele campaniilor de promovare în cei doi ani de când au fost inițiate.

Fără susținere din partea Ministerului Turismului sau din partea autorităților locale, cu ajutorul voluntarilor și a aproximativ 250 de parteneri, Anda și Tudor Maxim, proprietarii rețelei de hosteluri Pura Vida, au adus în București, respectiv România, 350 de bloggeri de călătorii cu acoperire internațională.

Aceștia au pus umărul la promovarea Bucureștiului și a României, generând conținut dedicat principalelor platforme de prezență în mediul online: bloguri, Facebook, Instagram și YouTube.

CITEȘTE ȘI: Cum (nu) gestionează Ministerul Turismului și administrațiile publice activitatea de turism prin platforme online dedicate

Rezultate Experience Bucharest

În cadrul campaniilor Experience Bucharest au fost generate peste 200 de articole în 11 limbi străine, majoritatea în limba engleză și portugheză, dar și în spaniolă, italiană, finlandeză sau rusă, 32,000 de imagini și 70 de videoclipuri.

Raportat la primele două evenimente Experience Bucharest din 2017, hashtag-ul #ExperienceBuchareat a fost preluat de peste 2600 de utilizatori de Instagram, iar imaginile postate pe acest canal au ajuns la aproximativ 9,000,000 utilizatori, care au înregistrat aproximativ 54,000,000 de impresii.

Printre cele mai abordabile tematici de către bloggerii de călătorii internaționali s-au numărat informațiile utile, tururile, viața de noapte, cazare, activitățile de agrement, atracțiile turistice, experiențele culinare, arta stradală și tradițiile.

Rezultate Experience Romania

Experience Romania a ajuns în atenția publicului internațional interesat de destinații turistice prin 60 de articole pe bloguri, 30,000 de imagini și 50 de videoclipuri.

Ca urmare a rezultatelor excelente obținute în cadrul ediției Experience România din 2018 pentru Brașov, capitala neîncoronată a turismului românesc, după cum a numit-o domnul Cristian Macedonschi, președinte al Asociației Smart City Brașov și investitor în zona HoReCa, orașul va avea parte de un eveniment local de promovare a zonei, #ExperienceBrasov, în cadrul Oktoberfest, între 5 și 15 septembrie 2019. Mai multe informații vor fi disponibile celor interesați în cursul lunii martie.

Ca dovadă a a punerii în practică cu resurse modeste și a eficienței lor, cele două campanii de promovare au fost premiate încă din anul lansării lor în cadrul unor evenimente, precum Gala Societății Civile, eTravel Conference.

La întrebarea Ce rezultate palpabile pentru turismul românesc au generat cele două evenimente?, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, moderatorul evenimentului și unul dintre susținătorii celor două evenimente de promovare, a subliniat faptul că, fiind vorba de campanii de awareness, este greu de găsit indicatori din care să reiasă ce impact real (nr. de turiști, nopți de cazare etc.) au avut evenimentele. El a specificat faptul că este nevoie de un parteneriat public – privat care să genereze astfel de indicatori în urma unor astfel de indicatori, sperând ca pentru edițiile din 2019 să se poată face o astfel de măsurare.

CITEȘTE ȘI: Datele despre piața de turism din România sunt supoziții

România, a șaptea țară ca mărime din Uniunea Europeană, primește anual doar puțin peste 2 milioane de turiști internaționali. Turismul direct și prin investițiile realizate contribuie cu 15 miliarde de euro anual la economia țării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Pescăria lui Matei, Agigea, ancora, gradina

Escapadă de toamnă pe litoral: Restaurant Pescăria lui Matei

Next Article

Vânzările online de sejururi ale TUI TravelCenter au crescut de trei ori în perioada târgului de turism

Related Posts
Total
0
Share