Marketplace ANAT pentru operatorii din turism

Cu un ochi la e-tail și cu altul la agregatoarele de oferte turistice, ANAT a propus membrilor săi dezvoltarea unui marketplace dedicat operatorilor din turism, astfel încât aceștia dar și alți operatori din turism să-și listeze și să-și vândă pachetele turistice.
Propunerea unui marketplace pentru turism a venit din partea Liviu Moraru, secretarul general al ANAT, acesta văzându-l ca un târg online de turism în cadrul căruia operatorii din turism își pot lista ofertele în același loc, organizate pe destinații și furnizori, facilitând astfel accesul clienților la o ofertă mai diversificată.

CITEȘTE ȘI: Ce artificii de marketing mai fac agențiile de turism pentru a atrage vizitatori pe siturile de agenție în perioada târgului de turism

În contextul dat, ANAT va acționa ca organizator al platformei, în atribuții fiindu-i promovarea marketplace-ului în mediul online, inclusiv pe piețele externe, monetizarea site-ului, precum și stabilirea unor reguli pentru organizator și vânzător.
Ca principal beneficiu al marketplace-ului, o alternativă la servicii precum booking.com și airbnb.com, a fost subliniată importanța acestuia în creșterea incomingului în România, ceea ce s-ar traduce în trafic nou pentru hotelierii români, venit prin ofertele agențiilor, dar și trafic inclusiv pentru destinații locale mai puțin cunoscute de public. De asemenea, agențiile fără prezență online ar putea beneficia de un canal de vânzare online cu expunere națională și internațională.

CITEȘTE ȘI: romaniaforall.com, soluție online de creștere a incomingului pentru Eximtur

Ca exemplu de succes din afară a fost dat un marketplace pentru turistii ce vor să viziteze Islanda, guidetoiceland.is, o platformă lansată în 2013, accesată de ~ 4 milioane de vizitatori în 2016, an în care au fost vândute peste 14.000 de pachete de turism prin acest marketplace.
O inițiativă locală de abordare a unui marketplace din partea unei agenții de turism a venit din partea Paravion care a vândut, pentru o scurtă perioadă de timp, bilete de avion prin intermediul marketplace-ului eMag. Marketplace-ul eMag rămâne deschis și în prezent către astfel de colaborări, în campania de Black Friday din 2016 având la vânzare 48 de pachete turistice la mare. De asemenea, în piață există zvonul că eMag dorește să abordeze și piața de turism.

CITEȘTE ȘI: Gotrip.ro, agregator de oferte turistice

În prezent, agențiile de turism care își doresc expunere în mediul online apelează la agregatoare de oferte turistice, precum infoturism.ro, unul dintre cele mai cunoscute agregatorare din piața de turism online, completat inclusiv de o aplicație mobilă. Cei ce doresc să rezerve o vacanță completează un formular de cerere de ofertă și sunt apoi contactați de agenția ce furnizează serviciile în cauză, urmând ca plata să fie făcută în funcție de posibilitățile agenției, de obicei, offline, prin virament bancar.

CITEȘTE ȘI: Câteva informații despre situl de rezervări online directbooking.ro

O platformă online cu oferte turistice ce poate fi numită marketplace este site-ul directbooking.ro, ce adună la un singu loc mai multe oferte turistice, de la cazări la pachete de vacanță și oferă celor interesați inclusiv posibilitatea de a plăti online. În cazul directbooking.ro, turistul vede cine e furnizorul pachetului turstic abia după emiterea voucher-ului de călătorie.
Inclusiv noul proiect marca vola.ro, Local Escapes, poate fi considerat un marketplace pentru pachete turistice, cu mențiunea că în acest caz administratorul platformei e cel ce selectează furnizorii.
[via businesscover.ro]

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Moieciu

Zborurile interne, tot mai populare în căutările făcute de români în pregătirea concediului de Paște

Next Article

Finanțare din partea Credo Ventures pentru dcs plus

Related Posts
Total
0
Share