Unde mănânci în Jupiter?

pui de balta pane, barina activ

Dacă în sezonul estival 2018 foamea îți dă ghes prin stațiunea turistică de interes național Jupiter, am pregătit pentru tine mai jos o listă de câteva terase împinge – tava sau à la carte și restaurante unde îți poți rezolva problema.

Știu, știu, tu ești cu tichete de vacanță sau pe portofelul altcuiva și mănânci la hotel dimineața și seara sau dimineața și la prânz. Dar știi bine că problema nu este complet rezolvată, așa că fii atent/ă la lista asta de restaurante din Jupiter, căci nu știi când vei vrea să diversifici. 😉

Terasa Rustika (vizitat în septembrie 2018)

Terasa Rustika, Jupiter

Pe Strada Gala Galaction, fix vis-a-vis de Centrul de Informare Turistică din Jupiter, îți vor încânta ochii o motocicletă Honda DragStar la intrarea pe terasa Restaurantului Rustika, unul dintre restaurantele pe care le-am încercat în vacanțele sau escapadele noastre estivale la Jupiter.

Restaurant Rustika
Strada Gala Galaction nr. 32
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Pentru copii găsești aici mai tot timpul paste cu carne, ciuperci sau cu fructe de mare, fie sub formă de spaghete sau penne. Găsești în meniul locației de la clasicele cefe la pește prăjit sau la grătar și până la pizza. Dacă ești amator de nefiltrate de grâu, this is the place to be.

Țin foarte mult la conduită, așa că ținuta a la Uzzi, cu șlapii în picioare și tricoul pe umăr, nu ține în fața personalului. Dacă nimerești seara, ia în calcul că aici au loc reprezentații muzicale cu band-uri care mai de care mai diverse (în special de muzică ușoară românească și populară).

Pe mine m-au încântat aici păstrăvul pe grătar (era singurul pe care îl serveau și pe grătar, nu numai prăjit în tigaie) și ștruderul cu înghețată.

El Mexico (vizitat în august 2021)

El Mexico, Jupiter

Dacă nu te deranjează maxim hărmălaia și strigăturile animatorilor și vrei să mănânci precum mexicanii, terasa El Mexico îți flutură din sombrero imediat lângă Terasa Rustika.

Restaurant El Mexico
Strada Gala Galaction nr. 30
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Burrito și fajitas și alte nebunii mexicane îți vor încânta ochii și poate porțiile plimbate pe lângă tine pentru alți meseni chiar te vor luat de nas și te vor face să vrei sa le încerci.

Spre deosebire de restul restaurantelor recomandate până acum, pentru El Mexico trebuie să aloci un buget ceva mai mare. Așteaptă-te să dureze ceva până îți vine mâncarea.

Dar, dacă ești petrecăreț pe stilul latino, n-ai să te enervezi, căci trupele ce animă atmosfera te vor ține ocupat.

Restaurant Autoservire Four Seasons

Restaurant, Autoservire, Four Seasons

Poate cea mai cunoscută terasă de împinge – tava din stațiune, Four Season te va încânta cu raportul calitate-preț și o gamă diversificată de mâncăruri.

Restaurant Autoservire Four Seasons
Strada Brindisi
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Fie că vrei o ciorbiță de vită cu ardei iute și smântână, fie că vrei un pește prăjit cu mămăliguță și mujdei, o porție de hamsii sau o pizza, terasa îți va satisface poftele. Ai chiar și câteva feluri de desert la dispoziție.

Ține minte că terasa e foarte populară în rândul celor ce vin în Jupiter, ceea ce o face foarte aglomerată în jurul prânzului. Poți sta fie sub umbreluțe, fie sub un șopron de lemn sau în partea de pizzerie. După cum am menționat, fiind un împinge tava, va trebui să stai la rând și să cauți cu privirea debarasatorii, în caz că masa la care vrei să te așezi nu a fost curățată încă.

Terasa Barina Activ

Ceva mai spre centrul stațiunii, în zona roții, e poate una dintre cele mai populare terase à la carte din Jupiter, unde, dacă ai copii, vei găsi cea mai bună supă de pui cu tăiței. 🙂 Mă rog, dacă al tău e mai pretențios, sunt sigur că te descurci, doar ai un meniu la dispoziție.

Barina Activ
Strada Gala Galaction
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă 

Aici îți poți potoli foamea, fie cu clasica pizza și clasicele ciorbițe poftite de conaționalii noștri, fie te poți linge pe degete și după o saramură de pește la grătar, pui de baltă pane sau momițe pe plită.

pizza, barina activ
saramura peste, barina activ

Eu am încercat puii de baltă și parcă i-aș fi vrut mai bine făcuți, dar și momițele pe plită cu pilaf năclăit în ulei. N-am mâncat pilaf din ăsta nici la parastasele de pe la țară. 😀

pui de balta pane, barina activ

Evident, nu lipsesc din meniu micii, ceafa de porc sau pulpițele de pui la grătar, aceste clasice legume ce se asortează cu cartofi prăjiți.

Ai toate șansele ca chelnerul ce vine să îți ia comanda și care îți aduce mâncarea să fie un elev sau student ce lucrează sezonier, așa că fii înțelegător/oare. 🙂

Pregătește-te să aștepți până se eliberează o masă, în special în jurul prânzului, dar și pe înserat, când oamenii ies la cină.

Chioșc pește Frantza Junior

Frantza Junior
Strada Gala Galaction
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Și dacă chiar ești pe buget, pe Strada Gala Galaction, vis-a-vis de terasa Antik, este un chioșc cu câteva mese lângă, de unde poți cumpăra guvizi prăjiți, hamsii, caracatiță la grătar, crap prăjit cu mujdei și mămăliguță, cârnați și șnițele. Da, da, peștele e proaspăt … refrigerat sau congelat. 😀

Și ce să vezi? Și aici se face coadă, chit că e un loc fără pretenții, care satisface doar o nevoie primară, aceea de a avea burta plină.

Restaurant Hotel Delta

scoici, marea neagra, hotel delta, restaurant

Dacă ții la imaginea ta sau vrei să impresionezi vreo domnișoară, o poți scoate la o porție de scoici de Marea Neagră cu crutoane la Hotel Delta. Sunt delicioase, le-am încercat și eu acum câțiva ani, într-un info-trip pe litoral.

Restaurant Hotel Delta
Strada Gala Galaction nr. 11
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Ah, am schimbat puțin adresarea și fetele s-ar putea simți ignorate. Ei bine, ai și tu, dragă cititoare, ocazia să-i arăți scoica mai repede decât se aștepta. Scoica din meniul de la restaurant, să ne înțelegem. 😉

Un aspect de care trebuie să ții cont dacă alegi restaurantul hotelului e cel legat de faptul că aici au loc programe muzicale în incinta restaurantului, cu interpreți mai vechi sau mai noi.

Indiferent de ce parte a … baricadei te-ai situa :), îți poți satisface poftele culinare în stațiunile vecine, ce pot fi vizitate preț de-o plimbare pe jos de 10 – 15 minute sau 7 – 10 minute cu mașina.

Ghereta Sweet Crepes (frecventat în sezoanele estivale 2019-2021)

Sweet Crepes, Jupiter

După cum îi spune și numele, aici găsești clasicele clătite românești importate de la francezi, năclăite din abundență cu Nutella, dulcețuri și presărate cu alune sau miez de nucă spart.

Clătite dulci (sweet crepes)
Strada Gala Galaction nr. 28
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Chioșcul se găsea la vreo câțiva metri de Terasa Barina, cum mergeai spre Hotel Opal. Nu l-am mai reperat în 2022.

Dacă vrei să îți satisfaci poftele de dulce în foietaj, poți încerca clătitele de la ghereta La Scoici.

Restaurantul și Grădina Melodia (La Caru’ cu Scoici)

Astfel, după o plimbare pe jos de 10 minute din centrul stațiunii Jupiter până în Venus, poți încerca meniul à la carte din restaurantul Hotelului Melodia sau de la terasa de vară Melodia. Eu am testat restaurantul, în același info-trip în care am testat și restaurantul hotelului Delta.

Hotel Melodia, restaurant Melodia

Restaurant Melodia
Strada Gala Galaction
Venus, Cod Poștal 905504
Județul Constanța
Hartă

Atmosfera e mult mai rafinată, după cum îți poți da seama, iar preparatele pe măsură. Aici poți alege dintr-o gamă variată de vinuri de la Vincon Vrancea.

Hotel Melodia, Restaurant Melodia

Ca bărbat îți poți impresiona aleasa, fie ea pentru toată viața sau de week-end, cu un desert fin ales și-un vin pe măsură – Egregio. Ca femeie îți poți impresiona victima cu un vin bărbătesc, cu arome care mai de care mai ademenitoare. După preferințe și planuri nocturne, evident.

Egregio, vin, vincon vrancea

Eu știu, puteți deschide noaptea de distracție cu o sticlă de vin aici și continua cu altceva în altă parte, deși știu că cine ajunge aici, pe blog, nu face combinații din astea nesăbuite, nelăsând băutura să le bea mințile, ci doar să le deschidă simțurile.

În apropierea restaurantului e și Grădina Melodia – La Caru’ cu Scoici, o terasă cu aer de tavernă grecească, unde preparatele sunt mai cu pretenții, iar prețurile pe măsură. N-am încercat, dar am avut o tentativă până să vedem meniurile.

Grădina Melodia – La Caru’ cu Scoici
Strada Nicolae Iorga
Venus, Cod Poștal 905504
Județul Constanța
Hartă

La Pescăria lui Marin (frecventat în sezoanele estivale 2018 – 2022)

La Pescaria lui Marin

Și la plajă de stai, tot ai burta asigurată. O hamsie, un pește la grătar, ciorbe și gogoși găsești La Pescăria lui Marin, cu mențiunea că aici cam trebuie să te cauți de cash prin buzunare, că oamenilor nu le place cardul cu chip.

La Pescăria lui Marin
Strada Faleza Neptun
Neptun 905504
Județul Constanța
Hartă

Îți poți potoli foamea la umbra terasei sau sub umbrelele de pe marginea cu nisip a falezei, de unde poți admira plaja și marea.

Restaurantul e puțin mai scump decât cele din centrul stațiunii Jupiter pe considerente de la botul calului pentru cei în goană după băi de soare.

Nautica (vizitat în 2020)

Dacă vrei atmosferă mai autentică de litoral, mai liniștită și feluri mai atent pregătite, poți încerca și Nautica, tot pe Faleza Neptun, dar deja în zona ce ține de stațiune cu același nume, Neptun, o zonă ce dă mult mai bine la public decât partea de faleză ce revine stațiunii Jupiter.

Restaurant Nautica
Strada Faleza Neptun
Neptun, Cod Poștal 905504
Județul Constanța
Harta

Găsești aici tot felul de preparate pe bază de pește, pe care le servești într-un decor, poate chiar sufocat, cu motive marine/pescărești. Din păcate, noi am avut nenorocul să așteptăm să ni se ia și să ni se aducă mâncarea vreo 2h, spre nerăbdarea copiilor.

Bugetul alocat unei mese la Nautica depășește cu vreo 20-30% pe cel alocat în mod normal în oricare din restaurantele listate până acum.

Bali Restobar (vizitat în 2022)

În apropiere de zona La Steaguri, de pe Faleza Neptun, poți sta de-un dish clasic sau cu pretenții la Bali Restobar, fie pe terasa acoperită, fie la una din mesele de pe plajă (dezavantajul e că toți cei ce se plimbă pe faleză se vor uita în farfuria ta, iar copiii ce fac echilibristică îți vor da emoții prinde câte ori vor merge pe bordura înălțată ce desparte calea pietonală de zona de mese).

Restaurant Bali Neptun
Strada Faleza Neptun
Neptun, Cod Poștal 905504
Județul Constanța
Harta

Noi ne-am delectat cu o salata casei, o pizza cu ton și omniprezentul șnițel cu cartofi prăjiți, precum și-un cocktail și 2 beri nepasteurizate Azuga.

Complex Cireșica Neptun

restaurant Cireşica

După o plimbare de 7 minute cu mașina din centrul stațiunii Jupiter, poți ajunge în stațiunea Olimp, la complexul Cireșica, o terasă în aer liber, înconjurată de gard viu și organizată pe foișoare.

Complex Cireșica Olimp
Strada Scriitorilor
Olimp, Cod Poștal 905503
Județul Constanța
Hartă

Dacă ești genul băiat de băiat, politician sau femeie influentă, iubitor/oare de gusturi românești, cu siguranță vei simți o atracție față de Cireșica.

Te poți răsfăța cu preparate diverse din pește, făcându-le loc cu țuică de Pitești și vișinată, în acompaniament de strigăte de păuni.

Prețurile nu-s ca la cantina politicienilor, nici măcar ca la mare, așa că fă-ți bine calculele înainte de a alege opțiunea asta.

Clos des Colombes

clos des colombes, vin rosu

Dacă faci parte din tagma celor cu gusturi rafinate și te interesează experiențele autentice, la 10 minute cu mașina din centrul stațiunii Jupiter, spre nord, la intrare în stațiunea Olimp, sunt Domeniile Clos des Colombes.

Domeniile Clos des Colombes
Strada Olimp (DN39B)
Comuna 23 August
Olimp, Cod Poștal 907005
Județul Constanța
Hartă

Îți poți programa aici o degustare de vinuri sau rezerva o masă pentru un dezmăț culinar cu preparate din produse locale, ce împletesc în farfurie trecutul și prezentul, tradiționalul și modernul.

Recomand pentru degustarea de vinuri din soiuri de struguri precum viognier, pinot noir, cabernet sauvignon sau syrah. Găsești mai multe detalii despre experiența mea aici.

Sper doar că după degustarea de vinuri să-ți fie seara magică 😉 și portofelul încă burdușit. Deh, experiențele autentice costă.

Dacă ai alte recomandări sau feedback pentru sugestiile de mai sus, ai rubrica de comentarii la dispoziție.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Aș mai menționa și Terasele Granat și Aurora de pe plaja din Cap Aurora. Se pare că și la noi începe să se aplice același reguli ca în Grecia. La tavernele fără fițe se mănâncă cel mai bine. În zona Jupiter-Venus găsești restaurante/terase pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

În 2018, Croaziere.net estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 15%

Next Article

Tururi interactive cu aplicația Questo

Related Posts
Total
0
Share