Unde mănânci în Jupiter?

pui de balta pane, barina activ

Dacă în sezonul estival 2018 foamea îți dă ghes prin stațiunea turistică de interes național Jupiter, am pregătit pentru tine mai jos o listă de câteva terase împinge – tava sau à la carte și restaurante unde îți poți rezolva problema.

Știu, știu, tu ești cu tichete de vacanță sau pe portofelul altcuiva și mănânci la hotel dimineața și seara sau dimineața și la prânz. Dar știi bine că problema nu este complet rezolvată, așa că fii atent/ă la lista asta de restaurante din Jupiter, căci nu știi când vei vrea să diversifici. 😉

Restaurant Autoservire Four Seasons

Restaurant, Autoservire, Four Seasons

Poate cea mai cunoscută terasă de împinge – tava din stațiune, Four Season te va încânta cu raportul calitate-preț și o gamă diversificată de mâncăruri.

Restaurant Autoservire Four Seasons
Strada Brindisi
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Fie că vrei o ciorbiță de vită cu ardei iute și smântână, fie că vrei un pește prăjit cu mămăliguță și mujdei, o porție de hamsii sau o pizza, terasa îți va satisface poftele. Ai chiar și câteva feluri de desert la dispoziție.

Ține minte că terasa e foarte populară în rândul celor ce vin în Jupiter, ceea ce o face foarte aglomerată în jurul prânzului. Poți sta fie sub umbreluțe, fie sub un șopron de lemn sau în partea de pizzerie. După cum am menționat, fiind un împinge tava, va trebui să stai la rând și să cauți cu privirea debarasatorii, în caz că masa la care vrei să te așezi nu a fost curățată încă.

Terasa Barina Activ

Ceva mai spre centrul stațiunii, în zona roții, e poate una dintre cele mai populare terase à la carte din Jupiter, unde, dacă ai copii, vei găsi cea mai bună supă de pui cu tăiței. 🙂 Mă rog, dacă al tău e mai pretențios, sunt sigur că te descurci, doar ai un meniu la dispoziție.

Barina Activ
Strada Gala Galaction
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă 

Aici îți poți potoli foamea, fie cu clasica pizza și clasicele ciorbițe poftite de conaționalii noștri, fie te poți linge pe degete și după o saramură de pește la grătar, pui de baltă pane sau momițe pe plită.

pizza, barina activ

saramura peste, barina activ

Eu am încercat puii de baltă și parcă i-aș fi vrut mai bine făcuți, dar și momițele pe plită cu pilaf năclăit în ulei. N-am mâncat pilaf din ăsta nici la parastasele de pe la țară. 😀

pui de balta pane, barina activ

Evident, nu lipsesc din meniu micii, ceafa de porc sau pulpițele de pui la grătar, aceste clasice legume ce se asortează cu cartofi prăjiți.

Ai toate șansele ca chelnerul ce vine să îți ia comanda și care îți aduce mâncarea să fie un elev sau student ce lucrează sezonier, așa că fii înțelegător/oare. 🙂

Pregătește-te să aștepți până se eliberează o masă, în special în jurul prânzului, dar și pe înserat, când oamenii ies la cină.

Chioșc pește Frantza Junior

Frantza Junior
Strada Gala Galaction
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Și dacă chiar ești pe buget, pe Strada Gala Galaction, vis-a-vis de terasa Antik, este un chioșc cu câteva mese lângă, de unde poți cumpăra guvizi prăjiți, hamsii, caracatiță la grătar, crap prăjit cu mujdei și mămăliguță, cârnați și șnițele. Da, da, peștele e proaspăt … refrigerat sau congelat. 😀

Și ce să vezi? Și aici se face coadă, chit că e un loc fără pretenții, care satisface doar o nevoie primară, aceea de a avea burta plină.

Restaurant Hotel Delta

scoici, marea neagra, hotel delta, restaurant

Dacă ții la imaginea ta sau vrei să impresionezi vreo domnișoară, o poți scoate la o porție de scoici de Marea Neagră cu crutoane la Hotel Delta. Sunt delicioase, le-am încercat și eu acum câțiva ani, într-un info-trip pe litoral.

Restaurant Hotel Delta
Strada Gala Galaction nr. 11
Jupiter, Cod Poștal 905502
Județul Constanța
Hartă

Ah, am schimbat puțin adresarea și fetele s-ar putea simți ignorate. Ei bine, ai și tu, dragă cititoare, ocazia să-i arăți scoica mai repede decât se aștepta. Scoica din meniul de la restaurant, să ne înțelegem. 😉

Un aspect de care trebuie să ții cont dacă alegi restaurantul hotelului e cel legat de faptul că aici au loc programe muzicale în incinta restaurantului, cu interpreți mai vechi sau mai noi.

Indiferent de ce parte a … baricadei te-ai situa :), îți poți satisface poftele culinare în stațiunile vecine, ce pot fi vizitate preț de-o plimbare pe jos de 10 – 15 minute sau 7 – 10 minute cu mașina.

Restaurantul și Grădina Melodia (La Caru’ cu Scoici)

Astfel, după o plimbare pe jos de 10 minute din centrul stațiunii Jupiter până în Venus, poți încerca meniul à la carte din restaurantul Hotelului Melodia sau de la terasa de vară Melodia. Eu am testat restaurantul, în același info-trip în care am testat și restaurantul hotelului Delta.

Hotel Melodia, restaurant Melodia

Restaurant Melodia
Strada Gala Galaction
Venus, Cod Poștal 905504
Județul Constanța
Hartă

Atmosfera e mult mai rafinată, după cum îți poți da seama, iar preparatele pe măsură. Aici poți alege dintr-o gamă variată de vinuri de la Vincon Vrancea.

Hotel Melodia, Restaurant Melodia

Ca bărbat îți poți impresiona aleasa, fie ea pentru toată viața sau de week-end, cu un desert fin ales și-un vin pe măsură – Egregio. Ca femeie îți poți impresiona victima cu un vin bărbătesc, cu arome care mai de care mai ademenitoare. După preferințe și planuri nocturne, evident.

Egregio, vin, vincon vrancea

Eu știu, puteți deschide noaptea de distracție cu o sticlă de vin aici și continua cu altceva în altă parte, deși știu că cine ajunge aici, pe blog, nu face combinații din astea nesăbuite, nelăsând băutura să le bea mințile, ci doar să le deschidă simțurile.

În apropierea restaurantului e și Grădina Melodia – La Caru’ cu Scoici, o terasă cu aer de tavernă grecească, unde preparatele sunt mai cu pretenții, iar prețurile pe măsură. N-am încercat, dar am avut o tentativă până să vedem meniurile.

Grădina Melodia – La Caru’ cu Scoici
Strada Nicolae Iorga
Venus, Cod Poștal 905504
Județul Constanța
Hartă

Complex Cireșica Neptun

restaurant Cireşica

După o plimbare de 7 minute cu mașina din centrul stațiunii Jupiter, poți ajunge în stațiunea Olimp, la complexul Cireșica, o terasă în aer liber, înconjurată de gard viu și organizată pe foișoare.

Complex Cireșica Olimp
Strada Scriitorilor
Olimp, Cod Poștal 905503
Județul Constanța
Hartă

Dacă ești genul băiat de băiat, politician sau femeie influentă, iubitor/oare de gusturi românești, cu siguranță vei simți o atracție față de Cireșica.

Te poți răsfăța cu preparate diverse din pește, făcându-le loc cu țuică de Pitești și vișinată, în acompaniament de strigăte de păuni.

Prețurile nu-s ca la cantina politicienilor, nici măcar ca la mare, așa că fă-ți bine calculele înainte de a alege opțiunea asta.

Clos des Colombes

clos des colombes, vin rosu

Dacă faci parte din tagma celor cu gusturi rafinate și te interesează experiențele autentice, la 10 minute cu mașina din centrul stațiunii Jupiter, spre nord, la intrare în stațiunea Olimp, sunt Domeniile Clos des Colombes.

Domeniile Clos des Colombes
Strada Olimp (DN39B)
Comuna 23 August
Olimp, Cod Poștal 907005
Județul Constanța
Hartă

Îți poți programa aici o degustare de vinuri sau rezerva o masă pentru un dezmăț culinar cu preparate din produse locale, ce împletesc în farfurie trecutul și prezentul, tradiționalul și modernul.

Recomand pentru degustarea de vinuri din soiuri de struguri precum viognier, pinot noir, cabernet sauvignon sau syrah. Găsești mai multe detalii despre experiența mea aici.

Sper doar că după degustarea de vinuri să-ți fie seara magică 😉 și portofelul încă burdușit. Deh, experiențele autentice costă.

Dacă ai alte recomandări sau feedback pentru sugestiile de mai sus, ai rubrica de comentarii la dispoziție.

1 comment
  1. Aș mai menționa și Terasele Granat și Aurora de pe plaja din Cap Aurora. Se pare că și la noi începe să se aplice același reguli ca în Grecia. La tavernele fără fițe se mănâncă cel mai bine. În zona Jupiter-Venus găsești restaurante/terase pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

În 2018, Croaziere.net estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 15%

Next Article

Tururi interactive cu aplicația Questo

Related Posts