Civil Aviation Group a fost desemnată câștigătoare în procesul privatizării Air Moldova

Pescaria lui Matei, Agigea, plaja

Compania Civil Aviation Group SRL a câștigat procesul de privatizare a companiei aeriane Air Moldova, cel mai mare operator aerian pe piaţa din Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 50% din transporturile aeriene de pasageri.
Civil Aviation Group SRL este un joint venture format din compania aeriană românească Blue Air și doi investitori din Republica Moldova, Serghei Melnik și Andrei Ianovici, și a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 2.56 milioane euro (50 de milioane de lei moldovenești), preluând totodată și obligația datoriilor de circa 61 milioane euro (1.2 miliarde de lei moldovenești). Conform informațiilor publicate de ziarul de gardă, Blue Air deține 49% din acțiunile noului joint venture, iar cei doi investitori moldoveni câte 25.5% fiecare. Administratorul Civil Aviation Group SRL este Dzintars Pomers, fost președinte și CEO al Aeroportului Internațional din Riga. Andrei Ianovici este coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia).
Acest parteneriat aduce la aceeași masă experiența internațională a unei companii moderne de succes cu resursele financiare necesare a fi investite pentru dezvoltarea Air Moldova.
Pe lângă investițiile preconizate în dezvoltarea companiei Air Moldova, privatizarea acesteia înseamnă și beneficii și pentru piața de muncă locală din turism.
Noul acționariat precizează că menține actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâștigarea încrederii clienților pentru ameliorarea performanțelor comerciale. Air Moldova operează, din baza de la Chișinău, curse regulate către destinații europene și chartere sezoniere către Bulgaria, Egipt, Grecia, Turcia și UK.
Compania urmează să lanseze 7 rute noi până la finele anului 2019 şi 4 rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China şi zborurilor pe distanțe medii.
Accesul la tehnologie IT de ultimă generație, dezvoltarea infrastructurii și modernizare flotei, alături de experiența în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova și vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunități pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
roma

Înscrierea proiectelor din turism la eTravel Awards continuă până pe 7 octombrie

Next Article
biban pe plita, Pescaria lui Matei, Agigea

Blockchain și smart contracts, noi provocări în a 2-a ediție a TravelHack Bucharest

Related Posts
Total
0
Share