Blockchain și smart contracts, noi provocări în a 2-a ediție a TravelHack Bucharest

biban pe plita, Pescaria lui Matei, Agigea

Dezvoltatorii de aplicații începători și avansați dar și inovatorii non-tehnici sunt așteptați la a 2-a ediție a TravelHack Bucharest, ce va avea loc între 19 – 21 octombrie 2018 la Modex Blockchain Labs.

Despre TravelHack Bucharest

Ediția din acest an este focusată pe beneficiile tehnologiei blockchain și smart contracts în industria de turism, participanții trebuind să gândească și să dezvolte aplicații pe baza acestei tehnologii ce pot inova în domeniu prin produse disruptive.
Sponsorii evenimentului vor asigura accesul echipei câștigătoare la evenimentul Welcome City Lab din Paris, unde aceasta va avea posibilitatea să primească consultanță, logistică sau chiar finanțare, dacă proiectul este considerat scalabil. De asemenea, câștigătorii vor avea acces la traininguri de certificare în tehnologia blockchain.
Proiectele câștigătoare vor fi desemnate de profesioniști familiari cu tehnologia blockchain și consultanți de travel.

CITEȘTE ȘI: Aplicații de turism selectate în prima rundă a hackathonului TravelHack (2017)

Despre tehnologia blockchain și smart contracts

Pe înțelesul tuturor, tehnologia blockchain este descrisă ca un registru de casă în care sunt salvate tranzacții, care tranzacții la rândul lor sunt împărțite la rândul lor în mai multe seturi de date replicate pe mai multe computere. Astfel, ele pot fi accesate de către oricine are o cheie de acces, indiferent de locație, fără a depinde de o platformă tehnologică/sistem informatic anume. Distrugerea datelor este destul de limitată având în vedere faptul că ele sunt replicate pe mai multe calculatoare și nu pot fi alterate de oricine.
Tehnologia blockchain este urmărită îndeaproape de jucători importanți din zona de tehnologie pentru afacerile din turism, precum Travelport sau Amadeus.
Travelport lucrează deja împreună cu IBM la implementarea unei soluții bazate pe tehnologia blockchain pentru a facilita distribuția de tururi și activități, unde vor avea acces la liber o grămadă de furnizor de astfel de servicii, dar care nu vor putea vinde atât timp cât serviciile lor nu sunt garantate de o entitate care și-a câștigat deja încrederea furnizorului de tehnologie. Un alt beneficiu este acela de a facilita împărțirea comisionului de vânzare între furnizorul tehnologiei, garantul furnizorului de experiențe, furnizorul de experiențe și revânzător, asta apropos de smart contracts.
Pe de altă parte, Amadeus se mulțumește deocamdată cu cercetarea asupra domeniilor din zona de turism în care se poate implementa tehnologia blockchain și a beneficiilor acesteia pentru industrie. Printre domeniile identificate se numără programele de fidelizare, urmărirea bagajelor, deconturi în lanțul valoric al tranzacțiilor (vezi referința la smart contracts) sau managementul identității în activitățile de turism.
În 2017, s-au investit aproximativ 1.8 miliarde de dolari în startup-urile blockchain.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Pescaria lui Matei, Agigea, plaja

Civil Aviation Group a fost desemnată câștigătoare în procesul privatizării Air Moldova

Next Article
Neeleshwar Hermitage, Kasaragod. Kerala

Cât de mult contează pentru tine accesoriile audio când călătorești?

Related Posts
Total
0
Share