Rezervări hoteliere în scădere din cauza începerii anului școlar mai devreme

Luna septembrie a beneficiat de mult mai puține rezervări la hotelurile și pensiunile din România, unul dintre posibilele motive fiind și devansarea începerii școlii, arată o analiză internă a platformei de rezervări Travelminit.ro. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie, cu două săptămâni mai devreme, fapt ce a determinat turiștii români să renunțe la planurile de vacanță pentru a doua săptămână a lunii septembrie.

Prima săptămâna din septembrie, ultima săptămâna de vacanță

Prima săptămână din luna septembrie s-a dovedit a fi cea mai aglomerată perioadă din punct de vedere al rezervărilor hoteliere, platforma Travelminit.ro înregistrând peste 20.000 de înnoptări. Zonele montane (Brașov și Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighișoara),  stațiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) au fost cele mai solicitate regiuni turistice din România, dar și stațiunile de pe litoralul românesc: Mamaia și Eforie Nord fiind în topul preferințelor turiștilor români.

CITEȘTE ȘI: Wildventure Romania: de la site de recomandări locuri unice de cazare, la platformă de rezervări

Scădere de până la 70% a rezervărilor pentru restul lunii septembrie 

Cele mai puține rezervări au fost înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când se depășesc cu puțin 7500 de înnoptări, numărul rezervărilor scade cu până la 66% începând cu a doua săptămâna a lunii septembrie. Trendul a fost asemănător și anul trecut, diferența constând în faptul că românii au mai călătorit în număr destul de mare și în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% față de prima săptămână.

CITEȘTE ȘI: Rezervările de city break-uri cu 55 de zile în avans pot fi mai ieftine

Familiile nu mai călătoresc după ce începe școala

În ciuda prețului vacantelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie față de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea școlii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puține înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în wee

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Platforma de rezervări hoteliere Amoma.com și-a încetat activitatea

Next Article

Aerotravel devine reprezentantul exclusiv al Travel Leaders în România

Related Posts
Total
0
Share