Cadourile, vacanțele și biletele la festivaluri, principalele beneficii cumpărate de angajați în platforma BenefitOnline.ro

Potrivit unei analize BenefitOnline.ro, o platformă de beneficii extrasalariale pentru angajați din România, în ultimele 2 luni ale anului, angajații români vor cumpăra beneficii în valoare totală de peste 45 de milioane de euro, focusul fiind pe cadouri, servicii turistice și bilete la festivaluri și spectacole.

În ultimele două – trei luni, bugetele cheltuite de angajați în platformă vor reprezenta circa 30% din totalul anual, datorat, în mare parte, facilității platformei de reportare a bugetului de la o lună la alta și a regulii impuse de companii de utilizare a bugetului aferent anului 2019 până la sfârșitul lunii decembrie.

Cadourile (sub formă de carduri cadou la retaileri și tichete cadou), serviciile turistice (sub formă de vouchere de vacanță) și biletele la festivaluri, spectacole și alte servicii și produse culturale (sub formă de tichete culturale) vor cumula aproximativ 30% din bugetele cheltuite de angajații care își primesc beneficiile flexibile prin intermediul BenefitOnline.ro.

Angajații români cumpără vacanțe la munte pentru sărbătorile de iarnă

În ultima parte a anului, în secțiunea Turism Intern de pe platforma BenefitOnline.ro se realizează cele mai multe tranzacții, reprezentanții BenefitOnline.ro estimând că, în ultimele 2 luni ale anului, angajații vor realiza aproximativ 7.000 de tranzacții în această secțiune, cu o valoare totală de aproximativ 3 milioane de lei. Valoarea medie a unei tranzacții în această categorie este de aproximativ 450 lei.

În această secțiune, angajații și își pot folosi tichetele de vacanță, beneficiu care are un regim de taxare de doar 10%, reprezentând impozitul pe venit.

Principalele destinații de vacanță accesate în ultimele 2 luni ale anului sunt cele din zonele montane, Valea Prahovei fiind în topul alegerilor. Vacanțele achiziționate pe finalul anului sunt achitate, de regulă, din bugete de beneficii extrasalariale cumulate în timpul anului și vor fi consumate cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă (decembrie – februarie).

CITEȘTE ȘI: Prețul serviciilor de cazare în Romania a înregistrat o creștere de 9% față de 2018

Cel puțin 1 din 10 angajați care utilizează platforma BenefitOnline.ro va cumpăra, până la finalul anului, măcar o vacanță în România decontată prin intermediul voucherelor de vacanță.

Bilete la Untold, Neversea, Electric Castle, Afterhills direct din BenefitOnline.ro

Ca și voucherele de vacanță și tichetele cadou, tichetele culturale fac parte din categoria de beneficii deductibile și pot fi acordate lunar sau ocazional, în limita a 150 de lei, respectiv 300 de lei, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale, precum: abonamente și bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

Până la finalul anului, angajații care utilizează platforma BenefitOnline.ro vor cheltui circa 5% din bugetele de beneficii pe tichetele culturale.

CITEȘTE ȘI: Antreprenorii din turism și miza pe turismul de distracție

Pe lângă bilete la cele mai apreciate festivaluri din România, precum Untold, Neversea, Electric Castle și Afterhills, angajații pot cumpăra, cu tichetele culturale, din platforma BenefitOnline.ro, produse și servicii culturale de la furnizori precum: Therme, Diverta, Cărturești, Bilete.ro, Cinema Hollywood Multiplex, abonamente la diverse reviste, bilete la muzeul MARe, Museum of Senses, Dino Parc, Arka Park etc.

Avem un feedback foarte bun și promițător de la angajații care își aleg singuri beneficiile din platforma BenefitOnline.ro în categoria Tichete Culturale. Ne așteptăm ca anul viitor între 7% și 10% din bugetele de beneficii să fie cheltuite în această categorie.

Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Pe urmele Renașterii Bulgare. Gabrovo

Next Article
Black Friday, Tronsmart

Reduceri nebune pentru produsele Tronsmart, numai de Black Friday

Related Posts
Total
0
Share