Pe fondul migrării spre un alt model de business, aplicația Clever va fi integrată în aplicația FREE NOW

În următoarele luni, aplicația mobilă de ride-hailing și ride-sharing Clever va fi integrată în aplicația mobilă FREE NOW și va prelua numele acesteia. FREE NOW este parte din grupul internațional de mobilitate urbană NOW, lansat de Daimler și BMW în luna februarie a acestui an.

Această transformare va permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicație pentru a găsi cea mai bună soluție de transport, în regim de taxi sau transport alternativ, atât în România, cât și în peste 100 de orașe din nouă țări europene în care grupul recent înființat operează, precum Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria și Suedia.

Într-o prima fază, șoferii Clever existenți din București vor fi migrați spre noua aplicație FREE NOW, urmând ca într-o fază ulterioară să aibă loc și migrarea în alte orașe în care Clever operează. FREE NOW va fi o platformă multimodală de servicii prin intermediul căreia șoferii vor avea posibilitatea să-și crească veniturile, întrucât acesta îi va conectat atât cu pasagerii din România, dar și cu pasagerii străini ce vin în România în scop turistic sau de business.

17.000 de șoferi din 20 de orașe din țară sunt disponibili în aplicația Clever.

Aplicația FREE NOW va fi disponibilă și pentru pasageri, în curând, urmând să fie disponibilă în magazinele de aplicații ale Apple și Google după lansarea oficială. Ulterior, aplicația Clever va continua să fie operațională pentru o perioadă de timp, după care va fi înlocuită complet de noua aplicație FREE NOW.

Primul pas strategic în direcția transformării aplicației într-o platformă multimodală a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea către FREE NOW este un capitol important în demersul nostru de a oferi o gamă completă de servicii de mobilitate într-o singură aplicație. Cu FREE NOW, pasagerii români vor putea să folosească aceeași aplicație de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicație din industrie la nivel național.

Andrei Frunză, CEO Clever / FREE NOW România

FREE NOW face parte din grupul NOW, rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbană ale BMW și Daimler.

Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan internațional, sunt:

  • SHARE NOW, serviciu de închiriere mașini direct de pe stradă, care permite clienților să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde și oricând,
  • PARK NOW, serviciu de parcare digitală prin care utilizatorii pot găsi cele mai bune soluţii pentru parcare, pot rezerva un loc şi pot gestiona timpul de parcare, având inclusiv posibilitatea să plătească electronic pentru locul de parcare ocupat,
  • CHARGE NOW, serviciu destinat șoferilor de mașini electrice care oferă localizare simplă și rapidă a punctelor de încărcare electrică și plată prin aplicație și
  • REACH NOW, aplicație multimodală pentru servicii de transport.

CITEȘTE ȘI: Grupul Memento lansează Memento Green, o aplicație de ride sharing cu maşini electrice

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Targetarea generațiilor, provocarea marketerilor din turism

Next Article

Eaty Go, investiție de 50 000 euro într-o aplicație de rezervări la restaurant

Related Posts
Total
0
Share