Sibiu: Râu Sadului

100_0091A trecut mai mult de o săptămână de când am ajuns iar prin împrejurimile Sibiului, mai exact la Râu Sadului. Este o localitate specific sibiană, cu case răspândite ici şi colo de-a lungul râului care îi poartă numele, case cu porţi săseşti, întreţinute de oameni gospodari, unii întreprinzători, care, atunci când le-a mers cel mai bine, s-au reorientat şi către agroturism. Dovadă Cabana Nora şi mini satul de vacanţă Râu Sadului de lângă ea, până de curând parte a S.C. Turism Sadu S.R.L. (administratorul cabanei).

101_0127

Şi, bineînţeles, ce e de făcut într-o astfel de zonă decât o drumeţie prin împrejurimi, drumeţie care îţi încântă ochiul prin grajdurile şi fâneţele răspândite pe dealurile din jur, cascadele (Mică şi Mare) de-a lungu râului şi pe afluenţii acestuia, iar dacă timpul permite, tot lanţul de lacuri şi hidrocentrale din lungul râului. Mai multe despre atracţiile antropice ale zonei puteţi citi aici, la un partener de drumeţie.

101_0114

Mai sus de Râul Sadului există şi o tabără de elevi (nu ştiu dacă ar mai funcţiona sau nu).

Păcat că iarna nu a permis un spectacol reuşit al naturii în toată puterea ei de prezentare. Totul era gri şi trist, cu zăpadă pe alocuri, dar pe topite. Veţi avea totuşi surpriza să constataţi că râul e mult mai curat spre deosebire de cele din staţiunile montane des frecventate de aşa numiţii porcus-turisticus.

Mai multe poze de la Râu Sadului:

101_0110 101_0108 101_0102

101_0101 100_0099 Heidi

Total
0
Shares
4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

La trecerea între ani

Next Article

Low-cost: bucuria unora, coşmarul altora

Related Posts
Total
0
Share