Primul serviciu românesc de video sharing destinat clipurilor de vacanţă

Acum câteva zile a apărut în peisajul online-ului românesc primul site de video sharing destinat clipurilor video ce au ca tematică călătoriile, vacanţele etc. Este vorba despre videovacante.com, o platformă de video sharing dezvoltată de S.C. Web Design Media S.R.L din Ştei, Bihor.

Printre primii care au încercat platform sunt şi cei de la Sana Center Travel, o firmă parteneră a dezvoltatorului, din aceeaşi localitate.

Am încercat să urc pe site un filmuleţ mai vechi ce prezintă pe scurt câteva atracţii din Sighişoara (cetatea/oraşul vechi – vezi varianta YouTube), dar nu am putut pentru că limita filmuleţelor este de 20 MB.

Am urcat, în cele din urmă, un filmuleţ mai mic de 20 MB – vezi varianta YouTube.

Formatul filmuleţului urcat de mine a fost .avi; nu ştiu dacă există restricţii pentru alte formate video. Site-ul permite salvarea filmuleţelor favorite în reţele de bookmark social, crearea de playlisturi, iar dacă userii nu se mulţumesc doar cu embedd-uirea filmuleţelor pe alte site-uri şi bloguri, există şi posibilitatea de a downloada materialele existente în format .flv.

Din păcate, nu există facilitatea abonării la un RSS feed pentru comentarii. Un alt minus este acela că template-ul site-ului seamănă foarte mult cu al altor site-uri specializate în servicii de video sharing.

Sunt curios câţi useri vor înţelege scopul acestei platforme de video sharing nişate şi cât de repede se vor mişca administratorii site-ului în ceea ce priveşte ştergerea conţinutului irelevant.

Cu următoarea ocazie voi urca clipuri video din escapadele mele. Voi folosi, totuşi, în paralel şi YT pentru a fi acoperit în cazul în care site-ul nu va avea viaţă lungă.

[via Sana Center Travel pe Twitter ]

Total
0
Shares
0 comments
 1. Sincer eu nu cred ca un asemenea serviciu va reusi vreodata sa atinga masa critica in Romania. Din cate stiu parca si Besttourism are de ceva vreme un serviciu similar si chiar cu resurse mult mai puternice nu au reusit sa atraga foarte mult continut.
  Solutia pe care o vad eu ar fi ca 10-15 agentii de turism mari sa se uneasca pentru un asemenea proiect care sa fie folosit si ca instrument de promovare a anumitor destinatii.

 2. Salut, Marius!
  M-am uitat puţin peste secţiunea video pe site-ul Best Tourism. Într-adevăr, poate e unul din site-uri de agenţie care oferă material video, video sharing înseamnă ceva mai mult de atât: să poţi încorpora un anumit video într-un alt site sau blog, să poţi recomanda şi altora prin intermediul unor facilităţi specifice: bookmark social, Y!M etc. direct din pagina cu clipul video.
  Când ai spus resurse puternice mă gândeam că pun la dispoziţia userilor ceva facilităţi, dar cred că e vorba doar de conţinutul generat de utilizatori.
  Din punctul meu de vedere, tipul de asociere de care spui tu e din start contradictoriu cu obiectivele fiecărei agenţii în parte: să fie mai bună decât concurenţa.
  O zi bună!

 3. Pingback: De turism nu mai vorbim … « Profil virtual
 4. Pingback: Video ghid turistic | Ghid Turistic Digital 2.0
 5. Pingback: Cum construieşti un brand de succes pentru o agenţie de turism | Ghid Turistic Digital 2.0
 6. Pingback: Despre video blogging în turism și vânzarea pachetelor turistice prin conținut video | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Turist de ocazie sau cu pregătire la seral?

Next Article

Emisiuni TV despre călătorii (I)

Related Posts
Total
0
Share