metropedia.ro

Pentru a nu induce cititorii în eroare, trebuie menţionat faptul că acest post nu este despre o variantă românească a Metropedia, enciclopedia liniilor de metrou din Shanghai, ci despre metropedia.ro, un wiki destinat catalogării locurilor de petrecere a timpului liber, precum şi a evenimentelor de orice fel.

Photobucket

Odată ieşit din beta, proiectul – în spatele căruia se află Sorin Olexiuc şi Alexandru-Florin Vartic – va concura direct cu optzile.ro, 25h.ro etc. pe partea de locuri de pierdut vremea şi cu justlive.ro pe partea de evenimente. (Să ne înţelegem: Metropotamul iese din discuţie!) Chiar sunt curios dacă ideea de a merge pe UGC poate da roade în faţa unor echipe organizate! 🙂

Momentan, wiki-ul acoperă ceva locaţii din 8 oraşe mari ale ţării (Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara), cel puţin la nivel de nume. Zic asta pentru că wiki-ul încă îşi aşteaptă contributorii, în prezent doar 49 la număr :). Interesant e că se pot crea grupuri şi se pot face recomandări prietenilor direct de pe site.

Ca administrator al unui local listat pe site (unul deja familiarizat cu serviciile web 2.0 !) m-ar interesa să mă abonez la feed-ul profilului acelui local pentru a urmări ce mai zice lumea despre serviciile puse la dispoziţie. Din păcate, nu există această facilitate pe site.

Spre deoasebire de alte servicii de acest fel care folosesc Yahoo!Maps, Google Maps sau Live Search Maps pentru localizarea pe hartă, cei din spatele Metropedia au optat pentru Open Street Map, aceast din urmă serviciu oferind informaţii mult mai detaliate decât restul. Open Street Map este în aceeaşi idee cu întreg site-ul, un wiki, o sursă deschisă pentru cei ce pot trasa străzi încă nemapate sau nesesizabile din satelit.

Cum Open Street Map are ceva colaborări cu cei de la norc.ro (via), ar fi interesant de văzut în amplasarea pe hartă a locurilor de interes ceva panorame ce ar putea ajuta pe cei interesaţi să se orienteze mai uşor.

Metropedia.ro [via Alex Rădescu]

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Video ghid turistic | Ghid Turistic Digital 2.0
  2. Suntem şi vom fi.
    Se dezvoltă, dar în linişte am observat. Metropedia este prezentă şi pe Twitter … inactivă din martie. Şi dezvoltatorii ei la fel!
    Au plecat cu avânt şi s-au poticnit pe undeva!

  3. Pingback: [Interviu] Adriana Cocic şi Ana-Maria Roşioară despre triptime.ro | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Bere nemţească

Next Article

Video ghid turistic

Related Posts
Total
0
Share