Planifictor de rută de la RATP Iaşi

În cadrul proiectului Civitas Archimedes, Regia Autonomă de Transport Public Iaşi, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, a dezvoltat un ghid online de planificare a rutelor pe liniile principalelor mijloace de transport public din Iaşi.

Ghidul se prezintă sub forma unui site ce pune la dispoziţia celor interesanţi informaţii despre rutele şi orarerele de mers ale autobuzelor şi troleibuzelor, la care se adaugă şi informaţii CFR, informaţii autogări, zboruri, taxi şi informaţii despre serviciile de închirieri maşini.

Totuşi, funcţia de bază a site-ului o constituie planificatorul de rută pentru mijloacele de transport RATP Iaşi.

Încă de pe prima pagină a site-ului, utilizatorii au la dispoziţie, în meniul din partea stângă, liste derulante din care se pot selecta punctele de plecare şi cele de destinaţie în traseul. Odată selectate, ruta este afişată într-o fereastră de tip pop-up în care sunt menţionate mijloacele de transport şi staţiile parcurse, precum şi staţiile de transbordare. Ruta completă este afişată într-o hartă statică, captură Open Street Map.

Pe viitor, informaţiile furnizate de site-ul în cauză for fi accesibile de la info-chioşcurile ce vor fi instalate în oraş.

Cum ghidul a fost dezvoltat în ideea de a ajuta locuitorii oraşului şi turiştii în orientarea acestora pe rutele de transport în comun, redirecţionează, print-un buton hiperlegătură către site-ul administrat de către Centrul de Informare Turistică Iaşi.

Din păcate, la momentul actual, planificatorul de rută nu afişează obiectivele turistice din apropierea staţiilor de tranzit. Aceste informaţii sunt însă accesibile pe site-ul RATP Iaşi, la secţiunea RATP iti arata Iasul.

În întâmpinarea nevoilor locuitorilor Iaşului, în această manieră ar putea fi prezentate informaţii legate de instituţiile statului cu care aceştia interacţionează cel mai des (direcţia de taxe şi impozite, oficii poştale etc.)

www.transportiasi.ro [via evz.ro]

Total
0
Shares
6 comments
  1. Pingback: Automate de bilete pentru transportul în comun din Iaşi
  2. Pingback: Oraşele devin vizibile pe internet. Iaşi | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

HotelPeeps: aplicație prin intermediul căreia poți recomanda prietenilor de pe Facebook locuri de cazare

Next Article

Prezentările video online de călătorii, încotro?

Related Posts
Total
0
Share