Plata accesului la metrou cu cardul contactless

După Londra, Porto, Shanghai, Beijing sau Hong-Kong, Bucureştiul a intrat în rândul oraşelor ce îmbrăţişează noile tehnologii în materie de plată a transportului public.

Şi asta pentru că BRD, în parteneriat cu Metrorex, a implementat un sistem de taxare contactless în punctele de acces la metrou. Acest sistem presupune existenţa unui card bancar contacless, sau mai bine zis a unor instrumente de plată cu funcţii de card bancar, ca brelocuri şi stickere, ce pot fi folosite pentru plăţi de mică valoare fără a fi necesară introducerea PIN-ului. PIN-ul este necesar numai atunci când valoarea tranzacţiei depăşeşte 100 RON. Primul terminal ce acceptă tranzacţii cu instrumente contacless a fost instalat în staţia de metrou Timpuri Noi. Alte staţii unde accesul pe baza instrumentelor contactless este/va fi posibil sunt Grozăveşti, Politehnică, Eroilor, Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Obor, Dristor, Piaţa Romană , Universitate.

Cele două instrumente de plată de tip Instant Pay sunt echipate cu tehnologia contactless MasterCard® PayPassTM şi pot fi folosite numai pentru tranzacţii la comercianţi, fără a fi posibile şi tranzacţiile în mediul online sau retragerile de numerar. Contruile de pe care se fac tranzacţiile în regim contactless sunt conturi bancare curente.

Turiştii străini, ce deţin un astfel de instrument de plată sub sigla MasterCard, se vor bucura de existenţa acestui sistem de plată, nemaifiind necesar statul la coadă pentru achiziţionarea cartelelor magnetice şi evitând astfel posibilele bariere de limbă în procesul de cumpărare.

Alte activităţi ce pot adopta astfel de soluţii de plată sunt cele legate de plata parcărilor (poate aşa dispar şi parcagii “binevoitori”), vânzarea de ziare, închirierea de bicilete (presupune existenţa unor dispozitive de sucurizare a bicicletelor, ce le eliberează după efectuarea tranzacţiei), accesul la muzee etc.

Mai multe detalii în clipul de mai jos:

[via nocash.info.ro | BRD a lansat solutia de plata contactless pentru transportul public]

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Tonomate de cartele Metrorex
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Travel Expo: târg virtual de turism

Next Article

Rezultatele campaniei "Redescoperă România"

Related Posts
Total
0
Share