Maramureșul, la un click distanță

De când am început să mă documentez pentru seria de articole dedicate felului în care percep administraţiile publice turismul electronic, nu cred să fi văzut un proiect online de informare turistică ca cel pe care vi-l prezint azi: Visit Maramureş.

Proiectul, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Maramureş, iese din tiparul secţiunilor dedicate activităţii turistice dintr-un anume judeţ, secţiuni ce se regăsesc pe site-urile primăriilor, consiliilor judeţene sau prefecturilor.

Cum proiectul beneficiază de un site propriu, paleta de informaţii turistice este mult mai largă şi mult mai bine structurată, informaţiile fiind disponibile atât în romană, cât şi în engleză.

Site-ul proiectului este structurat în 4 secţiuni, ce oferă informaţii generale despre zona Maramureş, informaţii despre locurile ce pot fi vizitate, tipuri de activităţi cultural-recreative ce pot fi practicate în Maramureș, precum şi câteva propuneri de trasee turistice şi sfaturi de călătorie în secțiunea planifică-ți excursia.

În secţiunea dedicată sfaturilor de călătorie, celor interesaţi le sunt recomandate agenţiile de turism din principalele localităţi turistice ale Maramureşului. Din păcate, nu văd nicăieri recomandări în ceea ce priveşte unităţile de cazare. Posibil să fie parte din strategia consiliului judeţean în ceea ce priveşte promovarea turismului maramureşean, ţinându-se astfel departe de acuzele ce pot fi aduse de turişti în legătură cu neregulile descoperite pe parcursul sejururilor lor.

De asemenea, călătorii pot găsi aici informaţii despre cardul de reduceri la serviciile turistice, Maramureș Pass, card ce aduce cu sine o grămadă de reduceri în unităţile de alimentaţie publică, muzee etc. Cardul poate fi achiziţionat de la centrul de informare turistică din Baia Mare, unitate ce în prezent se ocupă şi de administrarea site-ului.

Mă întreb de ce pe site-ul Consiliului Județean se mai păstrează încă secțiunea dedicată informării turistice, când, la fel de bine, ar putea fi redirecționată către site-ul mai sus menționat.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Pingback: Obiectivele turistice și ariile protejate din Maramureș, promovate cu ajutorul platformelor SIG | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

eGISpat, sistem informaţional geografic pentru inventarierea patrimoniului cultural naţional imobil

Next Article

Primul seminar TravelVision dedicat turismului online

Related Posts
Total
0
Share