Județul Cluj are o aplicație mobilă pentru promovare turistică

Aplicatie mobila, aplicatie mobila turism, Cluj Tourism, Consiliul Judetean Cluj

Iată că, dacă ai în vizor Clujul pentru urmatoarea ta deplasare, ai la îndemână aplicația mobilă Cluj Tourism, un instrument care te va ajuta să găsești un loc de cazare, un loc unde să iei masa, să afli ce poți vizita și ce evenimente să nu ratezi.

Cluj Tourism este aplicația oficială a Județului Cluj, aplicație administrată de Consiliul Județean Cluj, dezvoltată pe platforma de managementul destinației turistice Tourist Informator.

Dacă în perioada de pre/post licitație toate publicațiile din zona Cluj făceau pseudo investigații legate de cheltuirea banului public și de câștigătorul licitației, după lansarea aplicației toată lumea a tăcut subit. Faptul că aplicația a fost dezvoltată pentru aproape jumătate din prețul de achiziție inițial anunțat de CJ nu a mai prezentat interes pentru presa locală.

Din acest motiv am să te pun eu în temă cu aplicația în cauză, o aplicație care îți va fi de folos dacă vizitezi Județul Cluj și ca turist și în calitate de călător în tranzit.

Prin intermediul a 11 categorii bine definite pe platforma Tourist Informator, ai acces la informații despre atracțiile turistice clujene, fapt care va determina o dezvoltare a ofertei și a calității serviciilor oferite turiștilor de către Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Chiar sunt curios cum va folosi Centru Național de Informare și Promovare Turistică Cluj aplicația, având în vedere că are la dispoziție un instrument prin care îți poate servi informații despre evenimente de profil sau îți poate trimite alerte legate de unele obiective turistice etc.

28 de centre de informare turistică din Județul Cluj au acces în aplicație pentru a actualiza informațiile necesare turiștilor.

Informațiile îți sunt oferite ca text, imagini și hărți cu obiective turistice, unități de cazare, restaurante, posibilități de agrement din județul Cluj. De asemenea, ai acces la operatorii de transport persoane din județ, găsești informații despre farmacii non-stop, spitale de urgență, evenimente culturale în desfășurare, etc.

Dacă în privința unităților de cazare aveai așteptări de rezervări online direct din aplicație, ca în cazul celorlalte două aplicații construite pe platforma Tourist Informator, află că acest lucru nu este posibil în aplicația de față. N-ai să vezi așa ceva în niciun proiect online în care e implicat statul. Știu asta încă de pe vremea când lucram la seria de articole Cum înțeleg administrațiile publice turismul electronic. Statul nu va susține niciodată, prin intermediul platformelor sale, medierea între cerere și ofertă la nivelul facilitării rezervărilor. Altfel ar fi stat treaba dacă aplicația era cerută de o asociație turistică.

Pentru Consiliul Județean Cluj aplicația este pur și simplu un instrument de marketare a unei destinații, unde output-urile ar trebui să fie reflectate într-un număr mai mare de turiști în zonă dar și într-o informare corectă a acestora.

Un lucru mi-ar fi plăcut să văd în profilele obiectivelor turisrice: mijloacele de transport cu care poți ajunge la obiectivul turistic (microbuze, autocare, trenuri etc., nu de alta, dar nu toată lumea călătorește cu mașina personală).

Ca utilizator al aplicației poți adăuga obiective și activități într-o listă de favorite, poți evalua punctele de interes acordându-le ratinguri sau le poți recenza, feedback-ul tău fiind vizibil și pe site-ul dedicat promovării Județului Cluj.

Rămân la ideea că navigarea dintr-un ecran în altul ar putea fi mai la îndemână, cu buton de întoarcere la pagina anterioară în partea de jos a ecranului. De altfel, aplicația îți ascunde by default bara de navigare din meniul telefonului și îți va luat ceva până să te prinzi cum ieși din aplicație. Asta se întâmplă pe un Nexus 5. Pe telefonul tău cum se comportă?

În cazul în care planul de date nu te lasă să te bucuri de aplicație online, află că aceasta funcționează și offline, după ce îi descarci baza de date de 100 MB.

Dacă ajungi în reședința de județ, mai ai la dispoziție aplicații precum Nappoca sau Cluj City App, precum și o grămadă de aplicații de transport sau food ordering.

CITEȘTE ȘI: Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, primul aeroport din România deservit de o aplicaţie mobilă

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play Disponibil in Windows Store
Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele de operare iOS, Android și Windows, fie pe smartphone-uri, fie pe tablete. Un lucru pe care nu l-am văzut la prea multe aplicații de promovare turistică a României e disponibilitatea conținutului aplicației în 5 limbi de circulație internațională: română, engleză, franceză, maghiară și germană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Ochelari de soare

Skipass-urile pentru pârtiile de pe Valea Prahovei pot fi cumpărate online

Next Article

Tendințe momondo: destinațiile preferate de români în 2017

Related Posts
Total
0
Share