Tendințe momondo: destinațiile preferate de români în 2017

Specialiștii metasearch-ului momondo.ro au analizat preferințele călătorilor români pe durata a doi ani, 2015 și 2016, și au identificat tendințe de călătorie ce se pot regăsi în anul 2017.
Concluzia principală a fost că din ce în ce mai mulți români preferă să călătorească în Europa, către destinații cu ieșire la Oceanul Atlantic sau Marea Mediterană, dar și de cealaltă parte a lumii, către Africa și Asia, cu mențiunea că evită să călătorească în destinații în care s-au înregistrat amenințări teroriste.

Călătoriile interne cu avionul iau avânt

Așa cum remarcau și cei de Vola.ro, românii sunt tot mai interesați să călătorească în interiorul țării cu avionul și, astfel, să economisească bani dar, mai ales, timp, reducând orele de călătorie necesare în cazul călătoriilor cu trenul sau cu mașina la o oră cu avionul. Zborurile interne au înregistrat cea mai mare creștere în căutări (+664%), fiind pe prima poziție în topul destinațiilor către care românii au ales să călătorească cel mai mult în 2016. Cele mai populare aeroporturi din țară ca și punct de plecare și destinație pentru zborurile interne sunt cel din București, cel din Cluj, cel Timișoara și cel din Iași, un impact major în acest sens avându-l ofertele operatorilor low-cost.

Destinații populare pe țărmurile Mării Meditaraneene

Grecia este destinația europeană cu cea mai mare creștere în căutările acestora (+202%) în 2016 față de 2015. Stabilitatea politică după evenimentele din 2015 (referendum privind programul de austeritate economică), precum și o ușoară scădere a prețurilor ar putea fi cauzele ce au susținut această creștere. Căutările pe site-ul momondo.ro au evidențiat Atena ca destinație preferată de români, cu o creștere de 231% în 2016, comparativ cu 2015.
În privința destinațiilor de pe țărmurile Mării Meditaraneene, românii au căutat în 2016 oferte de zbor către Cipru, cu 105% mai mult decât în 2015, pe fondul instabilității politice din Turcia.
Croația completează topul destinațiilor în creștere, cu +152% în căutări anul trecut comparativ cu 2015. Interesul crescut al românilor pentru Croația se datorează în principal destinației Dubrovnik, o nouă alternativă la litoralul bulgăresc.

Destinații latine iubite de români

Românii caută în mod seminificativ și destinații din țări latine ca Portugalia și Italia, destinații care au înregistrat creșteri cu +90% și, respectiv, +70% în 2016 față de 2015.
De pe lista țărilor latine nu lipsește nici Spania, o destinație preferată de către echipele sportive românești pentru cantonamente, dar și o destinație populară printre români ca destinație de călătorie în interes de serviciu, alături de Italia. Destinația spaniolă care a înregistrat cea mai mare creștere în căutări este Tenerife (+89%).

Destinații populare în Europa continentală

Cu toate că interesul românilor față de Germania ca și destinație turistică a scăzut cu 21% în 2016 față de 2015, perioadă în care Germania a fost ținta atacurilor teroriste, căutările de zbor către Berlin au fost cu +214% mai multe anul trecut decât în 2015, ceea ce menține Germania în topul preferințelor românilor.
O altă țară europeană continentată este Polonia, ce a înregistrat o creștere de +43% în căutări în 2016. În același plan al creșterilor semnificative în 2016 se află și Ungaria, având cu +204% mai multe căutări față de 2015.

Destinații exotice populare în rândul românilor

Interesul călătorilor români pentru destinațiile exotice din Asia și Africa a crescut semnificativ anul trecut, comparativ cu 2015. Cele mai mare creșteri în căutările efectuate pe site-ul momondo.ro în 2016 a fost pentru Seychelles (+210%), Tanzania și Indonezia, în creștere cu +142%, respectiv +139% în 2016. Căutările către Maldive și Maroc au înregistrat creșteri cu +82% și +44% mai multe față de anul 2015.

Mai multe cereri pentru Islanda și Rusia

Față de 2015, Rusia a înregistrat, la rândul ei, o cerere mai mare din partea românilor anul trecut, de +89%. Cele mai multe căutări efectuate au fost pentru marile orașe-port, Moscova și Saint Petersburg.

Turcia și Egipt, mai puțin tentante

Cele mai mari scăderi în preferințele românilor sunt destinațiile Turcia și Egipt. Căutările către Turcia au înregistrat o scădere semnificativă în 2016 față de 2015 iar aceste rezultate pot veni pe fondul tensiunilor deja existente la nivel social și al instabilității politice din iulie 2016.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Aplicatie mobila, aplicatie mobila turism, Cluj Tourism, Consiliul Judetean Cluj

Județul Cluj are o aplicație mobilă pentru promovare turistică

Next Article
taverne corfu

Creștere spectaculoasă în vânzările Wizz Tours pentru pachete turistice în 2016

Related Posts
Total
0
Share