Când ieși la ocazie, să ai bani suficienți la tine

Cum azi e vineri, mai mult ca sigur o parte dintre voi își vor lua tălpășița către zone cu aer curat sau către orașul de baștină; unii cu trenul, alții cu autocarul, alții cu mașina din dotare, poate chiar luând oameni la ocazie, cum se zice.

Pentru această din urmă categorie de navetiști există siturile de partajare de mașină, ce vin atât în întâmpinarea șoferilor, cât și a celor ce ies la ocazie.

Daca îmi citiți blogul, veți descoperi un număr suficient de mare de situri de planificare pentru a vă face o idee despre fenomen. Ba chiar există un sondaj încă activ, la care vă invit să participați.

Zilele trecute, am mai dat peste un sit de profil si am considerat de cuviință să îl împărtășesc cu voi. Așa că dacă aveți ocazia, nu ezitați să aruncați o privire pe ia-macutine.ro.

Situl nu este neaparat nou, doar că abia spre sfârșitul anului 2011 s-a făcut cunoscut.

La fel ca celelalte situri de profil, situl mai sus menționat pune la dispoziția utilizatorilor o bază de date cu șoferi și autostopiști deopotrivă, funcționând ca o platformă de mediere între aceștia atunci când vinde vorba de partajarea unei mașini fie pe un traseu în țară sau în afară.

La momentul actual sunt 1109 anunțuri active pe sit. Din păcate, m-am uitat peste câteva și am realizat că sunt șoferi care se ocupă cu transport nu tocmai legitim de persoane (având în vedere că organizează frecvent plecări pe o anumită rută), nicidecum șoferi ocazionali ce vor să facă un bine cuiva sau, mă rog, să își reducă câtuși de puțin cheltuielile. Nu sunt prețuri concrete, nici nu m-aș mira să te coste o astfel de alegere mai mult decât la maxi-taxi sau autobuz. Bine, o să spuneți că confortul e altul, la fel și ideea de partajare de mașină.

Serviciile legale de transfer auto dintr-un loc în altul pot fi dezavantajate din punct de vedere credibilitate din cauza unor astfel de situri.

Așa cum am mai zis-o și în trecut, este recomandat un sistem de evaluare a șoferilor, un sistem de potrivire a profilelor utilizatorilor la nivel de șofer-călător și așa mai departe. Până atunci, poate se rezolvă cumva afișarea traseului pe hartă. Eu înțeleg că la alegerea opțiunii Afișează traseul pe hartă ar trebui să îl vezi direct, fără să mai fii nevoit să cauți tu punctul de plecare și cel de sosire.

De asemenea, mă repet ori de câte ori am ocazia: un astfel de sit necesită și o versiune de mobil, o aplicație ceva. Când ieși la ocazie se presupune că nu ai timp de planificare. Dacă știți astfel de aplicații sau servicii accesibile și de pe terminalele mobile, lăsați un comentariu.

Total
0
Shares
2 comments
  1. “că sunt șoferi care se ocupă cu transport nu tocmai legitim de persoane”

    sunt de obicei oameni care au curse periodice pe anumite rute: fie transporta sau cumpara marfa si care vor sa mai scoata un ciubuc 🙂

  2. In ceea ce priveste aceste site uri eu acum 1 an am incercat ca atunci cind am un transfer la Aeroport si ma intorc sau ma duc `gol` sa pun un anunt de transport gratuit dar niciodata nu am avut solicitari si nici nu am mai incercat de atunci. Probabil site urile nu aveau multa vizibilitate.

    Daca exista o functie prin care eu ca si transportator sa dau un mail site ului cu datele transportului iar ei sa le actualizeze asa ar avea o cantitate mai mare de curse, pina la urma nu conteaza optimizarea cit de bine pozitionat esti daca nu ai continut pentru vizitatorii tai.

    In Germania unde exista o intreaga comunitate acolo dar vorbim deja despre o tara civilizata si un alt grad de trafic in care atit soferii cit si pasagerii primesc calificative si fiecare stie sau vede trecutul celui cu care calatoreste.

    Citea din site urile din Germania sunt :www.mitfahrgelegenheit.de, http://www.mfz.de, http://www.mitfahrangebot.de

    In tara imi spunea Florin de la http://www.drumliber.ro ca majoritatea celor ce opresc la ocazie si nu cer bani sunt masini de curierat sau agenti de vanzari ce merg destul de mult prin tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Întâlnirea 2 Parale, ianuarie 2012. Oportunități de a face bani pe internet

Next Article

Cine mă mai citează. De această dată, așa cum trebuie

Related Posts
Total
0
Share