Lista obiectivelor românesti incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO

Pentru că avem locuri și obiective cu care ne mândrim pe plan internațional, azi vă aduc la cunoștință încă o sursă pe care mulți probabil o ignoră sau de care nici nu se stie foarte bine, o sursă asemănătoare cu serverul cartografic pentru evidența siturilor arheologice de pe teritoriul României.

Pe situl Institutului Național al Monumentelor Istorice, vizitatorii au acces la lista obiectivelor românesti incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Informaţiile pe care vizitatorii le pot vizualiza sunt distribuţia spaţială a obiectivelor pe o hartă a României (o bază de date cartografică) și detalii despre acestea (adresa, imagini, codul de înregistrare etc.). Dacă nu mă înșel eu, acestea sunt afișate cu ajutorul sistemului informaţional geografic (SIG) eGISpat.

Lista obiectivelor românesti protejate de UNESCO (baza de date cartografică amintită mai sus) cuprinde:

  • O serie de Mănăstiri din Moldova
  • Mănăstirea Horezu
  • Cateva Sate cu biserici fortificate din Transilvania
  • Cetăţile dacice din munţii Orăştiei
  • Centrul istoric al oraşului Sighişoara
  • O serie de Biserici din Maramureş

Din păcate, nu văd și Delta Dunării pe lista pusă la dispoziție de către Muzeul Național al Monumentelor Istorice, deși situl cimec.ro o listează printre obiectivele protejate de UNESCO.

Folosind instrumentele puse la dispoziţie, utilizatorii pot detalia hărţile, le pot deplasa, pot opta pentru afișarea râurilor, drumurilor, comunelor pe raza cărora se găsesc obiectivele, precum și zonele protejate și de protecție. Lucrul cu instrumentele este detaliat aici.

Mai multe detalii despre fiecare obiectiv în parte puteti găsi plecând de la datele furnizate de Wikipedia în limba română sau mergând pe această sursă.

[Monumente incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO]

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

VreauTaxi, mini-agendă Android cu contacte pentru taxiuri

Next Article

Norc pentru iPhone

Related Posts
Total
0
Share