Skip to main content

Urmărește aventurile dacioţilor până în Mongolia prin aplicaţia Free Mioriţa

Nu am să intru în polemica bloguri vs. aplicaţii mobile pentru bloguri, ci am să vă prezint pe scurt aplicaţia mobilă Free Mioriţa.

Aşa cum aţi putut deduce din titlu, aplicaţia mobilă îi ajută pe cei interesaţi de aventurile dacioţilor înscrişi în raliul umanitar până în Mongolia, Mongol Rally 2012, să afle progresul acestora în ceea ce priveşte traseul, cu acces la însemnările de pe blog şi imagini.

Aplicaţia, dezvoltată de cei de la Appscend, vine în întâmpinarea celor ce nu obişnuiesc să citească bloguri online sau prin intermediul vreunui cititor RSS. Se pot seta push notifications pentru actualizări, astfel încât acestea să fie vizibile pe ecranul telefonului.

De asemenea, aplicaţia are integrat un API de Google Maps cu ajutorul căruia utilizatorii pot vedea ultima localizare a echipei.

Oricum, fiind o aplicaţie ce promovează o campanie umanitară se iartă preluarea pur şi simplu a unui flux RSS şi transpunerea lui într-o aplicaţie Android/iPhone. 🙂

Ce aș fi adăugat în plus aplicației? O secțiune dedicată donațiilor prin microplăți direct de pe telefon (PayPal, SMS, ING Home’Pay etc.) și un magazin de comercializare al articolelor promoționale. Ambele opțiuni sunt accesibile pe situl acțiunii.

Chiar dacă aplicația nu va mai prezenta interes după terminarea raliului umanitar, poate fi stilizată de așa natură încât cei interesați să găsească informații despre țările tranzitate. Câteva filtre după numele țărilor și orașelor vizitate și se transformă într-un frumos ghid turistic mobil.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

One thought to “Urmărește aventurile dacioţilor până în Mongolia prin aplicaţia Free Mioriţa”

  1. Pingback: Romania Traveler’s Guide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.