Preboo, planificatorul social de călătorii

preboo, logoPe fondul dezvoltării atâtor aplicaţii fie ele mobile sau web, prevăd ceva startup-uri româneşti pentru piaţa internaţională (inclusiv) pe zona de călătorii. Deşi în .ro reţelele sociale pe zona de călătorii nu au avut mare succes (a mai auzit cineva de ongo.ro, love2travel.ro, plimbarescu.ro etc.?), pare că .com-ul face încă cu ochiul unor astfel de proiecte.
Zilele trecute, în timp ce răsfoiam bloguri pentru a fi la curent cu ce se mai întâmplă în online-ul românesc, am aflat de preboo.com, acum în versiunea public beta, o reţea socială care îţi permite să îţi organizezi vacanţa în funcţie de recomandările prietenilor.
Ca să poţi face asta, fie te conectezi cu contul de Facebook şi laşi aplicaţia să îţi citească lista de contacte pentru a identifica check-in-urile acestora (dacă prietenii în cauză au cont pe preboo.com, vei fi direcționat către profilul lor, dacă nu, către profilul lor de Facebook), fie îţi creezi un cont independent de Facebook şi adaugi cât mai mulţi prieteni din reţeaua preboo.com sau inviţi în funcţie de preferinţe.
likes, preboo, Facebook Friends
Mi-am făcut cont şi  mi-am făcut un wishlist cu atracțiile pe care aş vrea să le văd în Palma de Mallorca. Ceea ce este peste mână iniţial e faptul ca trebuie să îţi cauţi destinaţia în funcţie de nişte etichete prestabilite (adventure, relaxation, beach etc.), ceea ce te face să pierzi ceva minute tot scroll-ând apoi prin destinaţii (inclusiv faptul că mai pierzi timp şi accesând destinaţiile care îţi sunt afişate).
preboo.com, tourism attractions, points of interest
La fel ca şi în cazul altor proiecte de călătorii (explorra.com, triptime.ro etc.), odată identificată destinaţia, o poţi adăuga pe wishlist sau poţi confirma faptul că ai fost deja acolo, ceea ce te îndreptăţeşte să faci recomandări. O căutare mult mai ușoară este disponibil prin căsuța din bara de meniu, unde se regăsesc și funcții precum ask a question, plan a trip, recommend a place sau upload photos.
Din păcate, pe dispozitivele mobile (preboo.com are responsive design) poți apăsa din greșeală pe una din opțiunile WishlistLikePlan a TripBeen There, asta pentru că sunt înghesuite pe pictograma de prezentare a destinației, și astfel să adaugi o destinație în care nu ai fost ca fiind vizitată, inducându-ți prietenii în eroare. Partea proastă e că nu mai poți îndepărta destinația din Passport (meniul ce afișează destinațiile pe care le-ai vizitat). Tot legat de secțiunea Passport, utilizatorii preboo.com își pot conecta profilele de Foursquare sau TripIt pentru a-și actualiza destinațiile vizitate sau viitorele planuri de călătorie.
Legat de destinații, acestea au scurtele descrieri preluate de pe lonlyplanet.com și pot apărea în exemplare duplicat.
preboo.com, destinatii
Pentru fiecare destinaţie sunt disponibile câteva secţiuni distincte precum overview, see and do, get thereaccommodation,  eat & drinks. În aceste secţiuni vei avea posibilitatea să îţi rezervi excursii şi cazare prin servicii ca Viator, booking.com, Venere, Expedia şi altele din aceeaşi zonă de interes.
preboo.com este administrat de către Preboo Travel Technologies S.R.L., firmă în care sunt parteneri Răzvan Târboacă și Răzvan Iacob.
Dacă serviciul ar fi fost destinat pieței interne, ar fi putut funcționa și ca un catalog online cu unități de cazare, restaurante, agenții de turism (pentru activități de see and do) în care înscrierea s-ar fi făcut pe baza unei taxe lunare/anuale etc. Ideea e că serviciul în cauză îndeplinește toate funcțiile unui ghid turistic complet: de la atracții la cazare și restaurante, ca parte integrantă dintr-un proces de marketing bazat pe localizare. Într-adevăr, toate prezentate vizual, oarecum după modelul Pinterest, pe baza recomadărilor prietenilor.
După același principiu de selecție a destinațiilor, KLM a făcut un Must See Social Map. 🙂
[preboo.com | via manafu.ro]

Total
0
Shares
0 comments
 1. Salutare,
  Multumim Petrus pentru review! Intr-adevar mai sunt multe de reparat/dezvoltat, abia saptamana asta Preboo a facut primul pas in public.
  Dupa mai multe teste vom renunta la responsive pt rezolutii mai mici de 1024 si vom introduce o varianta web dedicata pentru touch devices. Responsive nu e chiar ok pentru o platforma mai complexa precum Preboo. In viitorul apropiat vom introduce si aplicatiile native.
  Vezi ca nu se vad imaginile, cel putin pe mobil.

 2. Salut, Răzvan!
  Mulțumesc și eu pentru vizită și comentariu. Am verificat și pozele se văd și în versiunea mobilă și în cea de PC browser. Cum sunt găzduite pe Photobucket, posibil să le blocheze vreun addon, ceva.
  Legat de destinațiile duplicat, poate spun prostii, dar e posibil să se întâmple din cauza locurilor (Places) duplicat pe care le importă preboo.com de pe Facebook. Poți confirma asta?

 3. Slabe sanse, locurile sunt adaugate/validate de echipa noastra de content. Alea de pe fb/fs sunt doar matchuite cu ale noastre pentru statusul social (adica ce prieteni au fost acolo). Cred ca e un bug de afisare, verificam si revin.
  Ps: nu mi incarca pozele nici pe wifi, nici pe 3g. Addonuri n am, stock browser pe Android.. dar am vazut ca fb le gaseste. Ciudat!

 4. Pingback: Nominalizări eTravel Awards 2013 | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

O studentă și un elev de liceu revoluționează aplicațiile mobile de transport din România

Next Article

e-Turism Bref (33) – 4 - 24 februarie 2013

Related Posts
Total
0
Share