Plătește cursa cu taxiul direct din aplicația Star Taxi

card, taxi, plata mobila, m-payment, payU, Star TaxiDacă plata prin SMS a devenit o modalitate care se bucură deja de adepți în rândul utilizatorilor români de telefoane mobile, plata cu cardul de pe telefon abia câștigă teren. Doar câteva exemple pentru a sublinia faptul că se poate: cei ce folosesc Fly Taxi pot plăti călătoria cu taxiul prin SMS (procesator Netopia mobilPay), cei ce cumpără bilete de avion din aplicația mobilă paravion.ro pot plăti cu cardul direct din aplicație (sau direct de pe situl mobil, procesator payU). De asemenea, deținătorii de carduri MasterCard pot folosi aplicația mobilă mobilPay MasterCard Mobile.

Foto: Håkan Dahlström, iZettle Mobile Payments via Flickr, Creative Commons Attribution

Odată cu următoarea actualizare a aplicaţiei Star Taxi (momentan, în Play Store nu este disponibilă nicio actualizare), aceasta va permite utilizatorilor să aleagă ca modalitate de plată la comanda taxiului opţiunea de Card. Aceasta presupune introducerea datelor cardului, a unei adrese de email şi a unei parole într-un formular dedicat. La finalul cursei, utilizatorul va primi o notificare în aplicaţie cu costul cursei şi va iniţia plata, primind astfel o chitanţă pe adresa de email folosită la înscriere. Sunt curios dacă, conform legislaţiei române, astfel de chitanţe pot fi decontate de către companiile ai căror angajaţi folosesc astfel de servicii.

Procesatorul tranzacţiilor este payU, iar datele utilizatorului nu sunt stocate nici de acesta, nici de către dezvoltatorul aplicaţie, Ascend NetSolutions. Asta înseamnă că detaliile cardului şi datele de contact vor trebui introduse la fiecare plată a curselor cu taxiul.

Parteneriatul dintre dezvoltatorul aplicaţiei şi payU a fost anunţat în urmă cu câteva zile, azi făcându-se publice toate detaliile acestuia.

Total
0
Shares
7 comments
  1. Salut, Mike!

   Nu aş vrea să intru în astfel de comparaţii. Vorbim de pieţe diferite. E bine că există interes … chiar şi din partea dezvoltatorilor de aplicaţii. Ei mizează pe early adopters care sunt relativ suficienţi pentru a antrena şi alţi utilizatori.

   Eu cred că în viitorul apropiat aplicaţiile se vor interconecta şi atunci plata cu cardul pe mobil va fi mult mai facilă. De exemplu, gândeşte-te la orice aplicaţie de comandă taxi care pentru plată te va redirecţiona într-o aplicaţie de genul mobilPay Mastercard Mobile.

   Mulţumesc pentru vizită şi comentariu.

   1. bine ar fi fost daca mergea prin sistemul google wallet. ar cam trebui modificata bine legislatia fiscala incat sa se poata accepta si chitantele emise prin google wallet. desi, peste tot in romania bonul de casa e mai sfant decat orice chitanta. sa vedem ce se va intampla

    1. Dan, până la Google Wallet mai e. Abia de îl poți folosi cu ceva hacks aplicate telefonului. Vezi aici detalii.

     E de urmărit mobilPay Mastercard Mobile sau alte aplicații asemănătoarea – vezi mai sus metoda de lucru. Cred că aplicația asta e portofelul electronic pe care îl anunțau anul trecut cei de la Netopia.

 1. La cat de gretosi sunt taximetristii si la cata cultura au…parca ii si vad ce mutre vor face cand , la final de cursa, scoti telefonul si incepi simbagi datele in el….pai ce faci domne…pai platesc cursa…mda…si spaga mea …? Pai nu-ti dau nico spaga….hai domne mai repede ca nu am toata seara la dispozitie….

  1. Poți rotunji suma de așa natură încât să îi lași șoferului ceva. Nu știu cum intră în posesia bacșișului în schimb. De primit notificare plății, o primește la momentul plății prin aplicația Star Taxi dedicată șoferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Peştera Valea Cetăţii

Next Article

Nominalizări în cadrul galei Hotel Tourism & Leisure Investment Conference 2013

Related Posts
Total
0
Share