Nici provincia nu se lasă mai prejos când vine vorba de aplicații mobile de comandă taxi

taxi, comanda taxi, mobil, smartphone, aplicatie soferDacă pentru București concurența este mare între dezvoltatorii de aplicații mobile de comandă taxi fie că vorbim de firme autohtone sau de firme din afară care intră pe piață, și aici mă refer la aplicațiile ce funcționează pe modelul agregator, firmele de taxi din provincie nu pot decât să aștepte ca agregatoarele de comezi să se extindă și în orașele în care activează. Sau să apeleze la soluții accesibile de dispecerat taxi de tip cloud.

Foto: Edwin Lee, Mobile office taxi! Count how many phones he has via Flickr, Creative Commons Attribution

Așa și provincia (mai departe de Brașov, Cluj, Timișoara) se poate bucura de ușurința în comanda unui taxi printr-o simplă apăsare a unui buton dintr-o aplicație mobilă.

Soluția de dispecerat de tip cloud de care am menționat mai sus este IndexDispatch. A fost dezvoltată de către Copche Adrian Dimian și încorporează atât componentele de telefonie analogică, cât și telefonie digitala, VOIP, precum și un sistem de geolocalizare în timp real. Aplicația de dispecerat a fost gândită să funcționeze ca un ecosistem împreună cu o aplicație mobilă Android dedicată clienților utilizatori de smartphone, aplicația mobilă de preluare a comenzilor destinată șoferilor și cu situl public al companiei de taximetre.

Printre firmele de taximetre din provincie care au adoptat soluția de dispecerat se numără Index Taxi din Ploiești (descarcă aplicația client | șofer; vezi și mobisit compatibil cu majoritatea sistemelor de operare mobile), Taxi Lal din Bacău (descarcă aplicația client | șofer), Fan Taxi din Timișoara (descarcă aplicația client | șofer).

La acestea se mai adaugă și Tess Taxi din București (descarcă aplicația client | șofer). Alte firme de taximetre din București care urmează să lanseze aplicații de comandă taxi fie dezvoltate de dezvoltatorii consacrați ca Clever Tech, fie aplicații independente sunt Auto Cobălcescu, Taxi Pelicanul și Cristaxi. Mai multe detalii aici.

Aplicațiile mobile client și șofer permit interconectarea clientului cu întreaga flotă a firmei de taximetre, diversificarea căilor de comunicare ale dispeceratului cu flota, stația de emisie-recepție putând deveni doar o soluție de backup pentru activitatea curentă, cu posobilitate renunțării la licența de emisie pe astfel de canale și o distribuție egală a comenzilor între șoferi.

Rezumându-ne doar la aplicația client, aceasta permite localizarea clientului, informarea acestuia cu privire la timpii de sosire la locul de îmbarcare, salvarea adreselor de îmbarcare sau importul acestora din contul de client de pe siturile firmelor de taximetre.

Voi pe ce mizați când vine vorba de provincie? Pe o aplicație de comandă taxi de tip agregator sau pe o aplicație de comandă taxi independentă? Mai cunoașteți și alte soluții care se întrevăd la orizont? Cu siguranță vor fi avantajate cele care au deja un nume în spate, cum este Automatic Taxi Dispatching System de la AROBS Transilvania. Sau poate sunteți adepții agendelor telefonice cu numere de taxi.

Total
0
Shares
8 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

19 articole pe care trebuie să le citești înainte de eTravel Conference 2013

Next Article

Centrala comună de rezervare pentru Delta Dunării și zonele limitrofe

Related Posts
Total
0
Share