POLISH RO.WIKIPEDIA, proiect de promovare a Poloniei prin intermediul Wikipedia în limba română

Wroclaw, Polonia, Wikipedia
Institutul Polonez din București îndeamnă contributorii Wikipedia vorbitori de limbă română să contribuie la promovarea Poloniei prin articole Wikipedia dedicate acesteia, personalităţilor marcante, obiectivelor turistice etc.
Institutul este deja la a treia ediţie a îndemnului, ce a fost organizat sub forma unui concurs ce va avea ca premiu un week-end într-unul din hotelurile din centrul orașului Wrocław, cazarea și transportul fiind asigurate.
Cei interesaţi mai au timp până pe 6 ianuarie 2014 să îşi aducă contribuţia la proiectul POLISH RO.WIKIPEDIA.
Indiferent de subiectele abordate de contributorii Wikipedia, acestea vor fi vizibile pe prima pagină din Google atunci când sunt căutați termeni specifici subiectelor.
De exemplu, dacă se caută un oraș, pagina dedicată acestuia de pe Wikipedia va fi afișată printre primele rezultate (de obicei la mare concurență cu pagini dedicate hotelurilor din pe siturile de meta search.).
De asemenea, Google preia în caseta de prezentare a orașului căutat (cea prezentă în dreapta rezultatelor, în susul paginii) informații din pagina de pe Wikipedia.
google, cracovia, wikipedia, SERP
Este o strategie de promovare care nu necesită o investiție mare și care este eficientă din toate punctele de vedere. Dezavantajul ar fi acela al lipsei interesului în rândul contributorilor.
Nu cred că o să vedem așa ceva din partea MDRT, Autoritatea Națională pentru Turism, Institului Cultural Român sau altă instituție prea curând. Sunt fonduri europene de cheltuit pe proiecte de promovare în afară, în țări în care fluxul de turiști români este foarte redus, pe participări precare la târguri de turism și așa mai departe.
Voi cât de des folosiți Wikipedia ca sursă de documentare pentru călătoriile voastre? Sau, reformulând, cât de des o folosiți în detrimentul blogurilor de călătorii sau a siturilor de specialitate?
Mai multe detalii despre concurs găsiți pe situl Institutului Polonez sau pe Wikipedia în limba română.
Foto: Klearchos Kapoutsis, Wrocław via Flickr, Creative Commons Attribution și logo Wikipedia suprapus peste imaginea originală

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Sm@rt Expo

Next Article
praga, deal, petrin

Praga văzută din Turnul Petřín și călătoria cu tramvaiul istoric

Related Posts
Total
0
Share