Sm@rt Expo


SM@RT-EXPO este un proiect de valorificare a patrimoniului cultural naţional în mediul virtual, ce a primit finanţare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul a fost gândit cu precădere pentru generaţia familiarizată cu tehnologiilor prezentului.

În cadrul proiectului Sm@rt Expo au fost realizate 12 expoziţii tematice virtuale în cadrul urmatoarelor muzee: Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov, Muzeul Național al Carpaţilor Răsăriteni din Sf. Gheorghe, Muzeul Ţării Făgăraşului Valer Literat din Făgăraș, Muzeul de Istorie Sighişoara şi Muzeul Municipal Mediaş.

Cum ştiţi foarte bine cum stau treburile când vine vorba de imaginile şi informaţiile despre exponatele din muzee, fiecare expoziţie virtuală a avut definite standarde de calitate şi cantitate a informaţiei care a fost dată publicităţii prin intermediul sitului smart-expo.ro.

Proiectul Sm@rt Expo a venit cu completări la expoziţiile permanente în imagini şi texte accesibile de către utilizatorii de telefoane inteligente prin intermediul codurilor QR plasate în dreptul exponatelor din muzeele partenere. Acestea sunt utile atunci când conținutul extra nu poate fi expus/redat în muzeu (pasaje audio, clipuri video) sau chiar pentru a face legătura vizitatorilor cu un muzeograf virtual (înregistrări video) care îi poate ghida pe aceștia prin tot muzeul.

Cum toate cele de mai sus sunt condiționate de accesul la internet, toate muzeele din proiect pun la dispoziție vizitatorilor acess gratuit la rețeaua Wi-Fi.

Voi ce alte inițiative de acest gen mai cunoașteți, exceptând expoziția din cadrul Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
giurgiu, venetia, lucian ionescu

7 luni pe mare

Next Article

POLISH RO.WIKIPEDIA, proiect de promovare a Poloniei prin intermediul Wikipedia în limba română

Related Posts
Total
0
Share