Henri AppPort, aplicația oficială a Aeroportului Internațional Henri Coandă București

Henri AppPort, Otopeni

Vineri, Alpha-Rocas, compania ce operează facilităţi de catering pentru aeronave şi restaurantele din cadrul Aeroporturi Internaţional Otopeni, a lansat aplicaţia mobilă Henri AppPort aplicaţie ce vine în întâmpinarea călătorilor ce pleacă sau sosesc pe Aeroportul Otopeni cu informaţii despre zboruri şi plasarea spaţiilor comerciale.

Aplicaţia Henri AppPort combină informaţii ce se găsesc pe situl Aeroportului Otopeni, precum orarul şi statusul curselor, cu informaţii de pe platforma de orientare în cadrul aeroportului a Alpha-Rocas. O astfel de aplicaţie a fost anunţată încă de la relansarea sitului aeroportului.

Utilizarea aplicaţiei necesită login, chiar dacă singurul lucru pe care vrei să îl faci e să verifici tabela zborurilor. Login-ul este necesar întrucât aplicaţia funcţionează precum un card de fidelitate în cazul în care utilizatorii fac cumparaturi la comercianţii agreaţi, acumulând astfel puncte. Puncte se pot acumula şi la share-uri ale informaţiilor despre zboruri sau la check-in-uri din aeroport. Punctele acumulate se transformă în discounturi. Găsiţi mai multe detalii despre programul de fidelizare pe blogul lui Mihai Jurca.

Cei ce sunt interesaţi doar de consultarea tabelei de zboruri fără a se loga pot folosi aplicaţia neoficială Romanian Airports sau Otopeni. Cea din urmă pare a nu mai funcţiona de la o vreme.

Aplicaţia oferă posibilitatea de a seta alerte pentru ora de îmbarcare şi localizarea punctelor de check-in şi porţilor de îmbarcare, punctelor de interes din aeroport (unităţi de alimentaţie publică şi servicii). Acest lucru mi se pare util, mai ales atunci când anunţurile din difuzoare nu sunt inteligibile. De asemenea, călătorii pot vedea înainte de decolare temperatura din oraşul de destinaţie.

Unităţile de alimentaţie publice sunt evidenţiate pe hartă prin intermediul logourilor în momentul în care utilizatorii aleg poziţionarea acestora din pagina de profil dedicată.

La o apăsare prelungă pe harta aeroportului, utilizatorii pot opta pentru setarea unui punct de plecare şi a unui punct de sosire, ce pot corespunde biroului de check-in şi porţii de îmbarcare.

Cum aeroportul nu este foarte mare, un astfel de ghidaj nefiind neapărat necesar într-o aplicaţie de sine stătătoare, soluţia ar fi putut fi transpusă foarte simplu în Google Maps cu ajutorul Google Indoor Maps.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play
Henri AppPort a fost dezvoltată la cererea Alpha-Rocas pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti de către divizia de relationship marketing a Bit Soft, Expremio, și poate fi instalată atât pe terminale mobile cu sistem de operare Android, cât și iOS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Qalendra, calendar digital de evenimente

Next Article
OSM, maps, navigation

Cum sa navighezi offline cu ajutorul aplicației OSMand Maps pe traseele de bicicletă

Related Posts
Total
0
Share