Tur virtual în Castelul Corvinilor printr-o aplicație mobilă

castelul corvinilor, tourpipe romania, ghid audio

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2014, la Lugano, în Elveția, a avut loc evenimentul Swiss International Holiday Exhibition”, la care Castelul Corvinilor din Hunedoara a participat și s-a promovat, oferind publicului posibilitatea de a face un tur virtual al acestuia prin intermediul unei aplicații mobile.

Aplicația a fost popularizată în rândul vizitatorilor ce au trecut pragul evenimentului prin coduri QR plasate pe materialele de prezentare ale castelului.

Turul virtual constă mai degrabă într-o incursiune prin înregistrări audio și imagini în câteva încăperi reprezentative ale castelului spre decât într-un tur virtual propriu-zis în care utilizatorii își pot concentra atenția asupra unor elemente ale turului (decorațiuni, mobilier, tablouri etc.).

Așteptările mele înclinau spre ceva layere de realitate augmentată pe care se evidențiau elementele de care am amintit mai sus, utilizatorii aplicației putând alege modul de interacțiune fie prin text, fie prin ghidul audio, fie prin înregistrări video.

Dezvoltatorul aplicației este Tourpipe Romania, un brand al firmei Smart Software Horizons, brand specializat în ghiduri audio de orice fel, firmă de care am mai amintit pe blog cu ocazia lansării aplicație cu ghiduri audio pentru România. Firma mai are in portofoliu aplicația Metrorex și aplicația dedicată evenimentului Noaptea Muzeelor, dar și proiect de ghidaj audio în cadrul Muzeului Satului, Castelului Bran sau Muzeului Grigore Antipa.

Descarcă aplicația
Disponibil pe Google play
Ideea ghidurilor audio la purtător, pe mobil, nu e nouă, inițiative existând cu mult înaintea apariției Tourpipe pe piața din România, dar, din păcate, nefiind susținute nici prin investiții de timp, nici prin resurse dedicate (bugete, echipe de dezvoltare etc.) sau promovare adecvată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

12% din biletele de avion achiziţionate prin paravion.ro au fost rezervate prin aplicaţia mobilă

Next Article

Acvariul din Palma, incursiune în oceanele lumii

Related Posts
Total
0
Share