Aplicația de e-hailing Clever Taxi a fost achiziționată de mytaxi

Germanii de la mytaxi au preluat 100% din compania românească Clever Tech, dezvoltatorul aplicației de comandă taxi Clever Taxi. Valoarea trazacției este estimată la peste 10.000.000 euro. Clever Taxi acoperă peste 20 de orașe din România și are peste 600.000 de utilizatori înregistrați și peste 17.000 de șoferi.
Prin intermediul acestei achiziții, mytaxi își consolidează prezența pe piața internațională a mobilității, păstrând platforma Clever Taxi activă în continuare. Reprezentații companiei au declarat că intenționează să dezvolte un centru local de Cercetare și Dezvoltare (R&D) în București pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală, la momentul actual fiind în plin proces de recrutare și angajare în toate aspectele afacerii și tehnologiei.
Lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind una dintre cele mai mari aplicații de e-hailing din țară. O contribuţie importantă pentru evoluţia businessului a avut-o şi lansarea oficială în parteneriat cu Orange, în 2012, lucru ce i-a asigurat câteva premii în competițiile de profil, în următorul an, precum Mobilio Awards și Mobile Awards. Tot pe parcursul anului 2013, Clever Tech a instalat unul dintre primele terminale de comandă taxi în Aeroportul Otopeni.
Lansată în 2009, mytaxi, aplicație dezvoltată de Intelligent Apps GmbH, a înregistrat un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilitate în 70 de orașe din 10 țări europene. România devine a 11-a țară din Europa în care mytaxi funcționează. Din septembrie 2014, mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler), aceasta deținând 80% din mytaxy.
Klaus Entenmann, Daimler Financial Services, declară:

mytaxi este o componentă fundamentală a ofertei noastre de mobilitate, iar creșterea sa europeană organică și dinamică rămâne o componentă strategică importantă pentru mobilitatea foarte accesibilă.

Mihai Rotaru, cofondator și CEO, Clever Taxi, spune:

Suntem foarte încântați să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziție facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piața de transport. Din 2010, Clever Taxi a deschis drumul pentru modul în care te deplasezi în orașele din România. mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâți să investim în piața locală, astfel încât să oferim cea mai sigură și legală formă de transport autorizat și pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai ușor prin soluții de mobilitate avansate. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi soluții inovatoare de mobilitate atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.

Înainte de finalizarea tranzacției, acţionarii companiei Clever Tech erau Mihai Rotaru – 29,8%, Alexandru Dumitru – 29,8%, Bestjobs Recrutare (Călin Fusu) – 34,1% şi Andrei Pitiş – 6,1%.
Conform zf.ro, în 2016 compania din spatele aplicaţiei Clever Taxi a avut o cifră de afaceri de 1,6 mil. lei (0,366 mil. euro) şi un profit net de 0,1 mil. lei (22.785 euro) cu un număr mediu de 17 angajaţi. Numărul total de curse intermediate de platformă a trecut în prezent de 40 de milioane. În primii trei ani de activitate compania intermediase 5 milioane de călătorii.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Kaali

Kerala culturală: artă, ritualuri, dansuri

Next Article

Managementul călătoriilor în cadrul companiilor românești, de la politici lipsă la externalizare

Related Posts
Total
0
Share