ING își retrage POS-urile din agențiile de turism

ING a început să informeze agențiile de turism mici și mijlocii din țară că serviciul de încasare cu cardul va fi suspendat definitiv de către bancă. Unele agenții resimt deja această măsură, neputând procesa plăți cu cardul pe POS-urile ING.
Decizia a fost luată la nivel central și vine la câteva luni după adoptarea legii conform căreia comercianții și prestatorii de servicii ce realizează o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro anual sunt obligați să accepte plăţi cu cardul prin intermediul POS-urilor. Agențiile de turism vizate sunt cele cu cifră de afaceri de sub 430.000 euro (2 milioane lei).
POS-urile erau distribuite într-un parteneriat cu Mastercard, furnizor de sisteme de plată în rețeaua căruia se înregistrau frecvent probleme în aceptarea tranzacțiilor procesate de către agențiile de turism. Pe de altă parte, Mastercard a fost singurul furnizor de soluții de plăți ce s-a oferit să dezvolte gratis infrastructura de POS-uri pentru legea cash back. ING și-a încheiat parteneriatul cu Mastercard, iar toate cardurile de debit emise sub sigla Mastercard vor fi înlocuite cu carduri Visa.
Măsura impactează cash flow-ul multor agenții de turism în condițiile în care IATA România își are conturile la ING, agențiile afectate fiind nevoite să se orienteze către serviciile altor bănci și, astfel, să se supună unor comisioane de transferuri interbancare mai mari.
Printre motivele vehiculate de industrie pentru acest blocaj se numără gradul de risc foarte ridicat al activității de turism, ceea ce se traduce în probabilitatea de creștere a cererilor de charge back la plățile cu cardul pentru servicii turistice, pe fondul falimentelor și insolvențelor din ce în ce mai răsunătoare din industrie (vezi cazurile Genius Travel, Mareea, Perfect Tour sau Paravion).

CITEȘTE ȘI: Fraude online în turism și cum se pot proteja firmele din industrie de acestea

Potrivit da­telor BNR, în primul semestru din 2017, românii au efectuat plăți la POS-urile instalate la co­mercianţi în valoare de 13,3 miliarde de lei (3 mld. euro), în creştere cu 28% faţă de pri­mele trei luni ale anului 2016. În septembrie 2017, valoarea tranzacțiilor la POS a crescut la 14 miliarde lei.
Până la ora publicării acestui articol, reprezentații ING nu și-au exprimat punctul de vedere, o cerere în acest sens fiind trimisă cu o lună în urmă, în numele turism20.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Bristol, UK

8 destinații de city-break în care să-ți revii după concediu

Next Article

#RDTC2017 highlights. Engagement economy, noul focus al afacerilor din turism

Related Posts
Total
0
Share