Review de călător: camera auto Navitel R200 [CONCURS LICENȚE + GIVEAWAY]

camera auto Navitel R200

Când mi-am propus să acopăr mai mult zona aceasta de gadgeturi, nu-mi imaginam că or să îmi treacă prin mână atâtea camere video. Navitel R1000 se bucură de popularitate când vine vorba de căutările oamenilor interesați să aibă un martor de nădejde în road trip-urile pe care le fac, iar Navitel CR900 pare a fi de interes pentru cei ce stau mai mult în traficul urban și au un buget limitat pentru o cameră de bord.

Pentru cei din urmă prezint azi o alternativă, un Navitel R200, o cameră auto ce vine cu îmbunătățiri din punct de vedere unghi de filmare, calitate a sunetului sau conectivitate, aproximativ într-un buget apropiat Navitel CR900.

camera auto Navitel R200

Specificații tehnice

 • Tip lentilă: lentilă sticlă cu patru straturi
 • Unghi vizualizare: 140°
 • Rezoluție video: 1920х1080 FullHD
 • Format video: MOV (H.264)
 • Format imagine: JPG
 • Durata fragmentelor video: 1/3/5 min
 • Înregistrare în buclă: Da
 • Protecție la suprascriere: Da
 • Senzor: GC2023
 • Dimensiune ecran: 2″
 • Alimentare USB 2.0: DC 5 V, 1 A
 • Tip baterie: Li-Pol
 • Capacitate baterie: 180 mAh, 3.7 V
 • Dimensiuni (Lxlxi): 63х56х33 mm
 • Tip montaj: ventuză
 • Card microSD: pana la 64 GB

 

camera auto Navitel R200

Spre deosebire de cele două modele amintite, Navitel R200 este ambalat atipic, suportul camerei este din plastic în loc de carton, și lipsește microfibra pentru ștergerea lentilei.

Dacă achiziționezi camera, ai să poți folosi aplicația Navitel Navigator pentru Android, Windows Phone sau Blackberry pentru un an de zile, gratuit, o licență fiind disponibilă în pachet.

CONCURS: am de dat 2 licențe Navitel Navigator pentru 1 an de zile cititorilor care identifică:

 • fie orașul de la începutul filmării (au un indiciu inclusiv în text-ul acesta),
 • fie cele două neconcordanțe în detaliile filmărilor (vizibile în clipul de mai jos).

Nu îmi plac tragerile la sorți, așa că cei ce vor răspunde într-un mod constructiv (evident, alegerea câștigătorului va fi subiectivă) în secțiunea de comentarii vor avea câștig de cauză. 🙂 În total sunt 2 licențe ce vor ajunge la 2 cititori (câte una de fiecare) care se vor alinia cu cele de mai sus. Marchează comentariul cu #concurslicentanavitel sau #giveawaynavitelr200, dacă vrei să participi și la giveaway.

Concursul este deschis până joi, 8.11.2018, ora 23.59, comentariile sunt sub moderare. 

O altă noutate e mufa micro-USB care se conectează la cameră, în locul celei mini-USB.

camera auto Navitel R200

Ca și design camera auto R200 este mai din topor în comparație cu CR900, fără muchii rotunjite sau alte artificii care să îți ia ochiul, și nu așa de compactă când vine vorba de grosimea carcasei.

camera auto Navitel R200

Spre deosebire de Navitel CR900, Navitel R200 are un unghi de filmare mai larg, dând cumva senzația de fish eye, mai ales la capturile foto.

camera auto Navitel R200, mostra imagine

Având în vedere că lentila este sub cea a modelului CR900, cel puțin din punct de vederere al construcției în 4 straturi în loc de 6, calitatea imaginii este doar satisfăcătoare, neexistând vreo îmbunătățire vizibilă. Singurul avantaj e că filmarea captează mai multă perspectivă din cauza unghiului larg, dar pierde din detalii de finețe, de unde și identificarea mai greoaie a numerelor de înamtriculare sau textului de pe panourile rutiere. Poți distinge numerele de înatricularea pentru mașinile ce circulă pe banda de lângă tine sau la mai puțin de 2 metri în fața ta, în condiții bune de lumină. Dacă soarele bate din față sau se înserează, acest lucru este aproape imposibil pe o șosea din afara localităților, dar posibil pe străzile luminate din oraș.

O ușoară îmbunătățire posibil să o sesizezi atunci când vine vorba de sunet.

Spre deosebire de modelele R1000 și CR900, R200 nu permite blocarea manuală a înregistrărilor, iar senzorul de impact nu este așa de sensibil. Spun asta luând în calcul faptul că nu am găsit înregistrări blocate, în condițiile în care am mers pe șosele cu denivelări (ex. cei 40 de km de autostradă până la Fundulea), iar senzorul era pus pe cea mai mare sensibilitate.

camera auto Navitel R200

Un lucru care s-ar putea să-ți pară interesant e acela de a seta camera să capteze imagini video la anumite intervale de timp, rezultatul filmărilor fiind acela de time lapse, cum de altfel am și filmat pentru testare. Lungimea înregistrărilor poate varia de la 3 la 10 minute.

camera auto Navitel R200

De asemenea, camera poate fi setată să filmeze când detectează mișcare sau în modul parcare, ceea ce înseamnă că rămâne în stand by și începe să înregistreze când detectează mișcare.

camera auto Navitel R200

Dacă nu vrei ca înregistrarea să se oprească când iei contactul, poți seta închiderea camerei la 5 sau 10 minute mai târziu.

Camera auto Navitel R200 acceptă carduri microSD de până la 64 Gb, ceea ce îți permite înregistrări pentru aproximativ 8 ore.

Îți recomand camera dacă vrei să o folosești în mediul urban, pe timp pe zi sau pe timp de noapte, dar numai dacă circuli pe străzi iluminate.

GIVEAWAY! Acum că ți-am captat atenția, află că dau unui cititor inspirat camera ce a făcut subiectul acestui articol, fix pachetul prezentat în imaginile din articol, fără licența Navitel Navigator, căci trebuie să răsplătesc fidelitatea încă unui cititor. Transportul (curier sau Poșta Română) va fi suportat de câștigător. Ce trebuie să faci: povestește-mi în secțiunea de comentarii ce altă cameră Navitel ți-ai dori să folosești și de ce, ce nevoi îți acoperă. N-ai să o primești de la mine, dar am să fac o idee despre ce se cere în piață. 🙂 Găsești AICI toate modelele de camere auto DVR de la Navitel. Încă o dată, nu îmi plac tragerile la sorți, așa că voi alege câștigătorul cu cel mai ferm/constructiv/logic comentariu. Folosește, te rog, o adresă de email validă.

Marchează comentariul cu #giveawaynavitelr200 sau și cu #concurslicentanavitel, dacă vrei să participi și la concursul de licențe Navitel Navigator.

Concursul este deschis până joi, 8.11.2018, ora 23.59, comentariile sunt sub moderare.

Total
1
Shares
15 comments
 1. #giveawaynavitelr200 #concurslicentanavitel
  NAVITEL R1000 mi-ar placea 🙂 De ce? Pentru ca este mic si puternic. DVR-ul întregistrează FullHD. Are rezoluție video: 1920х1080 FullHD, deci o imagine excelenta!

 2. NAVITEL RE900
  Material pentru lentile: sticlă cu 5 straturi
  Unghi de vizualizare: 140°
  Rezoluție video: 1920×1080 FullHD
  Senzor de cameră: OmniVision OV 2710
  Procesor: MTK8382 Cortex-A7 Quad Core, 1,3 GHz
  Dimensiune ecran: 5 ”
  Slot SD / SDHC: până la 64 GB
  Slot pentru card micro-SIM
  Hărți: 43 de țări europene, Rusia, Belarus, Kazahstan și Ucraina
  Actualizări gratuite ale hărților

  La asa specificatii, oare ce iti poti dori ceva mai mult? Faptul ca este 2 in 1 are avantajul ca nu mai folosim 2 echipamente, ci doar unul foarte performant si util.

  #giveawaynavitelr200 și #concurslicentanavitel

  1. Pentru că suntem pe aceeași lungime de undă când vine vorba de un model de cameră video pe care mi l-aș dori la teste, te desemnez noua deținătoare a camerei Navitel R200. Vezi detalii pe mail. Mulțumesc pentru participare!

   1. Salut! Mie nu imi inregistreaza pe sd card.daca vreau sa vad un eveniment il pot vedea doar pe camera.daca scot cardul si il pun intel apare ca e gol.am facut formatare tot.si 2 nu filmeaza in bucla la un momendat imi spune lipsa spatiu si trebuie sa formatez iar.nu stiu ce ar trebui setat la ea.

    1. Salut, George!

     Ai încercat să citești sd cardul și pe un laptop/PC? Se întâmplă același lucru?
     Iar legat de filmarea în buclă, trebuie să fie undeva în setări o opțiune de a dezactiva blocarea tuturor clipurilor. De regulă, de aici se trage problema, că ce e blocat se păstrează. Vezi aici (fișier .pdf, de la pagina 53) detalii despre înregistrarea în buclă și blocarea fișierelor.
     Cele bune și la mulți ani!

     Mulțumesc pentru vizită!

 3. Am achiziționat aceasta camera de bord,dar am o problema…atunci cand scot cardu din camera si il pun in telefon mi se sterg toate filmarile de pe card…ma poate ajuta cineva cu aceasta problema?

  1. Legat de stergerea fisierelor la introducerea in telefon, am patit-o de 2 ori, pana m-am prins care e rezolvarea: cardul trebuie formatat in telefon.
   Dupa formatarea in telefon se poare folosi in camera si la reintroducerea in telefon va fi recunoscut fara probleme. Atentie, daca ulterior se formateaza cardul in camera, cele 2 directoare create la formatarea in telefon ( lost.dir si android data) vor fi sterse si va reaparea problema stergerii inregistrarilor in telefon + mesaj “card deteriorat”.
   Foarte important este sa fie scos cardul din camera doar atunci cand nu este in uz (camera oprita, senzor g si senzor de miscare dezactivati pentru a fi sigur ca inregistrarea nu porneste accidental in timpul extragerii cardului).

 4. Am cumparat de curand aceasta camera, dar de fiecare data cand o deschid imi cere sa formatez cardul… il formatez si nu se intampla nimic, tot la fel cand dau ok pentru inregistrare imi cere iar sa formatez cardul… nu stiu care o fi problema, ma gandesc sa ii fac retur!

 5. Am cumpărat această cameră și am o problematica cu ea, se tot oprește în timp ce mașina este în circulație. Înregistrează cam 4-6 minute și apoi se închide. Aveți o soluție pentru această problemă, vă rog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Marketing turistic și branding de destinație în România

Next Article

Chatbots, asistenți virtuali și boxe inteligente ca suport pentru rezervările de produse și servicii turistice

Related Posts
Total
1
Share