Cum plătești cu voucherele de vacanță pe card direct de pe telefonul mobil

plata contactless, vouchere vacanta

Toți emitenții de vouchere de vacanță pe card s-au aliniat cu noile tehnologii, ceea ce înseamnă că îți poți plăti vacanța în România cu cardul de vacanță, fie direct la POS-ul agențiilor de turism sau la unitățile de cazare pe care le alegi, fie online.

Plătește cu vouchere/card vacanță pe travelminit.ro

Ca să poți plăti cu tichetele de vacanță emise în format electronic (pe card) direct de pe telefonul mobil trebuie să ai un dispozitiv care știe să comunice prin NFC (Near Field Communication), funcționalitate de bază pentru plățile contactless cu telefonul, dispozitiv securizat cu senzor de amprentă sau recunoaștere facială, care să aibă instalată aplicația mobilă de Android dezvoltată de emitentul cardului sau să ai activă aplicația de Wallet pe iOS.

Vezi ofertă smartphone cu NFC

Plata cu cardul de vacanță de pe telefoanele cu Android

Pentru a plăti cu voucherele de vacanță emise pe card direct de pe telefonul mobil cu sistem de operare Android trebuie să instalezi una din aplicațiile mobile dedicate și să te asiguri că atunci când faci plata cu telefonul mobil ai, în meniul NFC, activată plata implicită cu SodexoPay, Edenred Pay sau Up Mobil Pay, după caz.

 • Cardul Sodexo Turist Pass poate fi înrolat în aplicația mobilă Card Sodexo Romania.
 • Cardul Edenred Vacanță poate fi înrolat în aplicația Edenred Pay. Edenred este singurul emitent de vouchere de vacanță pe card care a dezvoltat o aplicație dedicată pentru plățile contactless pe Android, o altă aplicație mobilă, MyEdenred, fiind disponibilă doar pentru administrarea și monitorizarea tranzacțiilor efectuate cu cardul fizic.
 • Cardul Up Vacanță poate fi înrolat în aplicația Up Mobil.

Mai jos găsești trimiteri către aplicațiile mobile de Android ale celor 3 emitenți de vouchere de vacanță pe suport electronic (pe card):

Descarcă Card Sodexo Romania Descarcă Endenred Pay Descarcă Up Mobil

Plata cu cardul de vacanță din ApplePay

Pentru a putea plăti cu cardul de vacanță prin ApplePay va trebui să-ți adaugi cardul în Apple Wallet, aplicațiile mobile de iOS servindu-ți doar ca sursă de informații asupra contului, monitorizare a tranzacțiilor sau pentru identificarea partenerilor afiliați rețelei.

Urmează pașii de mai jos pentru a adăuga cardul Sodexo Turist Pass/Edenred Vacanță/Up Vacanță în ApplePay:

 • Deschizi Apple Wallet de pe telefonul tău iOS;
 • Apeși butonul + și scanezi sau adaugi manual datele cardului;
 • Urmărești restul instrucțiunilor. 🙂

Descarcă Card Sodexo Romania Descarcă MyEdenred Descarcă Up Mobil

ATENȚIE! Pentru a putea face plăți cu cardul de vacanță direct de pe telefon, acesta trebuie activat întâi la un dispozitiv POS prin introducerea PIN-ului. Mind fuck! cel puțin pentru cardul de vacanță, pe care-l folosești o dată într-un an.

Rezervă online și plătește offline cu cardul de vacanță

Plătește offline cu cardul de vacanță Sodexo

Dacă beneficiezi de vouchere de vacanță pe card Sodexo Turist Pass, îți poți planifica vacanța la unități de cazare afiliate Sodexo prin intermediul booking.com, urmând pașii de mai jos:

 • Intri direct pe booking.com/SodexoRomania și te loghezi în cont sau iți faci un cont nou;
 • Cauți, selectezi și rezervi locația dorită dintre cele semnalate Sodexo;
 • Plătești cu tichetele de hârtie sau cu cardul de vacanță Turist Pass atunci când ajungi la cazare, direct in locație.

Campania este în derulare până pe 28 februarie 2021.

CITEȘTE ȘI: Cum plătești un avans pentru o rezervare pe booking.com ce nu necesită validarea unui card

Cu puțin efort poți folosi cardurile de vacanță și pentru planificarea vacanțelor în România la partenerii afiliați Edenred sau Up România, astfel:

 • Verifici rețeaua de parteneri de pe site-ul emitentului cardului tău de vacanță și identifici unitatea de cazare care acceptă plata prin vouchere de vacanță pe hârtie sau printr-unul din cardurile Sodexo Turist Pass, Edenred Vacanță sau Up Vacanță;

Parteneri Sodexo Turist Pass Parteneri Edenred Vacanță Parteneri Up Vacanță

 • Cauți unitatea de cazare identificată mai sus pe booking.com și te asiguri că rezervarea este gratuită și plata sejurului se face la unitatea de cazare, în timpul sejurului;
 • După ce se confirmă rezervarea, contactezi unitatea de cazare prin mesageria booking.com și verifici dacă acceptă plata cu vouchere de vacanță, fie pe hârtie, fie pe card;
 • În funcție de răspuns, stai liniștit/ă și aștepți vacanța sau te reorientezi.

Plătește offline cu orice card de vacanță

Indiferent de tipul cardului de vacanță, îți poți valorifica voucherele de vacanță pe card în cadrul agențiilor de turism cu sedii în orașul tău de reședință.

Plătește online cu cardul de vacanță

Același lucru este valabil și pentru agențiile de turism, cu mențiunea că unele chiar acceptă plata online. Și în acest caz se completează un formular online rezervare în care se alege plata cu unul din cardurile de vacanță. Odată confirmată rezervarea, agentul sau consultantul de turism îți va trimite via email un link de plată unic cu un formular în care introduci datele cardului ca pentru orice plată online cu cardul.

Plătește cu vouchere/card vacanță pe travelminit.ro

În articolul dedicat voucherelor de vacanță, am completat cu faptul că valabilitatea voucherelor de vacanță acordate în perioada martie 2019 – decembrie 2019 a fost prelungită prin lege, acestea putând fi utilizate până pe data de 31 mai 2021. De asemenea, voucherele de vacanță se vor emite în continuare, dar numai pe card.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
tocan de oaie

Tocanul de oaie de pe Transalpina și Cascada Scoruș din Munții Căpățânii

Next Article
TTRVirtual

Târgul de Turism al României s-a virtualizat. Peste 100 de expozanți sunt așteptați în plaforma #TTRVirtual2021

Related Posts
Total
0
Share