Review Garmin Instinct 2 Solar

În primăvara lui 2022, cei de la Garmin au completat seria Instinct cu un nou model: Garmin Instinct 2. Văzusem prima variantă a modelului la cineva care se declara foarte mulțumit de el și așa mi-a surîs ideea de a face un upgrade de la Canyon Wasabi.

De ce Garmin Instinct?

Inițial voiam să iau prima versiune de Garmin Instinct, dar între timp m-am reorientat către versiunea solară din 2022, Garmin Instinct 2 Solar, ediția standard. Am fost atras de ideea de a avea un ceas cu încărcare solară și funcție de plăți contacless pe lângă opțiunile de monitorizare a mai multor activități și funcția de navigație GPS.

Prin septembrie 2022, l-am găsit la un preț bun la Decathlon și n-am mai stat pe gânduri. Am fost motivat și de faptul că Canyon Wasabi-ul se bloca în timpul activităților în condiții extreme (temperaturi ridicate) și pierdeam traseul înregistrat, iar monitorizarea înotului se rezuma la sesiuni de maxim 30 minute și la înregistrarea timpului de înot. Ba chiar am profitat de opțiunea de a-l achita în 3 rate egale, fără alte adaosuri, prin serviciul Oney.

Garmin Instinct Solar 2, unboxing

Construcție Garmin Instinct 2 Solar

După 6 luni de zile de purtat aproape zilnic, pot spune că sunt super mulțumit de el. Da, poți spune că, man, îți retrăiești copilăria?, dacă te uiți la cum arată. Important e că eu pot trăi cu asta. Și că butoanele sunt încorporate în body-ul ceasului, nexisintând posibilitatea să se apese accidental. Cel puțin nu așa de des cum se întâmpla la Canyon Wasabi.

Canyon Wasabi vs Garmin Instinct 2 Solar
Comparație dimensiune între Canyon Wasabi, 48mm, 1.3″ și Garmin Instinct 2 Solar, 45 mm, 0.9″

Carcasa ceasului e din polimer ranforsat cu fibre şi întărită chimic, iar partea de cadran este protejată de o sticlă Corning® Gorilla® rezistentă la zgârieturi, 2 elemente care fac ceasul perfect pentru stilul meu de a fi. Cu toate că am talentul în a zgâria sau abuza ceasurile, lovindu-le fie de un toc de ușă, fie de o muchie de perete, unde mai pui că meșteresc diverse cu ceasul la mâna, Garmin Instinct 2 Solar a rezistat fără probleme până acum.

Dacă ești un purtător de ceas care pune mare preț pe cum e organizat display-ul, îți poți descărca și alte fețe de ceas pe lângă cele standard din aplicația Garmin Connect IQ Store. Eu sunt mulțumit cu fețele de ceas implicite de pe ceas.

Ceasul are curea de silicon. Personal, am avut ceva probleme cu ea, în special în zilele călduroase, și m-am ales cu iritații la încheietură. Ceasul vine în 2 dimensiuni, de 40 și de 45 mm. Gama Instinct se mai găsește și în edițiile Camo, Tactical, Surfing și dezl (pentru șoferii profesioniști).

Funcții pe care le folosesc cel mai frecvent pe Garmin Instinct 2 Solar

În tot acest timp l-am folosit pentru a-mi înregistra traseele de bicicletă, pentru a-mi monitoriza sesiunile de înot (nu atât de mult pe cât mi-aș fi dorit) și pentru monitorizarea somnului și a plimbărilor (în nr. de pași). Evident, ceasul știe mult mai multe decât atât, dar necesită ceva timp pentru acomodarea cu toate funcțiile lui, meniul e destul de stufos.

Cât despre înregistrarea GPS a rutelor, o oră de tracking de acest fel reduce cu una – două zile autonomia bateriei. Zic una – două zile pentru că depinde și cât de mult caută semnal GPS.

Ce mai poți face pe partea de navigație GPS e să îți memorezi locația curentă pentru ca mai târziu să te poți întorce cu ajutorul navigației GPS la punctul de start. Softul ceasului știe să ofere indicații de orientare GPS turn by turn.

Detalii activitate MTB pe Garmin Instinct 2 Solar

Monitorizarea sesiunilor de înot

Am mai folosit Garmin Instinct 2 Solar pentru monitorizarea sesiunilor de înot. La monitorizarea acestei activități am observat că, după 4 ture de bazin, pe a 5-a o sare (repetat de câteva ori). Nu bag mâna în foc, dar e posibil ca întoarcerea din capătul bazinului să nu fie detectată de senzorii de mișcare – nu mă întorc precum înotătorii profesioniști, ci mă opresc din înot și schimb ușor direcția.

De reținut că poți seta lungimea bazinului, poți opta pentru monitorizarea pulsului în timpul înotului, iar softul îți calculează scorul SWOLF pe baza parametrilor înregistrați în timpul înotului. De asemenea, poți opta să îți recunoască automat pauzele din timpul înotului, lucru valabil, de altfel, și pentru celelalte sporturi.

Te poți scufunda cu ceasul până la o adâncime de 100 m (10 ATM).

Confirmare finalizare sincronizare activitate de înot cu Strava pe Garmin Instinct 2 Solar

În afară de activitățile de mai sus, l-am mai folosit pentru timere, alarme și cam atât. Cum îți monitorizează pulsul continuu, chiar și în modul inteligent, vei primi alerte de puls crescut/scăzut.

Din meniul Activități poți opta pentru o grămadă de sporturi, iar dacă nu sunt le poți adăuga prin aplicația Garmin Connect.

Timp să ai să-i descoperi toate funcționalitățile.

Încărcarea solară pe Garmin Instinct 2 Solar

Bateria ceasului are o autonomie de 27 zile, fără a lua în calcul ceea ce se suplimentează prin încărcarea solară, asta pe modul Inteligent. Dacă vrei să-ți monitorizezi pulsul și nivelul oxigenului din sânge la secundă, autonomia bateriei se reduce la 11 zile per încărcare.

Pentru ca încărcarea solară să funcționeze la parametrii maximi trebuie să fii în câmp deschis iar soarele să bată direct pe ceas, iar din acest punct de vedere ceasul e construit să reziste la temperaturi ridicate și nu numai. Producătorul îi garantează funcționarea în intervalul de temperatură -20 și 60 de grade Celsius.

Din interfețele ceasului poți opta pentru afișarea graficului de intensitate solară pe ecranul ceasului

Plăți contactless cu Garmin Instinct 2 Solar

O altă opțiune care m-a convins să-l achiziționez a fost funcția Garmin Pay. Nu merge cu ING, dar merge cu Revolut. ???? Această funcție se regăsește doar pe variantele Solar ale gamei Garmin Instinct. Cardurile se introduc și se salvează în aplicația Garmin Connect.

Aplică pentru ING Gold Înregistrează-te în Revolut App

Ceasul se sincronizează printre altele cu Strava și alte aplicații de activity tracking precum Sigma Ride. Sincronizările pot fi bidirecționale.

La momentul publicării acestui articol, găsești ceasul la un preț destul de bun pe Vexio.ro (1.788,99 lei) sau pe eMag (1.899,00 Lei). E de urmărit și în alte părți, căci am observat că există campanii de reduceri, probabil gestionate de brand, căci nu îl găsești la un preț bun în 2 locuri în același timp.

Garmin Instinct 2 Solar Cumpără de pe Vexio.ro Garmin Instinct 2 Solar Cumpără de pe eMag.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Cum închiriezi o mașină online

Next Article

Tură MTB pe bucla de NNV Scroviștea prin Câmpia Vlăsiei

Related Posts
Total
0
Share