Review Flextail MAX REPEL S, aparat anti-țânțari portabil cu funcție de power bank

Review Flextail Max Repel S

Odată ce portabilitatea dispozitivelor electronice a luat amploare, inclusiv aparatele anti-țânțari și-au făcut loc fie în bagajul de camping, fie în rucsacul de drumeție. Aparatul anti-țânțari Flextail Max Repel S îndeplinește astfel de caracteristici și se laudă cu eficiență împotriva țânțarilor, în 2 moduri de funcționare: camping și aer liber.

Flextail Max Repel S funcționează pe același principiu ca și aparatele anti-țânțari de priză: încălzește o placă pe care se pot pune 2 pastile de țânțari. Singura diferență aici e că o face cu ajutorul unui acumulator integrat și nu direct de la rețeaua electrică.

Caracteristici

Aparatul anti-țânțari are ~ 13 cm lungime, ~ 5 cm lățime și ~ 3 cm grosime și doar 200 de grame. Are protecție IP65, ceea ce îl face rezistent la șocuri și la stropeli accidentale cu apă.

Este un aparat anti-țânțari format dintr-un acumulator conectat la un cap de încălzire cu grilaj de protecție. Pastilele se plasează între placa de încălzire și grilajul exterior. Acumulatorul aparatului anti-țânțari are o capacitate declarată de 9600 mAh.

Cum funcționează Flextail Max Repel S?

Flextail Max Repel S poate funcționa în două moduri:

  • modul camping (în interiorul cortului) cu o autonomie a acumulatorului de 13h și o rază de acoperire de 3m de jur împrejurul său;
  • modul aer liber cu o autonomie a acumulatorului de 7h și o rază de acoperire de 9m de jur împrejurul său.

Aparatul anti-țânțari se deschide în modul camping (led verde) la dubla apăsare apăsare a unui buton din parte de jos a dispozitivului.

Trecerea de la modul aer liber (led roșu) se face printr-o simplă apăsare a aceleiași buton.

Placa de încălzire poate ajunge la temperaturi între 110 (modul camping) și 165 de grade Celsius (mod aer liber) în 50 de secunde, zice producătorul.

Eu am așteptat vreo câteva minute până să măsor temperatura pe plăcuța de încălzire fără pastilele anti-țânțari. Temperatura măsurată a fost de doar 37 de grade Celsius. Am confirmat asta și prin verificarea tactilă (am putut pune mâna pe compartimentul de încălzire fără probleme).

Aspecte practice

Pentru teste am folosit pastilele anti-țânțari Flextail recomandate de producător, pastile ce pot fi eficiente până la 10 ore în zilele fără vânt. Eficiența maximă este prezentă totuși într-un interval de 4-6 ore de utilizare.

O pastilă Flextail conține 5 mg aletrin și 5 mg meperflutrin, compuși sintetici din clasa de insecticide piretroide. Un set de 10 pastile pentru țânțari costă ~ 50 de lei.

Cu pastilele în cele două fante, temperatura de funcționare ajunge până la 41 de grade Celsius, indiferent de modul de funcționare. În același timp, zona din jurul capului de încălzire ajunge până la 80 de grade Celsius.

Temperatura incalzire pastile anti-tantari la Flextail Max Repel S

Spre comparație, și un aparat anti-țânțari de priză generează tot o temperatură de încălzire a pastilei de aproximativ 41 de grade Celsius cu pastila introdusă în capul de încălzire.

Odată încălzite, pastilele emană vapori ce rezultă într-o suprafață uleioasă în zona capului de încălzire. Mirosul emanat se simte doar de la mai puțin de 10 cm față de aparatul anti-țânțari.

Flextail Max Repel S

Mai jos vezi cum arată pastilele după 4h, respectiv 7h de ardere.

De asemenea, mai jos vezi cum arată o pastilă folosită Flextail în comparație cu una scoasă din ambalaj.

Merg și alte pastile de țânțari ce funcționează în aparate anti-țânțari cu emanare de compuși chimici prin încălzire, atât timp cât nu sunt mai subțiri de 3 mm. Altfel nu vor fi încălzite suficient pentru a funcționa. Dimensiunile pastilelor recomandate de producător sunt 3.51 x 2.21 x 0.28 cm.

Cât de eficient este Flextail Max Repel S?

Împotriva țânțarilor

Am testat aparatul anti-țânțari Flextail Max Repel într-o curte de aproximativ 200 mp cu gazon, plante decorative și copaci.

De obicei, după ora 17:00 începeau să roiască țânțarii tigru pe la uși și geamuri. Mulți, nu glumă, că de fiecare dată când ies mă ciupesc în zona gleznelor.

În modul aer liber (fără vânt), aparatul ajută la îndepărtarea țânțarilor, dar nu complet (în proporție de 50-60% aș zice eu). Confirm că roiurile s-au diminuat și înțepăturile în zona gleznelor au fost mai puține.

Tind să cred că în acest mod eficiența este sub 9m de jur împrejurul lui. Am scăpat aproape complet de țânțari în momentul în care am ars zaț de cafea.

Concluzia este că funcționează eficient în combinație cu alte soluții, inclusiv repelent anti-țânțari pentru piele.

Autonomie acumulator aparat anti-țânțari

Bateria aparatului anti-țânțari are autonomia declarată de producător pentru utilizarea sa principală.

Ce nu are aparatul anti-țânțari e o modalitate de a vedea la nevoie nivelul bateriei. Poți vedea asta doar când conectezi aparatul la o sursă de energie, pe o gradație de 4 leduri luminoase plasate deasupra portului de alimentare USB-C.

Lucru care nici măcar orientativ nu poate fi numit, căci după 4h de funcționare 3 leduri din 4 erau aprinse. Ceea ce nu a fost corect, căci acumulatorul nu era nicidecum la 75% din capacitate. Am remarcat asta în momentul în care am folosit Max Repel S ca power bank și, după câteva minute, s-a consumat de tot.

Nivelul bateriei este afișat corespunzător în timp ce aparatul anti-țânțari este alimentat de la o sursă de energie.

Ca power bank

Ca power bank se încarcă complet în 5h 45m. Producătorul zice că alimentarea se face la maxim 5V cu 3.5A.

Eu l-am reîncărcat cu ajutorul unui încărcător de rețea Anker PowerPort+ printr-un port compatibil IQ Charge, cu by-pass printr-un dispozitiv de testare PortaPow USB Power Monitor V3, ieșire SmartCharge. Alimentarea s-a făcut la 4.85V cu 1.2A, aceasta fiind o limitare a monitorului de alimentare pe portul USB folosit.

Conform datelor înregistrate de monitorul de alimentare, capacitatea reală a power bank-ului este de 6849 mAh. Concluzia este următoarea: eficiența lui în a alimenta alte dispozitive este, probabil, undeva la 74% din capacitatea reală.

Acumulatorul Flextail Max Repel S s-a încărcat la 25% din capacitate în 2h, până la ~50% în alte 2h ore și până la 100% în alte 2h.

Am încărcat cu el un Samsung Galaxy S24 Ultra de la 28% (1400 mAh) la 78% (3650 mAh) în puțin peste 40 de minute. Capacitatea declarată a bateriei de pe Samsung Galaxy S24 Ultra este de 5000 mAh. Telefonul a depistat power bank-ul ca având capacități FastCharging.

Îl găsești online la eMag la prețul de 180 lei.

Ca alternative te poți orienta către varianta mai scumpă a Flextail Max Repel, pe care o găsești pe eMag, la Decathlon sau pe site-ul Flextail Romania.

De asemenea, te poți orienta către produse similare de la alte branduri, precum:

  • Nitecore EMR10, care funcționează pe același pricipiu de încălzire a pastilelor de țânțari plus ultrasunete,
  • sau Thermacell MR300, care funcționează cu cartuș de gaz și rezervor de repelent.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Plaja 23 August

Plaja 23 August, alternativă pentru plajele din stațiunile Neptun, Jupiter și Venus

Related Posts
Total
0
Share