Review boxă portabilă Tronsmart Element Groove

Tronsmart Groove, Force Mini
Tronsmart Element Groove (Force Mini)

Tronsmart Element Groove este o boxă portabilă cu conexiune prin Bluetooth potrivită pentru cei ce petreac mult timp în aer liber, chiar și pe vreme ploioasă. Având în vedere faptul că acest blog pune mare accent pe mobilitate, indiferent că vorbim de ieșiri la grătar, la piscină, escapade cu cortul la munte sau la mare, citybreak-uri sau vacanțe de tot felul, cei de la Tronsmart mi-au propus pentru testare acest model. L-am acceptat și iată-mă față în față cu această mică mașinărie de entertainment.

Ce conține cutia?

Săr peste unboxing, menționez doar faptul că boxa vine la pachet cu cablul de alimentare USB-A la USB-C, cablu audio auxiliar cu jack 3.5 și un șiret de agățat.

Cum arată boxa?

Este destul de robustă, mult mai mare decât JBL Go, dar poate fi cuprinsă și susținută cu o singură mână.

Tronsmart Element Groove vs. JBL Go

Are formă octogonală, ca un pătrat cu colțurile teșite, și este îmbrăcată într-o membrană protectoare de cauciuc, ceea ce o face rezistentă la stropit de apă, ploaie și chiar o submersie rapidă în apă, fiind IPX7 waterproof, dar și șocuri. În cazul meu a trecut deja testul copilului, care a reușit să o convingă pe mamă-sa să o des jos de pe birou ?. It’s working fine! Singurul inconvenient pe care l-am remarcat la acest cauciuc, care împreună cu sistemul de prindere îi dă și aspect rugged, e că atrage praful și scamele ca un magnet. Așadar, dacă o iei cu tine pe plajă sau la grătar, așteaptă-te să-și piardă obrazul fin cu care te surprinde când o scoți din cutie.

Ca și aspect general are forma unui cub turtit. Pe o față are difuzorul principal (driver), iar pe cealaltă un radiator pasiv, ce are ca scop preluarea presiunii ce se formează în carcasa boxei, odată cu redarea muzicii în difuzor și eliberarea acesteia fără vreo intervenție electronică, punând astfel în evidență frecvențele joase, adică, pe limba muritorilor de rând, bass-ul, fără a distorsiona sunetul mai mult de 1%. Difuzorul este protejat de o plasă metalică, iar radiatorul este lăsat expus.

Tronsmart Element Groove Front Driver
Tronsmart Element Groove Back Passive Radiator

Nu găsesc o problemă la asta, atât timp cât nu o ții expusă în timp ce mergi cu bicicleta sau faci drumeții. Plus de asta, e retras față de ultimul plan al feței, și ar putea fi afectat doar dacă cade pe teren cu iregularități (teren stâncos, cu rădăcini etc.). Care crezi că ar fi șansele să cadă și să se bușească radiatorul?

Control

În partea de sus a boxei se găsesc butoanele de control: butonul de pornit/oprit, butonul de pauză/comutat pe modul card, răspuns apel sau împerecheat cu o altă boxă Tronsmart Element Groove, butoanele de volum (+/-).

Așa cum ai remarcat deja, boxa poate reda de pe un SD card de până la 64 GB, fără a fi dependentă de telefon. Slotul de card se găsește pe partea cu radiatorul pasiv, deasupra acestuia, într-o încăpere sigilată de un capac de cauciuc, alături de mufa USB-C și mufa jack mamă.

Tronsmart Element Groove Connectivity

Având mufă jack mamă, cu cablul auxiliar ce vine în pachet poți conecta la boxă dispozitive ce nu au funcție Bluetooth: music playere vechi, casetofoane etc.

De asemenea, dacă vrei să faci atmosfera mai intensă, poți conecta două boxe Tronsmart Element Groove la același dispozitiv de redare a muzicii, acestea având integrată tehnologia True Wireless Stereo (TWS). Boxele se conectează cu telefonul prin Bluetooth 4.2 cu tehnologie Endpoint Detection and Reaponse (EDR). Raza de acțiune a boxei față de telefon este de 30 de metri.

Versiunile noi au integrată tehnologie Bluetooth 5.0, ceea ce le permite să preia comenzi pentru asistentul virtual de pe telefon.

Portul USB-C suportă o putere de încărcare de 5V/1A, iar bateria încorporată are o capacitate de 2500 mAh.

Performanțe

Trebuie să recunosc că pe Tronsmart Element Groove găsesc bass-ul mult mai echilibrat și sunetul mai clar decât pe Tronsmart Element T6, indiferent de ce gen de muzică aș asculta sau la ce volum.

Indiferent de cum este boxa promovată de către producător, sfatul meu e să nu deranjezi animalele în drumețiile tale. Ascultă muzică la cort, în surdină, la grătar, la piscină, în camera de hotel, dar nu în timp ce străbați munții sau umbli prin oraș. Nici măcar atunci când mergi pe bicicletă.

De când am primit în teste boxa (cam o lună) nu am fost nevoit să o încarc, în condițiile în care ascultăm muzică zilnic, câte 20-30 minute. Conform specificațiilor, reîncărcatul durează în jur de 2 ore jumătate, iar redarea muzicii la un volum de 60-70% îi asigură o autonomie de 24 de ore.

Personal, dacă ar fi să car boxa după mine, aș folosi o carabinieră ușoară, căci șiretul este alunecos și nu prinde bine.

Cred că ăsta e cel mai puțin elaborat review pe care l-am făcut, dar chiar nu am ce comenta asupra calității sunetului. Poziționez Tronsmart Element Groove peste Tronsmart Element T6 și o prefer acesteia. Plus de asta are protecție IPX7 și rezistă la umezeală, ceea ce o face utilă în condiții atipice de utilizare.

Găsești boxa în magazinul oficial de pe AliExpress, al prețul de aproximativ 20 USD, cu posibilitate de livrare din Polonia, Germania sau Spania, sau pe eMag, la prețul de 110 lei. Prețurile sunt valabile la publicarea acestui articol.

CUMPĂRĂ DE PE ALIEXPRESS CUMPĂRĂ DE PE eMag

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
stauincasa

#stauîncasă, viața e frumoasă

Next Article
antreprenor

În plină criză, am pășit în zona antreprenoriatului

Related Posts
Total
1
Share