#stauîncasă, viața e frumoasă

stauincasa
#Stauincasa, visual de Alexu Toader, Hello Menthol

visual by Alexu Toader, Hello Menthol!

Gândurile ar trebuie să fie singurele care zburdă libere zilele acestea, tu, cel fizic, trebuie să stai acasă. E musai, căci altfel nu faci decât să prelungești atâta agonia ta, cât și a altora.

Ai tot timpul la dispoziție să te gândești încotro vrei să mergi după ce se pune capăt acestei pandemii, ai timp să-ți faci planuri despre cum ajungi acolo: roadtrip, biketrip, cu trenul, cu mașina etc. Ai timp să te gândești cum poți tu impacta cât mai puțin locul pe care urmează să-l vizitezi, căci ai văzut ce face supraturismul din destinații: distruge natura, dar modifică și natura oamenilor, le alterează umanitatea și, în loc să te invite la ei la masă, te alungă cu pietre. Îmi aduc aminte și acum mesajul pe care l-am întâlnit spre una din intrările din Parc Guell din Barcelona: Fuck You Tourists! Go Home!

Acasă e locul spre care trebuie să te focusezi acum. Acasă e familia ta acum, iar dacă nu este încă, e momentul să-i convingi să stea acasă … oriunde sunt ei împrăștiați. Stând acasă îi ajuți, în primul rând, pe ai tăi, dar și pe alții să rămână sănătoși.

Staycation, da! Dus la extrem. Învață de la cei mici. S. mă plimbă într-un roadtrip interminabil, zi de zi, mă duce în excursie, ne facem împreună bagajele … în joacă.

Știi, poți face atât de multe stând acasă. Îți mai aduci colecția aia de reviste pe care ai strâns-o și abia ai avut timp să o răsfoiești? Dar de cărțile alea stivuite prin bibliotecă și dulapuri? E timpul să te arunci într-o altfel de călătorie, să-ți antrenezi mintea și să scoți din sertărașele ei amintiri despre locuri pe care le-ai văzut, lucruri pe care le-ai făcut, oameni pe care i-ai întâlnit. Știi meme-ul ăla: cineva să reinstaleze 2020, că are un virus; în realitate, bă-i Ninja, nu e chiar așa, dar îi poți da tu creierului o defragmentare, iar naturii un reset. Da, ai văzut că poți respira aer de munte la câmpie, că apar pești în ape mai deunăzi tulburi!

Tot te mănâncă să călătorești? Fă-o prin simțuri, bea o cafea bună, bea un vin, bea o bere, gătește un preparat specific destinației pe care o ai pe listă. Experimentează destinația înainte să ajungi acolo! Fă un tur virtual!

Munții ăia de îți taie răsuflarea, plajele alea pe care pozează influencerițe dezbrăcate și statuile și monumentele pe care le călăresc pseudoturiștii nu pleacă nicăieri, doar iau o pauză … de Facebook și Instagram.

Iar dacă ți-ai luat deja o vacanță printr-o agenție de turism … stai acasă, dar nu anula, reprogramează. Nu, nu vrea nimeni să-ți dea țeapă! Nu-i mai stresa pe bieții agenți și consultanți de turism să-ți restituie banii, nu faci decât să-i trimiți mai repede acasă, adică să-i lași fără loc de muncă. Sunt oamenii loviți în primul val al nenorocirii ăsteia.

Stai acasă, reprogramează-ți vacanța, căci vei avea nevoie! Focusează-te pe ce-i important acum, ai grijă de semenii tăi!

Eu #stauîncasă! Tu ce ai ales? OK, înțeleg, nu ai stare! Atunci dă o geană pe siteul ăsta https://placestovisitthisweekend.com/, sunt sigur că vei găsi ceea ce cauți.

Micro-campanie a bloggerilor din sfera turismului de conștientizare a problemei Covid-19

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Strada in Tryavna

Pe urmele Renașterii Bulgare. Treavna

Next Article
Tronsmart Groove, Force Mini

Review boxă portabilă Tronsmart Element Groove

Related Posts
Total
0
Share