map24.com, hartă online și planificator de rută

harta manastiri romania

Vă supun atenţiei map24.com, un route planner pe care l-am descoperit de curând. Este vorba de un instrument util în cazul în care se doreşte stabilirea unui traseu între două puncte de interes, în scopuri turistice sau de business.

ATENȚIE: map24.com a fost închis în septembrie 2011. Compania care a dezvoltat map24.com a fost achiziționată în 2007 de către Navteq. În 2011, Navteq a fuzionat cu Nokia și a fost închis. map24.com direcționează acum către here.com, un produs deținut de către un consortiu format de Audi, BMW și Mercedes, alături de Navinfo, Tencent, GIC Private Limited și Intel.

map24.com oferă hărţi detaliate pentru Europa, America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu si Australia. Toate rutele pot fi salvate pe contul utilizatorilor (înregistrarea este gratuită), aceştia putând opta pentru obiectivele ce pot fi afişate, ca de exemplu staţii de alimentare, aeroporturi, hoteluri, bănci etc.

În cazul unui anume traseu, utilizatorii pot opta pentru tipul de căi de acces (drumuri comunale, sosele nationale, autostrazi etc.), putând înscrie în aplicaţie şi o viteză medie pentru fiecare cale de acces în parte, dealtfel ei pot vizualiza indicaţiile oferite de aceasta în ceea ce priveşte parcurgerea drumului (road map). Aplicaţia afişează durata de parcurgere a rutei/traseului şi distanţa (în mile sau kilometri, după preferinţele utilizatorilor).

Folosindu-se de instrumentele aplicaţiei, utilizatorii pot măsura distanţe în linie dreaptă, pot combina harta drumurilor cu cea din satelit, pot mări anumite zone, pot vedea traseul în format 3D, iar prin simplul click pe un anume punct de pe hartă pot afla informaţii sumare ca numele străzii, oraşul, zona etc.

Pentru mai multe informaţii despre astfel de aplicaţii vedeţi şi Rolul GIS în e-tourism.

buton, albastru, harta

Total
0
Shares
6 comments
  1. Pingback: Distances between cities « Digital Guide
  2. Pingback: GIS, tururi virtuale şi alte resurse | Ghid Turistic Digital 2.0
  3. Pingback: Start-Up School BCR şi-a ales premiantul: triptime.ro | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Padurea Rosu, Chiajna

Salvati padurea! II

Next Article

SIG si Pagini Aurii

Related Posts
Total
0
Share