Jurnal de călătorie: Budenheim (2008)

Articol preluat integral pe blogul travelbuzz.ro

Şi-am zburat, în cele din urmă, cu Tarom până la Frankfurt, iar de acolo destinaţia călătoriei mele şi punctul de plecare în micile escapade turistice a fost Budenheim.

Budenheim este un mic orăşel la vreo 8 km, în NV-ul Mainz-ului. Unul foarte liniştit că nici nu îţi dai seama dacă locuieşte cineva acolo. În seara de Anul Nou mi s-a confirmat faptul că orăşelul este locuit întradevăr … au ieşit oamenii în stradă, la dat cu artificii şi la o cupă de şampanie.

Budenheim este un fel de Pipera/Tunari/Voluntari pentru clasa medie ce îşi are locul de muncă în Mainz sau Frankfurt, un oraş din Valea Rinului cu case până în marginea străzii, aşa cum vezi în satele săseşti de prin Transilvania. Autobuze străbat oraşul din jumătate în jumătate de oră (la oră fixă), aşa cum e trecut în orarul autobzelor afişat în fiecare staţie, un tren regional, la fel de promp ca şi autobuzele, o poştă săracă în cărţi poştale cu reprezentări ale obiectivelor locale sau din împrejurimi, dar dotată cu automat de timbre care te scuteşte de dialogul cu personalul plictisit şi necunoscător de limbă engleză.

DSC09334

Principalul punct de atracţie este Lenneberg-Wald, o pădure arie protejată a naturii din cauza solului nisipos şi a unor specii de pini şi stejari care rezistă în acest sol. Pe lângă panourile lor care spun că pădurea este frate cu româ… neamţul, se mai găsesc panouri informative cu speciile de plante şi vieţuitoare care îşi fac veacul pe acolo. Pădurea este amenajată pentru a mulţumi atât pe deţinătorii de canine şi cabaline, precum şi pe cei pasionaţi de jogging, nordinc walking sau biking sau pur şi simplu de plimbări în aer liber. La marginea pădurii este amenajată o parcare pentru cei mai comozi din fire, care nu îşi pot deplasa târtiţa decât cu maşina până acolo.

Nu mare mi-a fost mirarea ca, din loc în loc, să văd trunchiuri de copaci (doborâţi probabil de vânt sau de vreme) sculptate în fel şi chip, aşa cum sunt cele din parcul circului Globus.

Şi cum nemţii pun mare accent pe educaţia ecologică, în Budenheim există şi un centru de educaţie ecologică pentru copii, chiar în apropiere de Lenneberg-Wald.

Dacă traversezi pădurea, dinspre Budenheim, în cel mult 20-25 de minute poţi ajunge în Mainz-Gonsenheim WildPark, o grădină zoologică amenajată în mijlocul pădurii, cu acces gratuit. Spre deliciul copiilor, animalele pot fi hrănite cu hrană preparată special ce poate fi ridicată contra sumei de 1EUR de la automatele ce se găsesc în zonă.

În seria Jurnal de călătorie urmează Mainz, Ffrankfurt, castelele de pe Valea Rinului (în special Marksburg) şi Koblenz.

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Complex balnear pe izvoarele termale din nordul Bucureştiului

Next Article

Greşeli frecvente pe semi site-urile de turism electronic (II)

Related Posts