Tulburenţe pe nişa recomandărilor de promoţii pentru bilete de avion

tulburente, avion, fulger

flightdeals.ro, blogul dedicat recomandărilor de promoţii de bilete de avion, a dispărut din peisajul online, ceea ce m-a determinat să fac un follow-up articolului publicat pe blog în decembrie 2012.

Cum fac diferite teste printre siturile de reduceri nişate pe turism, m-am abonat la newsletter-ele siturilor de reduceri despre care am scris pe blog. Mi-am adus aminte şi de blogul în cauză şi am zis că nu strică să îl monitorizez. Nu ştii niciodată de unde sare iepurele, nu?

Acum, ia blogul de unde nu-i. Intrigat de dispariţia proiectului într-un timp atât de scurt, am făcut un scurt research plecând de la pagina de Facebook (Promotii bilete avion) din care s-a născut acest proiect.

promotii, bilete avion, Facebook

Surpriza a fost să constat că pagina respectivă e acum administrată de echipa din spatele sitului eucalatoresc.ro. Cel puţin aşa se înţelege din descriere.

Ca o paranteză, am observat că vânătorii de click-uri urmăresc să pună în snipet-ul de about de pe Facebook link către paginile web de interes. Deşi nu agreez acest lucru, de data asta m-a ajutat să găsesc informaţii.

O a doua căutare pe Facebook a scos la iveală o a doua pagină de Facebook (flightdeals.ro) reprezentativă pentru blogul în cauză, pagină care are în descriere un link către o categorie de promoţii zboruri ieftine de pe tedoo.ro.

flightdeals.ro, promotii, bilete de avion

Autorul acestor articole este Dragoş Grigore, nume asociat cu pagina de Facebook flightdeals.ro într-o serie de articole de pe tedoo.ro.

Cele două situaţii de mai sus nu arată, totuşi, o preluare completă de brand, ci doar o preluare a paginii de Facebook.

La momentul actual, singurul lucru în comun pe care îl au cele două situri e firma de webdesign, justBe. În portofoliul acesteia, flightdeals.ro figurează încă din 2012.

De ce ai renunţa la o pagină de Facebook cu un număr consistent de fani, doar pentru a construi una nouă pe baza numelei de brand?

Să fi fost pagina Promoţii bilete de avion revendicată de cineva care are marcă pe combinaţia aceasta de cuvinte? Atunci şi viaromania.eu ar trebui să ia ceva măsuri.

De ce am scris despre asta? Pentru că mi-ar plăcea să cred că avem de a face cu o preluare de blog de nişă. Ar fi prima de acest gen pe nişa turism.

În ceea ce priveşte nişa recomandărilor de bilete de avion ieftine, aceasta prezintă potenţial şi e susţinută de bloggeri de călătorie ca Cezar Dumitru sau Răzvan Pascu, sau de blogurile despre aviaţie.

Foto: Caren Mack Photography, Lightning @ DFW Airport via Flickr, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

e-avion.ro, al treilea cel mai popular brand în regiunea Moldova

Next Article

It's Fly Time, din online în offline

Related Posts
Total
0
Share