Najee, gusturi orientale și belly dance

Najee, bucatarie orientala, Titan, restaurante Bucuresti

Dacă din varii motive trebuie să stai departe pentru o vreme de călătoriile ce presupun zboruri, navete, pedalat sau mers, nu-ți refuza totuși călătoriile culinare, fie ele și în orașul tău.

Pe harta culinară a Bucureștiului ai să găsești o grămadă de puncte de interes culinar: restaurante, tratorii, terase, taverne ș.a.m.d., poate toate din același grup, cum e Najee.

Dacă știi Taverna cu Raci sau Restaurant Santorini, n-ai cum să nu fi auzit și de Najee. E parte din același grup de restaurante.

Cum ca blogger am parte de pișcotăreli din astea, zic să îmi spăl păcatele și măcar să recunosc că nu le refuz, că altfel n-aș mai avea ce să scriu pe blog. Deci, iată, cum se face conținutul și se inspiră oamenii să facă niște alegeri, în cazul de față o seară orientală.

Situat pe Baba Novac , vis-a-vis de Parcul Alexandru Ioan Cuza, în Titan, restaurantul Najee te poartă într-o călătorie a gusturilor orientale (arăbești, turcești sau egiptene).

Te poți delecta cu platouri mezze cu humus simplu sau cu Beiruti, labneh, babaganuj (piure din vinete), mutabal (salată de vinete), tabbouleh, salată de iaurt cu castraveți, salată Çoban, Warak Enab (sărmăluțe arăbești), falafel, mix de sambusek (plăcinte prăjite) sau kebbe prajite. La toate astea lipia e de bază. 🙂

Cum sunt într-un război aprig cu caloriile, pe care le monitorizez constant, am încercat doar miel arăbesc pe pat de orez cu șofran și legume la grătar, humus și tabbouleh. Mielul și orezul îți pot asigura un prânz de vreo 400 de calorii, dar dacă n-ai probleme de genul ăsta, poți lua mielul la trântă și seara. Și nu, nu îți va mirosi a oaie, dacă asta e una dintre temerile tale.

Terasa ca terasa, fumătorii de sisha și firmamentul sunt cele care o dau de gol că e orientală, dar interiorul, restaurantul, e ca la mama lui acasă: arcade, panouri despărțitoare perforate, culori stridente bine combinate.

Iar ca să fie meniul complet, din 9 august, în fiecare joi va fi program de belly dance.

Păi despre ce vorbim aici, ori suntem orientali ori nu mai suntem ?

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

Sper să-ți placă și te aștept cu impresii în comentarii, după ce-l încerci … sau dacă l-ai încercat.

Restaurant Najee

Strada Păpădiilor 16-18, colț cu Baba Novac
Cartier Titan
București
Click aici pentru localizare pe Google Maps

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
zboruri Blue Air, pachete Lidl Tour, Marrakech, Maroc

București - Marrakech cu Blue Air, din 3 noiembrie

Next Article
momondo, plan calatorii, avion, apus, vacanta

Câteva considerații personale despre cum călătorești mai mult

Related Posts
Total
0
Share